deejay27, dzięki za opinie ... tak dokładnie zamontowane są sprężyny JAMEXA -30mm powiem Ci tak są bardzo komfortowe nie są tak sztywne żeby mnie tyłek bolał po wjechaniu na dziurę czy próg zwalniający, ale zauważyłem że też nieźle czasem buja jak jadę na prostej autostradzie betonowej i są te przerwy to czasem mnie buja góra dół góra dół nie wiem czy to wina ich czy czegoś innego tz. na zimówkach tak miałem ale jak się później okazało miałem zbyt mało powietrza w kołach po napompowaniu te bujanie ustało teraz po wymianie felg i opon jest już lepiej i ładnie się prowadzi i trzyma drogi teraz przejechałem trase Warszawa-Tarnów w jednym miejscu mnie tylko tak lekko pobujało, ale generalnie mój stary Xed miał o wiele twardsze zawieszenie te jak dla mnie bomba ... fachowcem nie jestem więc szczegółowej opinii na ich temat nie powiem mówię jako zwykły kierowca i jakie mam wrażenie ale przydało by się jeszcze niżej go postawić

ale zapewne wtedy już nie było by tak wygodnie
Amortyzatory były wymieniane przez poprzedniego właściciela auta jeszcze, co do minusów to chyba tylko taki że jeszcze mimo wszystko za wysoko

ale jest o tyle dobre te -30 że każdy próg przechodzę bez problemu nie zachaczając podwoziem jak to było w starym Xedzie moim gdzie każdy próg nawet najmniejszy to albo coś darłem albo stukałem więc podwozia nie katuje na nich, minusy obniżenia są zawsze takie same szybciej obniżasz żywotność zawieszenia trzeba uważać na dziury szczególnie jak masz większe felgi i niski profil opony ....
Generalnie ja jestem bardzo zadowolony a zmiane na niższe amory planuje po ich wyrobieniu dopiero ....