U Badyla na foto po prostu tak wyszło
Reflektory ksenonowe, xenon – montaż i eksploatacja
Adaś te które pokazał Badyl są właśnie białe i dają białe światło
A że z daleka może być widać błękitną poświatę to norma, tak samo jak przy xenonach
Ja na takich jeżdże ze 2 miesiące, mijałem nie jeden patrol i jak narazie bez problemów
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
zgadza sie
widac aparat lapie bardziej kolorowe swiatlo – na wszelki wypadek mam w schowku rachunek za te diody, a na nim napisane hyper white, bede sie klocil gdyby sie czepiali
o ile piesio bedzie znal angielski 

- Od: 11 cze 2007, 15:28
- Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003
ravo napisał(a):a mam komplecik zarowek przy sobie język 3 min zmieniania i nie moga mi nic zrobic
ale xenonki czy postojówki?:)
PS. jutro montuje u siebie
przyszły mi dziś postojówki LED po tygodniu (!!) od zamówienia (wysłał zwykłym poleconym a nie prio) i
nie świecą 

no dokladnie:D tez wlozylem pierwsza i sie wkurzylem, przelozylem odwrotnie i stala sie jasnosc, az se na tylku usiadlem przed mazda
w ogole zakladalem w odwrotnej kolejnosci, bo ksenonki mam dopiero od dzis, 6000k, wypasior miodzio i orgia 
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
dziiizes, pare dni temu cena byla smiesznie mala, a teraz jeszcze mniej?
niedlugo beda dodawac ksenony do zestawow w mcdonaldsie
najmniejsza cena za zestaw 300zł + 40zł przesyłka i się czeka 2 tygodnie.
ja miałem za 360 od ręki w warszawie:)
ja miałem za 360 od ręki w warszawie:)
hallo... nie macie wrażenia że przez za dużą asymetrię lampy oślepiacie ludzi jadących z naprzeciwka na prawych zakrętach? Kurde bo trochę mnie to męczy. Ale z drugie strony jak zobaczyłem z jak ustawionymi światłami (wycelowane w lusterko wsteczne jadących przede mną) dostałem nową octavię z salonu i nikt nie mrugał to już nie wiem czy ludzie mi bardziej z zazdrości mrugają czy faktycznie ich oślepiam. Zdaje sobie sprawę że lampy z mxie są dość nisko umieszczone i każde przyspieszanie i hamowanie momentalnie odbija się na zasięgu lamp i wysokości ich świecenia. Zastanawiam się czy zmniejszenie kąta asymetrii lamp dałoby jakieś pozytywne efekty.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
a mie tam bardziej denewują kierowcy z ori światłami któtrzy nie mają ich wyregulowanych, albo jak jedno świeci długie a drugie ledwo się pali.
Mi jeszcze nikt nie mrugał
Adaś napisał(a):a mie tam bardziej denewują kierowcy z ori światłami któtrzy nie mają ich wyregulowanych
Makabra. Ale też niektóre drogi to taka tragedia że nawet jak masz dobrze ustawione światła to nic to nie da, bo dziura co metr i walisz co chwilę tym z naprzeciwka po oczach.
jeździsz trochę poza miastem? W mieście mi nikt nie mruga na trasie z Częstochowy 2 razy kogoś oślepiłem (było widać jak ładnie złapałem ich w zasięg świateł) no i ostatnio jak wracałem z poznania na lekkim prawym i lekko z górki ... Jak by mi ktoś tak podał jak ja mu wtedy to bym się chyba załamał i zamknął w sobie hehehe. Światła byłem ustawiać na stacji diagnostycznej tuż przed wymianą na ksenony. Ktoś mi coś poradzi czy nie?
PS: zmiana z powrotem na H1 nie wchodzi w gre
Pozdrawiam, Tomek
Ja mam zalozone xeny do ori lamp w mx-3 i nikomu nie przeszkadza, przeprowadziłem kilka testów z ojcem, on jechal z naprzeciwka i wszystko pieknie bez oslepiania. Jezdze duzo w trasy, Włocławek – Poznań, Włocławek – Bydgoszcz, i jakos jeszcze ani razu mi nei mrugneli (tzn raz, ale jak sie okazało miski stały dalej
)
PS. zapomniałem dodać ze ustawienie swiatel elektryczne mam usatwione na maxa w dół
PS. zapomniałem dodać ze ustawienie swiatel elektryczne mam usatwione na maxa w dół
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
ja muszę pojechać na regulację ponownie bo coś mi się wydaje, że się przestawiło coś, pomimo że 2 tyg temu imałem regulacje na przeglądzie technicznym