Reflektory ksenonowe, xenon – montaż i eksploatacja
slav napisał(a):bzdura,kim sa ci wszyscy ?
uzytkownicy Fiata
Ja kupiłem taki kit z allegro i jest luta. Latam na tym od soboty. Pytałem kilka osób z którymi się mijałem czy nie razi, wszyscy zgodnym chórem, że nie razi i ładnie wygląda. Dla mnie komfort jazdy jest niesamowity, asfalt wygląda jak w dzień, każda dziura jak na dłoni – widoczność bajka!
No i co ważne lampy się nie grzeją
, dlatego nie ma potrzeby chłodzenia cieczą 
No i co ważne lampy się nie grzeją

To można się pokusić i założyć żarniki typu D2R czyli do lamp bez soczewki, mają taką przesłonkę. Kumpel ćwiczył to kiedyś w W124. Było ładne odcięcie i nie raziło, a xenon miał w starym mietku jak się jeszcze nikomu nie śniło o gotowych kitach.
Piotruś, dzieki wielkie.
slav, to ze "bezprawne" to akurat wiem, chodzilo raczej o uzytkowe wady ale jak widze to sa same zalety. Trzeba bedzie powaznie pogadac ze skarbonka i zona o tej sprawie
slav, to ze "bezprawne" to akurat wiem, chodzilo raczej o uzytkowe wady ale jak widze to sa same zalety. Trzeba bedzie powaznie pogadac ze skarbonka i zona o tej sprawie
slav i to podsumowuje chyba wszystko co chcialem wiedziec, dzieki
Teraz musze wlaczyc tylko tryby – "perswazja zony MODE ON" i "skarbonka crash MODE ON" i zakladam 
pawelMX6 napisał(a):"skarbonka crash MODE ON"
Ale największa Twoja skarbonka to chyba właśnie ta w Twoim podpisie
A co xenonów to też od dłuższego czasu chodzą mi po głowie, tylko boję się trochę spotkania z glinami
A tak btw to który kolor polecacie?? Bo nie ukrywam że bardziej podobają mi się 8000k
Pozdrawiam
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
michi napisał(a):Bo nie ukrywam że bardziej podobają mi się 8000k zeby Ale nie wiem czy nie będą one magnesem na w/w służby język Jest duża różnica pomiędzy 6000k??
Lepiej nie rzucaj się na 8000k, bo już dosyć mocno widać niebieskawą poświatę i zwraca to uwagę tych co nie powinno. 6000k daje ładne białe światło z bardzo delikatną charakterystyczną xenonową poświatą, także widać, że lecisz na xenonie ale jednocześnie perfidnie nie kłuje panów którzy mogliby Ci wytłumaczyć na bloczku dlaczego nie powinieneś latać na spawie.
Sam dopiero od kliku dni śmigam na xenonie, ale kumple ćwiczą temat od dawna i korzystam z ich doświadczenia.
Tak jak napisałem wcześniej, kumpel zastosował taki typ żarnika tzn. z przesłonką w W124, a tam jak wiadomo wielka lampa bez soczewki, a było eleganckie odcięcie, ustawione lamy i żadnego świecenia po niebie. Inny pacjent założył takie żarówki do audi A3 na starej lampie bez soczewki i też rewelacja, jeździ tym audi od lat i wciąż na xenonie.
Takie żarniki można oblukać na allegro np:
http://www.allegro.pl/item241649206_xenon_zarowki_nowe_d2r_osram_i_philips_zarniki.html
Takie żarniki można oblukać na allegro np:

BenyV6 napisał(a):Efekt swietny a ceny coraz bardziej kuszace![]()
http://moto.allegro.pl/item241758157_xe ... ocja_.html
Ceny chyba jak liście jesienią – spadają

PS. Co o tym sądzicie? Może i ja się skuszę na ten zestaw.