edit: proszę http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight=
Dotz

www.mazdaspeed.pl
anonimka napisał(a):co wy na to w mx??
Adaś napisał(a):takie zwykłe byle jakie usmiech
anonimka napisał(a):Adaś napisał(a):takie zwykłe byle jakie usmiech
kurcze ale zobacz jak wyglądają na tym górnym mx
szakur napisał(a):moze mi ktoś powiedziec jakie cisnienie w oponach Michelin powinienem miec po zalozeniu nowych kol R15/195/50 do mojej mazdy 323 F 1.5 '95r. bo w ksiazce jaka dostalem producent nie przewidzial wiekszych kol dla tej wersji silnikowej jak 155/80 R13i co myslicie o tym rozmiarze duzo strace na mocy ? jaki profil jest najlepszy?
Mirek napisał(a):szakur napisał(a):moze mi ktoś powiedziec jakie cisnienie w oponach Michelin powinienem miec po zalozeniu nowych kol R15/195/50 do mojej mazdy 323 F 1.5 '95r. bo w ksiazce jaka dostalem producent nie przewidzial wiekszych kol dla tej wersji silnikowej jak 155/80 R13i co myslicie o tym rozmiarze duzo strace na mocy ? jaki profil jest najlepszy?
moim zdaniem rozmiar jest optymalny. jeśli chodzi o ciśnienie ja nabijam 2.3-2.4 na wszystkich kołach, zależnie od tego czy jeżdzę sam (mniej) czy z pasażerami/bagażem (trochę więcej)
farciarz napisał(a):Mirek napisał(a):szakur napisał(a):moze mi ktoś powiedziec jakie cisnienie w oponach Michelin powinienem miec po zalozeniu nowych kol R15/195/50 do mojej mazdy 323 F 1.5 '95r. bo w ksiazce jaka dostalem producent nie przewidzial wiekszych kol dla tej wersji silnikowej jak 155/80 R13i co myslicie o tym rozmiarze duzo strace na mocy ? jaki profil jest najlepszy?
moim zdaniem rozmiar jest optymalny. jeśli chodzi o ciśnienie ja nabijam 2.3-2.4 na wszystkich kołach, zależnie od tego czy jeżdzę sam (mniej) czy z pasażerami/bagażem (trochę więcej)
2.1przód 2.4 tył przy normalnym obciążeniu. Producent przewiduje do 2.4 przód i tył 2.7 przy obciążeniu max.
Niestety są to dane dla rozmiaru 13"
Osobiście mam 2.4 na wszystkich kołach mając 195/50/15"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Tuning i modyfikacje