Tuning optyczny Mazda6 GG/GY – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Very nice! Sam ostatnio zastanawiałem się jakby to wyglądało. Ale te listwy są chyba przyczepione jakimiś spinkami i dziury po nich trzeba by było "załatać"...
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
U mnie jest taśma dwustronna, ponad pół godziny mi zeszło na jednym elemencie przy zmywaniu tego badziewia.
Może i fajnie wygląda bez listew ale niestety przy braku kultury u innych kierowców, parkowanie pod blokiem lub marketem grozi powstaniem wgniotek na drzwiach, listwy zawsze trochę ochronią.
Wysyłane z mojego LG-P925g za pomocą Tapatalk 2
Może i fajnie wygląda bez listew ale niestety przy braku kultury u innych kierowców, parkowanie pod blokiem lub marketem grozi powstaniem wgniotek na drzwiach, listwy zawsze trochę ochronią.
Wysyłane z mojego LG-P925g za pomocą Tapatalk 2
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
tylko że te listwy to i tak umowna sprawa, każdy ma drzwi na innej wysokości, szczególnie tylne mają różne krawędzie, toteż bądź co bądź i tak mi drzwi ludzie obijają, nawet z listwami ...
Dopisano 4 sie 2013, 20:18:
a druga sprawa która chodzi mi po głowie, to tablica rejestracyjna, która i tak normalnie zasłania dość sporo wlotu powietrza. Co myślicie o wrzuceniu jej całkiem w ten wlot, aby zderzak był gładki? Jak to może wpłynąć na chłodzenie silnika oraz co na to przepisy?
Dopisano 4 sie 2013, 20:18:
a druga sprawa która chodzi mi po głowie, to tablica rejestracyjna, która i tak normalnie zasłania dość sporo wlotu powietrza. Co myślicie o wrzuceniu jej całkiem w ten wlot, aby zderzak był gładki? Jak to może wpłynąć na chłodzenie silnika oraz co na to przepisy?
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Szczerze, z listwami chyba bardziej mi się podoba. Trochę to sztuka dla sztuki, ale oczywiście właściciel niech robi pod swoje upodobania 
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
matthies napisał(a):a co myślicie o takiej modyfikacji jak wywalenie listew z drzwi??
Bomba, ale przychylam się do praktyczności listew... niestety nie wszyscy szanują czyjąś własność...
Od ponad 2 lat jeżdżę bez listew – żadnych wgniotek nie mam . Demontaż trwał 5 minut a wygląda świetnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Grucha
Dzisiaj wylądował u mnie nowy zderzak. Same mocowania zderzaka są takie same jak w oryginalnym, tylko problem pojawia się z grillem. Na pierwszy rzut oka wygląda, że wszystko to samo ale grill, który jest w oryginalnym zderzaku jest jakby za niski. Szukam wszędzie takiego grilla ale jedyny, który wg mnie mógłby pasować stoi za 650 PLN
.
http://allegro.pl/mazda-6-mps-grill-i3387929150.html
No i jeszcze nadkola. Zamiast kupować takie, które są do tego zderzaka pomyślałem, że dotnę kawałek którego brakuje (tylko jeszcze nie wiem z czego).

No i jeszcze nadkola. Zamiast kupować takie, które są do tego zderzaka pomyślałem, że dotnę kawałek którego brakuje (tylko jeszcze nie wiem z czego).
Yo, mr. White!
Przemysław napisał(a):oryginalnym zderzaku jest jakby za niski.
On chyba nie jest za niski, ten na zdjeciu ma taka czarna ramke, ten co masz odemnie tej ramki nie ma
Na szerokosc powinnien pasowac.
Do do zderzaka, to jest git
bieski napisał(a):Daj fote jeszcze feli. Bo wyglada na ciekawy wzór
Są w temacie kolegi w dziale NM
Grill od MPSa obawiam się, że nie będzie pasował.
-
z kropką nad z
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Właśnie jakby ten od Ciebie miał taką ramkę to bym go jakoś spasował i nie byłoby szpary na dole pomiędzy grillem a zderzakiem. Po kilku zabiegach brzeszczotem też pasuje ale ta szpara.... A felgi możesz obejrzeć w wątku o mojej 6.
Yo, mr. White!
zemoj napisał(a):Grill od MPSa obawiam się, że nie będzie pasował.
To na aukcji nie jest od MPS. Obawiam sie ze to jest to czego Przemyslaw szuka.
zemoj napisał(a):Są w temacie kolegi w dziale NM
Dzieki

Przemysław napisał(a):ale ta szpara.
Daj prosze jakos fotke. Wydaje mi sie ze szpary nie powinno byc. Powinna byc taka sama jak z tym grillem z aukcji
Mam zdjęcia.
Yo, mr. White!
bieski napisał(a):To na aukcji nie jest od MPS.
Zasugerowałem się nazwą aukcji. Sorry
Po zdjęciach wygląda na to, że brakuje dolnej ramki, która weszłaby w zaczepy grilla w zderzaku.
A tak przy okazji, to bardzo fajny zestaw razem ze zderzakiem. Zazdraszczam
-
z kropką nad z
zemoj napisał(a):brakuje dolnej ramki
Przyjrzyj sie dobrze. Tez tak myslalem na poczatku.
Ten grill z USA ma znaczek zachodzacy na gorna listwe. Europejski grill ma znaczek pod gorna listwa.
No ale z kolei europejska gorna listwa wyglada na ciensza
Przemyslaw daj fote z daleka
bieski napisał(a):Europejski grill ma znaczek pod gorna listwa.
No ale z kolei europejska gorna listwa wyglada na ciensza![]()
Przemyslaw daj fote z daleka
Więc wychodzi na to, że grill z aukcji z wcześniejszego postu będzie pasował. Napiszę do sprzedawcy żeby zniżył cenę.
Teraz już nie mam czasu na robienie zdjęć. Spróbuję jeszcze dzisiaj wrzucić.
Yo, mr. White!