Dobór końcówki wydechu
Ja nie mam wycięć i mam owalne końcówki 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
mam pytanie do Was, mysle nad tymi koncowkami:
http://allegro.pl/wm-sport-koncowka-tlu ... 77083.html
Podejda do GY i beda dobrze wygladac bez wyciec? srednica jest 51 a odobno wydech ma 50?

Podejda do GY i beda dobrze wygladac bez wyciec? srednica jest 51 a odobno wydech ma 50?
- Od: 12 gru 2014, 16:16
- Auto: Mazda 6 GY LF 2oo7
MZR 2.0 147KM + LPG
Znaczy mam lekkie wycięcia, wystarczające
minero napisał(a):mam pytanie do Was, mysle nad tymi koncowkami:http://allegro.pl/wm-sport-koncowka-tlu ... 77083.html
Powiem Ci tak: i tak będzie to dziwnie wyglądać, bo będzie to wisieć pod zderzakiem
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Coś do X6 mogę zaproponować ;–)
Ulter Sport Trochę był przerobiony bo w oryginale jest 2x gięty zanim wyjdzie pod zderzakiem.
Dźwięk: na wolnych obrotach mruczy niczym kocur, po wciśnięciu gazu do deski przyprawia o gęsią skórkę i nie pozostawia obojętnym innych uczestników ruchu ( czy to pieszy czy zmotoryzowany ).
Ulter Sport Trochę był przerobiony bo w oryginale jest 2x gięty zanim wyjdzie pod zderzakiem.
Dźwięk: na wolnych obrotach mruczy niczym kocur, po wciśnięciu gazu do deski przyprawia o gęsią skórkę i nie pozostawia obojętnym innych uczestników ruchu ( czy to pieszy czy zmotoryzowany ).
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
witam
posiadam mazde bg 1.6 16 ktoś poleci jakis fajny wydech z fajnym brzmieniem oczywście bez przesady szukam jakis fajnych propozycji bo ja srednio w tym temacie
-
krzak025
krzak025 napisał(a):witamposiadam mazde bg 1.6 16 ktoś poleci jakis fajny wydech z fajnym brzmieniem oczywście bez przesady szukam jakis fajnych propozycji bo ja srednio w tym temacie
ULTER. Dość fajnie bulgocze nie za głośno, przyjemnie. Kolega wymienił w swojej Hondzie i jest OK
Jaką polecacie końcówkę wydechu do Mazdy 3 w dieslu ? Wydech jest lekko zgięty w dół. Raczej nie obejdzie się bez ucinania ?
Po co zakładać nowy temat skoro temat o wydechach już jest? Łącze.
WysoL napisał(a):Zrob wyciecie
NOO! Nie robiłem wycięcia i NARESZCIE zdobyłem fajną końcówkę. Końcówka Ulter owalna w stosunkowo przystępnej cenie z montażem ---> Częstochowa:) Nie obyło się bez użycia gumówki, migomatu, ale wpasowała się fajnie od dolnej krawędzi zderzaka. Foty wrzucę jak zrobię;) Wpierw muszę umyć auto po ostatnich deszczach...;/
andryjan napisał(a):xRafalx napisał(a):Powiem Ci tak: i tak będzie to dziwnie wyglądać, bo będzie to wisieć pod zderzakiem![]()
Chyba nie sugerujecie, że np. moje oryginalne końcówki dziwnie wyglądają?
Wybacz mi za to co powiem: Lecz niestety dziwnie o wygląda

-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Może mi ktoś pomóc w poszukiwaniach. Szukam ORI końcówki najlepiej jakiś link do niej bo szukam od długiego czasu i nie znalazłem może źle szukam
Kolega ma HB ja sedana u niego siedzi
M14 KBA 90770
BP6V V4 250
Jak widać na zdjęciach nic nie trzeba ciąć spaliny idą dołem końcówki a od czoła jest zaślepiona na czarno

Kolega ma HB ja sedana u niego siedzi
M14 KBA 90770
BP6V V4 250
Jak widać na zdjęciach nic nie trzeba ciąć spaliny idą dołem końcówki a od czoła jest zaślepiona na czarno
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Właśnie udało mi się odszukać na stronach DE w ASO to mają podana cena 85 Euro
Polskie ASO nigdzie nie podaje ceny
Dopisano 30 maja 2015, 20:13:
Znalazłem jeszcze cos takiego cena podobna tylko od M6 i nie wiem czy będzie pasować
http://allegro.pl/koncowka-wydechu-tlum ... 61734.html
Polskie ASO nigdzie nie podaje ceny
Dopisano 30 maja 2015, 20:13:
Znalazłem jeszcze cos takiego cena podobna tylko od M6 i nie wiem czy będzie pasować

Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
xRafalx napisał(a):Nie ma to jak mieć wycięcia w zderzaku
Rzeczywiście jeśli jest wycięcie to lepiej współpracuje końcówka ze zderzakiem. Mnie jednak wyjątkowo w M6 z końcówkami owalnymi nie przeszkadza brak tego wycięcia.
W innym samochodzie już by bardziej mi nie pasowało
Dopisano 31 maja 2015, 07:11:
andryjan napisał(a):xRafalx napisał(a):Nie ma to jak mieć wycięcia w zderzaku
Rzeczywiście jeśli jest wycięcie to lepiej współpracuje końcówka ze zderzakiem. Mnie jednak wyjątkowo w M6 z końcówkami owalnymi nie przeszkadza brak tego wycięcia.
W innym samochodzie już by raczej mi nie pasowało.
- Od: 12 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 6 SportWagon benzyna + LPG 2.3l 166 KM 2006r.
M6 ma dość specyficzny wyoblony tył stąd nie jest łatwo dobrać coś odpowiedniego. Dodatkowo sprawę utrudnia brak wycięcia. Owalna końcówka dość dobrze komponuje się z wyoblonym 'zadem'