Daniel85 napisał(a):Wiedziałem ze cos pominołem....(Z ta odma...)Masz racie 100%. A czy cos to odizolowanie da sprawdze jutro jak przejade 35km w jedna strone do pracy.Fakt faktem dotknac sie nie szło do tej gumowej rury...co idzie do kolektora ssacego..Jak dzisiaj otwozyłem maske....A miałem na zbyciu taka termoizolacyjna plansze wiec ja wykozystałem... Przymiezam sie do stozka ale jakos szkoda mi silnika bo jak by nie było Stozek tak nie filtruje dokładnie jak orginalna wkładka.A jak sie przekonam do filtra stozkowego to juz troche bede miał mniej roboty...djArias napisał(a):Izolujesz tak puche od Ciepla a tymczasem Odme ktora dmucha gorące powietrza do dolotu masz bezpośrednio podpięta...?
djArias napisał(a):Chodziło mi o ten przewód odmy co idzie od pokrywy zaworów do dolotu...Tamtędy dmucha cieple powietrze + opary oleju które potem osadzają sie na kolektorze dolotowym... ;]
odpowietrzenie korb jest przez pcv i tamtędy dmucha, tym przewodem widocznym na foto raczej jest zasysane. jak dmucha to raczej nie dobrze.