Ksenony pytanie

Postprzez Lorento » 27 kwi 2010, 17:26

Dla mnie osobiście jest obojętne czy przepisy masz głęboko w doopie. Miej natomiast i to na względzie że rzeczona pupa tak napchana przepisami może przy odrobinie braku farta znaleźć się z tego powodu w pierdelku i wtedy jej ostatnim zadaniem będzie gromadzenie obowiązujących przepisów..... Poza tym, nie mam w cale zamiaru rozmawiać z twoimy zenkami, a w razie ewentualnego wstriecienia – nie one będą bekać, lecz niestety ty....
Powodzenia w dalszych postępach w asocjalizacji życzę <diabełek>
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Forumowicz

Od: 2 lip 2008, 21:21
Auto: mazda 6 MZR 2,3

Postprzez Lukas007 » 27 kwi 2010, 17:40

Co ty się martwisz moją pupą, co ?? ... no, chyba, że lubisz te klimaty – w takim razie martw się dalej, byle z daleka ode mnie. Co do kwestii xenonów to juz napisałem co o tym sądze, a to, że moje zdanie jest sprzeczne z przepisami ... powiedzmy sobie szczerze, że prawo jest tworzone przez ludzi, którym nie powierzył bym nawet 5% obowiązków które pełnią. Cieszy mnie to, że propagujesz przestrzeganie prawa, ale wiec, że jego negacja wcale nie odsuwa mnie od społeczeństwa, które jednak nie dojrzało jeszcze do tak wysokiego poziomu świadomości jak Ty. To jest mój ostatni post w tym temacie (no, chyba, że po raz kolejny zaczniesz wygłaszac w moją stronę osobiste wycieczki) bo co miałem napisac to napisałem, a Tobie, jako człowiekowi jakże inteligentnemu nie wypada w ten sposób reagowac na zdanie innych, chociażby było inne od Twojego własnego.

Powodzenia w pogramianiu ... gromieniu ... cholera, nie wiem jak to odmienic ... ZENONÓW <lol> ;)
Forumowicz

Od: 18 wrz 2007, 20:35
Auto: Ford Probe GT F2T
Volvo V40 2.0 T4
Audi A6 C4 AFC quattro

Postprzez fazzi » 27 kwi 2010, 17:56

Lukas007 zachowujesz się jak dziecko z przedszkola
1. Robisz rzecz sprzeczną z prawem
2. Robisz rzecz głupią bo KAŻDE zeznony w normalnych lampach oślepiają, niezależnie od ustawienia. To wynika z faktu formowania wiązki przez ryflowane szkło, a co za tym idzie ilości światła rozproszonego.
3. Nie dopuszczasz do siebie możliwości że możesz być w błędzie
4. Uważasz że jesteś wyjątkiem który jest ponad system
I co to ma na celu? Fajniejszy od tego nie będziesz a tylko tym bardziej życzę Ci szybkiego spotkania z drogówką, tak jak każdemu walącemu po oczach domorosłemu 'tjunerowi'.
Forumowicz

Od: 2 lip 2005, 14:16
Auto: były:
Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97
jest: Skoda Fabia :|

Postprzez Lukas007 » 27 kwi 2010, 18:17

Lukas007 zachowujesz się jak dziecko z przedszkola

:D

Teraz tak ...

1. Fajnie nie ?? :D
2. Nie każde to po pierwsze, po drugie u mnie snop światła nie jest formowany na ryflowanym szkle tylko na gładkim
3. Jeżeli tylko mnie przekonasz to z chęcią przyznam rację
4. No cóż ... aż tak skromny nie jestem żeby powiedziec, że nie, ale ... ;)

Ma to na celu przedstawienie mojego zdania w kwestii wyszczególnionej w temacie tego, jakże fajnego, wątku :)

Żeby nie byc gołosłownym, przechwalającym się swoim zamiłowaniem do domorosłego, jak byłes to łaskaw nazwac – "tjuningu", przedszkolakiem :

To jest układ światła z moich lamp na "powierzchni pionowej" z odległości ok. 8m

Obrazek

Linia odcięcia jest bardzo klarowna, dodatkowo lama od strony lewej jest obniżona na max'a żeby nikogo nie oślepiac. Sam to sprawdzałem i reflektory z żadnej odległości nie oślepią nikogo kto siedzi w aucie jadącym z naprzeciwka. Pełną rację przyznaje w kwestii tępienia przypadków w których jeszcze bardziej domorośli "tjunerzy" ode mnie, wkładają w lampy H1 z odbłyśnikiem, czy też w H4 przystosowane do żarówek halogenowych, zestawy lamp wyładowczych. Taka lampa zawsze będzie oslepiac i bedzie sprawiac zagrożenie na drodze. Miałem takie cos przez 5 min w Probe i wywaliłem na śmietnik. Tak wygląda xenon w lampie H4 ...

