Modyfikacje zegarów i deski rozdzielczej(BA, BG, EC, GE)
Momana fakt drogie, ale efekt na pewno warty wydania tych pieniędzy
Efekt na samych białych tarczach zależy głównie jak pokombinujesz z podświetlaniem ( inne żarówki czy diody SMD ).
Na razie zmieniłem podświetlanie na niebieskie. Efekt fajny ale z białymi byłby o wiele lepszy. Może dam moje oryginalne tarcze do jakiegoś zakładu drukarskiego i mi zeskanują i przerobią na białe. Ciekawe ile by takie coś kosztowało.
Dejw 323f BA
- Od: 24 kwi 2010, 14:49
- Auto: 323f BA 1.5 95r
Dejw napisał(a):Na razie zmieniłem podświetlanie na niebieskie. Efekt fajny ale z białymi byłby o wiele lepszy. Może dam moje oryginalne tarcze do jakiegoś zakładu drukarskiego i mi zeskanują i przerobią na białe. Ciekawe ile by takie coś kosztowało.
Mam biale tarcze
nie ma sensu kombinowac z diodami i bialymi tarczami bo efekt nigdy nie bedzie taki jak z tarczami moman.

Tutaj masz jak to wyglada bez podswietlenia bo to akurat zdjecie z mojego samochodu, a nie moge znalezc podswietlonych ode mnie.
A przy cenie ok. 140zl to jak za zwykle tarcze biale sie zaplaci 60zl + diody to naprawde warto zainwestowac w indiglo. Tylko bialo-blekitne najlepiej, bo to wyglada najprzyjemniej.

Tutaj masz jak to wyglada bez podswietlenia bo to akurat zdjecie z mojego samochodu, a nie moge znalezc podswietlonych ode mnie.
A przy cenie ok. 140zl to jak za zwykle tarcze biale sie zaplaci 60zl + diody to naprawde warto zainwestowac w indiglo. Tylko bialo-blekitne najlepiej, bo to wyglada najprzyjemniej.
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
Tylko pozniej nie chca dzialac jak nalezy... a jak nie mam cieproliwosci do takich rzeczy i zadowalam sie prostymi przerobkami alu ramki i zmiana koloru:) wystarczajaco.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Niestety wygląda na to, że zdejmowanie wskazówek i prawidłowe ich działanie po złożeniu to trochę kwestia losowa
Bardzo wiele osób zepsuło w ten sposób liczniki, ja zdejmowałem wskazówki ze 3 razy i póki co wszystko działa 
Powiecie mi jak zdjąć szybke z BA żeby alu ramy zamontować? bo tamte stronki juz wygasły...
-
kurniol1
Na zatrzaski jest montowana od drugiej strony, wiem bo wskazówki malowałem na zielono ostatnio
Przynajmniej w polifcie to tak wygląda.
To nie wiem, u mnie w polifcie wyciągasz licznik i od tyłu dookoła są zatrzaski na tej szybce, odginasz i ściągasz, w przedlifcie musi być podobnie.
Pewnie, ale dopiero jak wsadzę ledy smd – narazie mam zwykłe walcowe w5w białe i świecą tak jakby nie świeciły, a jak jest całkowita noc to ledwo co widać i jeszcze jest zielonkawa poświata ale bardziej białe niż zielone, a wskazówek wcale nie widać wyglądają jak czarne a są zielone, jak dam smd białe to powinno być lepiej a powinny jutro przyjść albo w poniedziałek bo wczoraj były wysłane 
A tu masz jak kolega z drugiego klubu sobie na niebiesko pomalował

moje wyglądają podobnie, tylko są zielone i domalowane do samego końca bo tu widzę że troszkę niedomalowane
A tu masz jak kolega z drugiego klubu sobie na niebiesko pomalował

moje wyglądają podobnie, tylko są zielone i domalowane do samego końca bo tu widzę że troszkę niedomalowane
Witam kolegów poszukałem na forum juz dużo ale nie moge znalesc tematu takiego jak podswietlenie zegarów w Madzi BA chciał bym cos zmienic kolor mianowicie ale nie bardzo mam pomysł i ładne bo widzialem na yt filmy własnie to odsyłają tutaj zeby pytac
więc jestem jak by ktos podrzucił w jakis sposób fajnie podswietlic całę zegary był bym wdzięczny z góry dzieki za odpowiedz.
EDIT by Marek: Zmieniłem nieco tytuł – proszę na przyszłość tematy właściwie nazywać.
więc jestem jak by ktos podrzucił w jakis sposób fajnie podswietlic całę zegary był bym wdzięczny z góry dzieki za odpowiedz.
EDIT by Marek: Zmieniłem nieco tytuł – proszę na przyszłość tematy właściwie nazywać.
-
Endriu323
Tutaj fotorelacja z demontażu deski rozdzielczej reszta to już chyba zależy w dużej mierze od twojej wyobraźni
viewtopic.php?p=688277
viewtopic.php?p=688277
- Od: 7 kwi 2012, 22:37
- Auto: 323F BA 1.5