Przeczytaj przepisy dotyczące przyciemniania szyb w samochodach to będziesz wiedział. Przedniej czołowej nie można formalnie oklejać i zakłady z tego co wiem nie robią takiej usługi bo trzeba się namęczyć i później nie chcą mieć nieprzyjemności gdy ktoś się przyzna przy kontroli kto okleił. Jak dobrze pamiętam to przednia szyba musi mieć 75% przepuszczalności, zaś przednie boczne 70%. W poprzedniej eFce miałem przyciemnione wszystkie szyby łącznie z czołową na chrom i nie było problemu z widocznością. Również w Corsie miałem wszystkie szyby oklejone tyle że na czarno a przednia była oklejona błękitem i wyglądała jak szyby montowane seryjnie w renaultach. Formalnie nie można oklejać przedniej czołowej szyby, ale znowu jest napisane że może być przyciemniona ale przepuszczalność musi być 75% a taką przepuszczalność daje folia przezroczysta i antywłamaniowa. Podobnie z bocznymi, możesz przyciemnić, ale musi być przepuszczalność 70%, tyle że jak nakleisz najjaśniejszą folię to już przekraczasz ten próg, czyli zostaje folia przezroczysta i antywłamaniowa. 
Ogólnie przepisy są porąbane bo kiedyś znajomy przyjechał specjalnie z Danii autem i okleił sobie wszystkie szyby na maxa czarną folią i na przedniej szybie na 1/3 pasek przyciemniający bo w Danii taka przyjemność kosztuje w przeliczeniu 2000zł i tak patrzą tylko na to czy jest atest na folię naklejony dlatego na każdej szybce był atest. 
Marekkk napisał(a):nie będzie "fioletowego" widoku
jeśli myślisz o fioletowej folii od środka to masz na myśli foliateca i inne pochodne folii najciemniejszych do oklejania głównie tyłów aut. 
Kiedyś oklejaliśmy koledze policjantowi F BA V6 w kolorze zielonym i ma wszystkie szyby na delikatnie. Wcześniej kolega oklejał szyby Farciarzowi w czerwonej eFce BA. 
Najbardziej pasuje delikatne przyciemnienie całości niż tył na maxa i przód delikatnie.