Obrazek

Na zakończenie tej dyskusji zacytuje swoje własne słowa ...

W świetle prawa przeróbki lamp halogenowych na wyładowcze są nielegalne – zgoda. Ale wykonane z głową, w odpowiedniej lampie, o odpowiedniej barwie i przy prawidłowym ustawieniu, są na drodze bezpieczne i praktycznie nie do odróżnienia od układów fabrycznych.

Wnioski z moich wypowiedzi zainteresowani sami wyciągną.

Pozdrawiam
Łukasz
Forumowicz

Volvo V40 2.0 T4
Audi A6 C4 AFC quattro

Postprzez fazzi » 27 kwi 2010, 20:51

Ok – przyznaję ze u Ciebie wygląda to nieźle. Ciekaw jestem jakiego typu masz lampy i jaki zestaw, bo pewnie coś normalniejszego niż 'allegro 6000K'.
Niestety w 99% przypadków takie przeróbki są robione beznadziejnie. Totalnie niedopasowane do typu reflektora i zazwyczaj jeszcze nie ustawione jak należy. Obowiązkiem ludzi tworzących prawo jest dbać o to, by na drogach było bezpiecznie. Zakaz samodzielnego montażu tych świateł ma chronić ludzkie życie! Może i to brzmi górnolotnie, ale już kilkukrotnie byłem w sytuacji kiedy przez zenona z przeciwka nie widziałem nic poza światłością. A gdyby akurat jechał rowerzysta/zatoczył się pieszy/trafiła dziura w drodze itp...
Ponieważ mamy w kraju całą masę 'złotych rączek' od siedmiu boleści, mających siebie ponad wszystko a przepisy szeroko i głęboko to niestety całym sobą popieram zakaz ich stosowania i mam nadzieję ze policja będzie się do tego przyczepiać jeszcze bardziej niż do przekraczania prędkości.
Nie chodzi tu o atakowanie Ciebie i Twojego rozwiązania (bo świeci to zadziwiająco ładnie – patrząc po fotce), ale o ogół, który będzie naśladował to rozwiązanie niekoniecznie z tak dobrym efektem. Dlatego nie walcz o prawa zenonów, bo sam kiedyś możesz zostać oślepiony akurat w jakimś mało ciekawym momencie. Od każdej reguły są wyjątki ale to nie jest powód żeby ją totalnie obalać.
Z zasady zenonom należy mówić NIE!
A swoja drogą osobiście wolałbym chyba światła świecące słabiej a dalej niż jasną plamę przed samochodem, bo to też oślepia ale kierowcę :)
Forumowicz

Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97

Postprzez Lukas007 » 27 kwi 2010, 21:01

No brawo – teraz się z Tobą zgadzam i też tak uważam. Proszę jednak zauważyc, że moje słowa odnosiły się właśnie do systemów zamontowanych w lampie z soczewką, gdzie przed nią znajduje się wypolerowane szkło. To jest najważniejsze – linia odcięcia strumienia świetlnego na odpowiedniej wysokości. Ja mam zestaw Well-Done (też chińskie, tyle, że droższe) i żarniki z Allegro za 40zł każdy w fabrycznych reflektorach na 100% nie odróżnisz mojego zestawu od tego montowanego w nowych autach fabrycznie jadą z przeciwka- sprawdzałem i wiem co mówie (jeszcze nikt nigdy nie mrugną długimi z racji tego, że oślepiam). Dla zasady podkreśle jeszcze raz – xenonom w lampie bez soczewki mówię NIE. Dodam jeszcze, że dużo gorsze od ksenonów są źle ustawione żarówki halogenowe które po jednaj stonie oświetlają rów a pod drugiej drzewa ... czy, aby napewno tego także nie powinno się tępic i zabierac za to dowodów ??
Forumowicz

