Witam! Zajmuje się tuningiem optycznym (spoiery itp.) więc dorzucę swoje:
I – Szyby – przyciemnianie ma sens wtedy gdy folia czy firma przyciemniająca piecowo daje atest i certyfikat (chodzi o przepustowość światła) koszty inne niż taka folia za dychę z giełdy (przy takiej zaryzykować można ale współczuję zdzieranie chociaż dobrowolnie to zrobicie po pierwszym zarysowaniu)
II – Klosze – są lakiery i folie ha tylko że historia ta sama co wyżej dodatkowo pamiętajcie kierunkowskaz ma świecić na żółto a wsteczny na biało itp
III – Neony, diody itp. – według prawa Wasz samochód nie może odwracać uwagi drugiego kierowcy (efekt staromodnego wieszania płyt CD na lusterkach) czyli wszystko nielegalne ALE W CZASIE RUCHU he he
IV – Spoilery (zderzaki, progi, lotki) – nie spotkałem się jeszcze aby komuś za to zabrali dowód wiem tylko tyle że spoiler na klapie nie może wychodzić za obrys samochodu
V – Alusy + dystanse – koło samochodu nie może wychodzić za nadkole i błotnik (dlatego są poszerzenia

)
VI – Tłumik – homologacja, homologacja i jeszcze raz homologacja (chodzi o decybele) – nawet sportowy o ładnym brzmieniu bo o to chodzi przejdzie przegląd
VII – Strumienica – no coments – ma sens kiedy kata wywalicie zrobić mądrze to może nikt się nie zorientuje
To tyle.
Pamiętać należy tylko że każdy pan z literką R na samochodzie jak będzie chciał to dowali się nie do tuningu ale do gaśnicy. Dlatego nie rzucamy się w oczy ,a gumy palimy na tuning spotach.
Napisałem co wiem ale to jest moja wiedza i nie biorę żadnej odpowiedzialności za tekst.