Modyfikacje lamp przednich – Mazda6 GG/GY
przy pękniętym kloszu ja bym dygał.
Jeśli wszystkie śrubki się poddadzą, to myślę 2-3 godzinki można się smiało wyrobić, tylko to zawsze różnie bywa... Też zależy czy będizesz kretował, czy malował.
Jeśli wszystkie śrubki się poddadzą, to myślę 2-3 godzinki można się smiało wyrobić, tylko to zawsze różnie bywa... Też zależy czy będizesz kretował, czy malował.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Ciekawe jak bardzo pękniętym ,od krawędzi do krawędź to może sie rozpolowic ,a jak pękniętym delikatnie to śmiało tylko uważaj żebyś nie pogłębił pęknięcia ,ja bym sie pokusił 
M za pierwszym razem zajęło to 2 godziny ,bo niepotrzebnie podniosłem furę na podnośniku odkrecalem osłonę silnika ,za drugim razem godzinę ,a teraz jak wiem ze nie trzeba płyty pod silnikiem odkręcać to ile 30 min na demontaz dwóch lamp
M za pierwszym razem zajęło to 2 godziny ,bo niepotrzebnie podniosłem furę na podnośniku odkrecalem osłonę silnika ,za drugim razem godzinę ,a teraz jak wiem ze nie trzeba płyty pod silnikiem odkręcać to ile 30 min na demontaz dwóch lamp
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Ja w efce lakierowałem na czarno chromowaną ramkę dookoła soczewki to tylko matowiliśmy chrom i na to kilka warstw czarnego matu poszło (oczywiście zwykłego nie żadnego do temperatur), trzyma się trzeci miesiąc więc chyba jest ok
Musisz zmatowić, potem podkład i właściwa farba z 3 warstwyBeny napisał(a):Pytanie,chce środki prysnac na szaro,usunąć najpierw chrom, podkład do plastiku i kolor czy może zmatowic chrom i malować?
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
A może za bardzo zap@##eś
Dobra malniete wedle sztuki nie będę ich dziesięć razy rozklejał,matowanie podkład kolor tylko mam dylemat.
Lampy mają nawiązywać do kierunków w zderzaku które są w połysku i teraz nie wiem czy prysnac bezbarwnym

Dobra malniete wedle sztuki nie będę ich dziesięć razy rozklejał,matowanie podkład kolor tylko mam dylemat.
Lampy mają nawiązywać do kierunków w zderzaku które są w połysku i teraz nie wiem czy prysnac bezbarwnym

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
totalover napisał(a):Ja przykleiłem nowy materiał na boczki w efce na klej do tapet, trzy miesiące sie trzymał aż przyszla zima

Dopisano wtorek, 10 marca 2015, 11:18:
Ja swoich lamp nie matowilem
totalover napisał(a):Ja przykleiłem nowy materiał na boczki w efce na klej do tapet, trzy miesiące sie trzymał aż przyszla zima
No to gratuluję inteligencji

A lampy zrobione tak jak u mnie ma zrobione bardzo dużo osób, i u nikogo nic nie schodzi wszystko się elegancko trzyma.
Na grillu wiadomo – dochodzą warunki atmosferyczne, ale lampa jest szczelna – wiatru ani opadów deszczu czy śniegu w środku nie ma, więc wystarczy zmatowić dobrze, potem odtłuścić i się będzie trzymać. Sprawdzone przez wiele osób.
luki_92_92 napisał(a):tylko uważaj, żebyś się tego kleju za wiele nie nawdychał, bo możesz mieć efekty uboczne
To nie budapren ,pomyśl inteligenicie co by było w domach przy +35 st C w cieniu latem