Volvo V40 2.0 T4
Audi A6 C4 AFC quattro

Postprzez Lorento » 27 kwi 2010, 21:21

Niestety zdjęcia tak pracownicie zapreentowane przez ufnego w swą słuszność usera niewiele wnoszą do tematu. Gwoli usystematyzowania:
1. rozwiąznie to jest nielegalne, eo ipso – samochód nie powinien przejść badania okresowego, w razie kontroli drogowej -zatrzymanie dowodu rej., w razie kolizji – realna groźba odmowy wypłaty odszkodowania, zarówno z OC, jak i AC ( pojazd nie ma urządzeń podstawowych dla bezpieczeństwa homologowanych do używania w pojeździe)
2. brak jest systemu samopoziomowania dynamicznego i systemu oczysczania reflektorów – co stwarza realną mozliowość oślepiania innych uczestników ruchu
3. nie ma żadnego znaczenia, że wsadzone są droższe przetwornice chińskie ( co najwyżej później padną niż tańsze i mniej sieją ). Przetwornice przeca nie oślepiają....
4. żarniki z allegro za 40 PLN pozostawmy bez komentarza ( radzę sprawdzić ile tam kosztują markowe palniki)
5. bez komentarza pozostawmy domniemany brak różnicy w świeceniu ory i tych zdrutowanych xenów.. to raczej pobożne życzenie usera....
6. xenonom w lampach bez kompletnego układu homologowanego do danego pojazdu – mówimy NIE.
7. argumentem za zenonami nie może być fakt złego ustawienia świateł niewyładowczych w wielu pojazdach. jedno i drugie powinno byc tępione ( i jest ), natomaist z uwagi na nieporównanie silniejsze źródło xenonów oślepieienie przez nie jest o niebo niebezpieczniejsze
i tyle
POGROMCA ZENONÓW!
Forumowicz

Postprzez Lorento » 27 kwi 2010, 21:21

Niestety zdjęcia tak pracownicie zapreentowane przez ufnego w swą słuszność usera niewiele wnoszą do tematu. Gwoli usystematyzowania:
1. rozwiąznie to jest nielegalne, eo ipso – samochód nie powinien przejść badania okresowego, w razie kontroli drogowej -zatrzymanie dowodu rej., w razie kolizji – realna groźba odmowy wypłaty odszkodowania, zarówno z OC, jak i AC ( pojazd nie ma urządzeń podstawowych dla bezpieczeństwa homologowanych do używania w pojeździe)
2. brak jest systemu samopoziomowania dynamicznego i systemu oczysczania reflektorów – co stwarza realną mozliowość oślepiania innych uczestników ruchu
3. nie ma żadnego znaczenia, że wsadzone są droższe przetwornice chińskie ( co najwyżej później padną niż tańsze i mniej sieją ). Przetwornice przeca nie oślepiają....
4. żarniki z allegro za 40 PLN pozostawmy bez komentarza ( radzę sprawdzić ile tam kosztują markowe palniki)
5. bez komentarza pozostawmy domniemany brak różnicy w świeceniu ory i tych zdrutowanych xenów.. to raczej pobożne życzenie usera....
6. xenonom w lampach bez kompletnego układu homologowanego do danego pojazdu – mówimy NIE.
7. argumentem za zenonami nie może być fakt złego ustawienia świateł niewyładowczych w wielu pojazdach. jedno i drugie powinno byc tępione ( i jest ), natomaist z uwagi na nieporównanie silniejsze źródło xenonów oślepieienie przez nie jest o niebo niebezpieczniejsze
i tyle
POGROMCA ZENONÓW!
Forumowicz

Postprzez fazzi » 27 kwi 2010, 21:53

Lukas007 napisał(a):źle ustawione żarówki halogenowe które po jednaj stonie oświetlają rów a pod drugiej drzewa ... czy, aby napewno tego także nie powinno się tępic i zabierac za to dowodów ??

W tym przypadku raz do roku, przynajmniej teoretycznie, diagnosta sprawdzi i wyreguluje światła. W przypadku zenonów nie ma takiej opcji bo na badanie 'cfaniaki' wsadzają normalne żarówki.
Lorento z Tobą się zgadzam co do postawy i prawie wszystkich wymienionych punktów, ale:
Pkt 2. Nie wszystkie auta z fabrycznymi ksenonami posiadają układ samopoziomowania. Co więcej nawet jak istnieje, to układ ten wcale nie reguluje wysokości bezwzględnej świateł. Np w Insignii mojego ojca był na początku taki problem, że mimo poziomowania światła świeciły za wysoko. Trzeba było je fizycznie ustawić niżej za pomocą śrub, bo waliło po oczach aż miło. A światła na wypasie, aktywne, skręcające i co tam może być jeszcze więc niby powinny świecić bezbłędnie.
Zawsze, w każdym urządzeniu jest tzw. czynnik ludzki, który powoduje, że jedno urządzenie działa dobrze a inne źle. Niekoniecznie zależy to od technologii wykonania urządzenia a od ilości pracy jaką ktoś wsadził żeby osiągnąć dany efekt. Jednak po to mamy regulacje prawne żeby w jakiś sposób ograniczać ilość urządzeń niebezpiecznych, minimalizować ryzyko związane z czynnikiem ludzkim i polepszać technologię, by tych błędów było jak najmniej.
Dlatego z zasady zenonom NIE.
Forumowicz

Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97

Postprzez japoniec » 28 kwi 2010, 09:15

fazzi,
to przewaznie jest odwrotnie, jak koles ma HID i "dobrze" mu swieca, to on tego nie rusza <diabełek>

kolesia to wali, ze wszystkich w okolo oslepia – wazne, ze on widzi dobrze – w koncu doplacil do xenkow pare tysi... <rotfl>
a jak kolesiowi za slabo swieci – jedzie do pana henka i za 5-ka pan henek podnosi wiazke swiatla – w koncu te pare tysi powinno robic robote i swiecic jak dlugie – prawie

co do autopoziomownia – to jest o pupę rozbic – dziala z opoznieniem bo musi

duzo systemow autopoziomowania dziala tylko po wlaczeniu silnika – ustala poczatkowe polozenie i tyle – pozniej nie ma zadnej korekty – starsze systemy tak dzialaja
Forumowicz

Od: 29 lip 2008, 10:18
Auto: M6 2.3 AUT US 07' LPG

Postprzez japoniec » 28 kwi 2010, 09:20

a tu rozwiazanie problemow z dyskusja:
http://www.auto-swiat.pl/artykuly,Audi- ... 806,1.html
trzeba tylko maske przerobic i bedzie mazda a8 <rotfl>
HID ida do lamusa....
Forumowicz

Postprzez Lorento » 28 kwi 2010, 09:30

Jak ja kocham widzieć te ubabrane ręce kierowników grzebiących na drodze przy lampach, bo a nuz da się wymienić na powrót zenony na halogenowe ( jak mają te stare przy sobie). Nic to jednak, dowodziki i tak leca, bo nawet jak delikwencik wymieni, musi popylać do SKP na wydanie zaswiadzcenia ze wio ze światełkami jest ok... <lol>
Jeszcze lepsi sa wszakze wyrostkowie skrobiący często – gęsto brudnymi paznokciami folie z przednich bocznych szyb, ileż potu, qrwowqnia a nawet krwi przy zdartych paluchach leci... <rotfl> I love it...
Uzasaniac se możeta wszytsko, że nie oślepiata, że inni sa o wiele gorsi, ale kontrolka policyjna lebo wyopadeczek weryfikuje kozackie zapędy zenoniarzy, trza bulic... <rotfl>
POGROMCA ZENONÓW!
Forumowicz

Postprzez .:MarciN:. » 28 kwi 2010, 10:22

Lorento napisał(a):Uzasaniac se możeta wszytsko, że nie oślepiata, że inni sa o wiele gorsi, ale kontrolka policyjna lebo wyopadeczek weryfikuje kozackie zapędy zenoniarzy, trza bulic...

Lorento trza bulić i za smarowanie łapek pewnie sobie na autko odłożyłeś?

Jestem zarówno przeciwnikiem czarnej folii oraz HID-ów (jak ktoś ma i mnie to nie oślepia to niech sobie jeździ, mi to nie przeszkadza w ogóle – ale trafiają się takie auta po tjuningu, że nie widzę nic poza niebieskim promieniem wiejskich HID-ów >8000K oślepiającego mnie kierowcy jadącego z naprzeciwka bądź za mną). W mojej 323 BG zawsze będą gościć w miarę dobre H4 jak i szyby bez czarnej folii. Jednak nie ze wszystkimi przepisami prawnymi się zgadzam, co niestety nie zmienia faktu, że nie mam innego wyjścia jak przynajmniej starać się je przestrzegać. Jeśli zestawy tanich niefabrycznych xenonów mają mieć wpływ na bezpieczeństwo ruchu mówię – NIE. Są jednak instalacje zrobione i zainstalowane z głową, które należą do wyjątków.

Nie zmienia to faktu Lorento, że po przeczytaniu Twoich wypowiedzi czuję głeboki niesmak. Nie chcę obsmarowywać wszystkich policjantów, bo trafiłem również na godnych i bardzo przyzwoitych reprezentantów tego bądź co bądź "elitarnego" zawodu, który zobowiązuje chyba do dawania przykładu oraz pewnego poziomu zachowania, a Twoje wypowiedzi (nie tylko w tym temacie) są po prostu żenujące.

Każdy z nas wie, że część stróżów prawa to prowincjonalne cwaniaczki, którzy karmią swoje ego poczuciem władzy nad zatrzymanym kierowcą i trafili do służby bo nic innego im nie pozostało, natomiast w przypadku zagrożenia nie potrafią wykazać się już tak dużą odwagą – mam nadzieję Lorento, że w każdej sytuacji jesteś tak pewny siebie, bo wybór tego zawodu to jak sama nazwa wskazuje – służba.
Forumowicz

Od: 25 maja 2006, 22:06
Auto: 323 BG '91 1.3 16V

Postprzez Lorento » 28 kwi 2010, 11:27

.:MarciN:. napisał(a):Lorento trza bulić i za smarowanie łapek pewnie sobie na autko odłożyłeś?

W realu za takie coś dostałbyś zwyczajnie gumą przez plery, a tak mogę cię tylko ukłuć bezwstydna chełpliwością mego stanu posiadania. Ten jest zas nie mały i nie z racji, że łapownictwo bierne uprawiam, bo brzydzę się niestety tymi pomietymi często banknotami z brudnych łapsk mi próbującymi wciskać i choćby z racji względów higieny odmawiam. ( Polacy to naród czynnych łapowników niestety). Być może były czasy, kiedy policjanty brały, one jednak raczej minęły. Ów mój stan posiadania jednakożowoż wziął się prosto stąd, żem bogaty z domu, a interesy rodzinne nieźle stoją. Za parę latek emeryturka i pomnażanie kaski i mnie będzie czekać. Póki co bawię się świetnie, bo jest to zawód który lubię i jako hobby go nieco traktuje. W sumie za darmo mógłbym też się policjantować, a co stać mnie! <czarodziej>
Co do zenonów zas wracając, g.. mnie obchodzi czy coś jest zrobione z głową czy nie, ja nie będę na drodze robić testów jak z labolatorium Muppet Show : Jest NIELEGALNE! Koniec . kropka i tyle w temacie.
POGROMCA ZENONÓW!
Forumowicz

Postprzez japoniec » 28 kwi 2010, 11:42

Lorento,
z ta folia to ewidentnie przegiecie – naiwni mysla, ze nie ma miernikow przenikania swiatla...
co zo "zenonow" to nie wiem, jak oni to moga sprawdzic ? – co kaza wyciagnac zarowke i pokazac ?
– powodzenia np. w M6-tce, focusie – najlepiej to od razu zderzak sciagnac bo nie ma dojscia...

a dowalic sie moga do tanich diod na postojowkach... i za to dowodzik spokojnie zabiora – takich akcji pare razy widzialem – te tanie diody swieca na granatowo, zamiast na bialo i <dupa> zbita
Forumowicz

Postprzez Lorento » 28 kwi 2010, 11:47

japoniec napisał(a):Lorento,
z ta folia to ewidentnie przegiecie – naiwni mysla, ze nie ma miernikow przenikania swiatla...
co zo "zenonow" to nie wiem, jak oni to moga sprawdzic ? – co kaza wyciagnac zarowke i pokazac ?
– powodzenia np. w M6-tce, focusie – najlepiej to od razu zderzak sciagnac bo nie ma dojscia...

a dowalic sie moga do tanich diod na postojowkach... i za to dowodzik spokojnie zabiora – takich akcji pare razy widzialem – te tanie diody swieca na granatowo, zamiast na bialo i <dupa> zbita

Zenony sprawdza się miodzio. Nie bardzo wiem po co wyjmowac żarówę. Po prostu każe sie otworzyć maskę i wsio wiadomo. <serduszka> Spoko Lolo – postojówki też rąbiemy... <faja>
POGROMCA ZENONÓW!
Forumowicz

Postprzez japoniec » 28 kwi 2010, 12:39

scieme jakas walisz – jak nie widac nawet dobrze lampy, to se mozesz maske otwierac...
czesto do lamp nie ma dojscia, to co chcesz pod maska ogladac ? pol auta rozbierzesz, zeby zarowke wyciagnac ?

zreszta takie sprawdzanie jest o <dupa> rozbic – kupisz lampe wyladowcza 10, 12k, do oryginalnej instalacji xenonowej i co ? wg polskich przepisow, tez lamiesz prawo, bo to nie jest swiatlo ani biale ani zolte, tez kazesz gosciowi wyciagac zarowke ?
oryginalne lampki 4300, montowane w soczewkach maja tez odcien granatowy – czyli zly – bo polskie prawo nie dopuszcza takiej barwy swiatla ;P

ja tam nic nie mam do kolesi, ktorzy maja retrofity, byle bylo to zrobione z glowa – oslepiac moze kazdy... ten co ma zwykle zarowki, ten co ma oryginalne xenony i ten co ma retrofity a zapomnialem o tych co maja LED-y ( nieliczni )

jak policjant jest upierdliwy, to da mandat, nawet za wypalona zarowke oswietlenia tab. rej. ablo niewazne badania gasnicy ( bo kto to sprawdza) – na wladze nie ma mocnych

a czekaj, powinni jeszcze sprawdzac filterki na odme, odciecie EGR, brak katalizatora, za glosny wydech, zapomnialem o czyms ??
Forumowicz

Postprzez Lukas007 » 28 kwi 2010, 13:05

postojówki też rąbiemy...

Sie nie przyznawaj chociaż hahaha

Jak ja lubie ten temat – miód poprostu. Czy Ty naprawdę nie widzisz, że poprawnie zainstalowane zestawy HID w lampach z soczewką są nie do odróżnienia od ukłądów fabrycznych ?? ... ja już nie wiem na jakim poziomie intelektualnym trzeba byc, żeby na tak klarowne i wyraźne argumanty reagowac negacją i po raz kolejny rzucaniem tych samych argumentów, które stały się, jak był łaskaw napisac Marcin – żenujące. Sam się ośmieszasz, a już teksty w stylu ...

W realu za takie coś dostałbyś zwyczajnie gumą przez plery,

... rozbawiają mnie do łez <lol>
Forumowicz

Volvo V40 2.0 T4
Audi A6 C4 AFC quattro

Postprzez Lorento » 28 kwi 2010, 13:23

Słuchajta chłopy. Tracę powoli cierpliwość. Sprawdzenie czy pojazd ma dołożone zenki jest bajką. Widzisz : gość zapycha na xenach.. Nie trza wtedy nawet machy pchac w górę. Mnie tam w 99 poc przypadków wystarcza lukniecie na zderzak, czy zaposiada delikwent spryski i w 99,7 zenoniarz ich nie ma. Dobra, zdarza się że se dołożył, tedy lukam do kokpitu i już wiem: brak samopozioma: trafiony – zatopiony. To wszystko robię jak mi się chce. Jak mi się nie chce, a widzę gostka podejrzanego o świecenie zenonami, bo mnie np. ich barwa nie pasi zatrzmuje dowodzik i pcham gościa do SKP na sprawdzenie... i tyle. Nie pitolta mnie też, że zenonów się nie odróżni od ory xenów i to na pierwyj rzut głaza. Ktoś musi byc ślepy, żeby tego nie przyuwazyć... ;P
No, czas sie zbierać do roboty. Specjalnie dla was dzisiaj postanawiam z pięć skalpów zenonów przytargać. oby się jakieś madziarstwo trafiło... <diabełek>
POGROMCA ZENONÓW!
Forumowicz

Postprzez Lukas007 » 28 kwi 2010, 13:26

Tracę powoli cierpliwość

Uuuu ... co to będzie ?? <lol>

Napisze jak do inteligentnego człowieka, który jest w stanie zapomniec o swojej słóżbe i choc przez chwile popartzec na problem rozsądnie.

Obrazek

Czy patrząc na to zdjęcie uważasz, że zestaw w moim aucie jest niebezpieczny dla innych użytkowników drogi ?? Prosta odpowiedz – tak, czy nie ??
Forumowicz

Volvo V40 2.0 T4
Audi A6 C4 AFC quattro