Czym malowac wewnatrz samochodu ?
Strona 1 z 1
Chcialem pomalowac elemnty wewnatrz samochodu w kolorze nadwozia, jakies plastyki od nawiewow, ramki przy radiu tak wlasciwie to wszystko co jest twarde i nie bedzie pekalo i bedzie dobrze wygladalo tylko czym to zrobic?Sa jakies specjalne spraye do tego rodzaju materialow, jakis lakier czy moze jeszcze jekies inne cuda ?
- Od: 20 paź 2003, 17:27
No nie wiem...kwestia jak chcesz...polysk,czy mat?
Samemu tez mozna, ale radze rzucic podklad na tworzywa sztuczne a potem dopiero baze i mozna na koniec (w przypadku polysku) rzucic bezbarwny.
Samemu tez mozna, ale radze rzucic podklad na tworzywa sztuczne a potem dopiero baze i mozna na koniec (w przypadku polysku) rzucic bezbarwny.
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
Jeszcze nie wiem jak chce, najlepiej jak najtaniej czyli bez lakiernika bo to za malowanie jednego elementu kolo 200 plnow przynajmniej z karoserii moze za elementy wewnetrzne troche taniej bedzie.Nie chcial bym zeby jak bede sam malowal jakas kiszka wyszla bo to obciach. Potrzebuje jakiegos sprawdzonego sposobu do wykonania samodzielnie.
- Od: 20 paź 2003, 17:27
owad napisał(a):Jeszcze nie wiem jak chce, najlepiej jak najtaniej czyli bez lakiernika bo to za malowanie jednego elementu kolo 200 plnow przynajmniej z karoserii moze za elementy wewnetrzne troche taniej bedzie.Nie chcial bym zeby jak bede sam malowal jakas kiszka wyszla bo to obciach. Potrzebuje jakiegos sprawdzonego sposobu do wykonania samodzielnie.
trening czyni mistrza,a swoje umiejętności zweryfikuj na jakimś mało widocznym elemencie.
chyba nie muszę dodawać, że dobrze byłoby go najpierw zdemontować, umyć i odtłuścić przed malowaniem
- Od: 21 paź 2003, 21:49
owad napisał(a):Chcialem pomalowac elemnty wewnatrz samochodu w kolorze nadwozia, jakies plastyki od nawiewow, ramki przy radiu tak wlasciwie to wszystko co jest twarde i nie bedzie pekalo i bedzie dobrze wygladalo tylko czym to zrobic?Sa jakies specjalne spraye do tego rodzaju materialow, jakis lakier czy moze jeszcze jekies inne cuda ?
Ja mam pomalowaną deseczkę przez lakiernika – jak chcesz to możęmy się spotkać i sobie obejrzysz.
- Od: 16 lis 2003, 13:21
- Auto: 323 1.8 GT
Morder napisał(a):Polecam zawieźć do lakiernika, będzie ładniej
Otóż to, co profeska to profeska 8)
owad napisał(a):Jeszcze nie wiem jak chce, najlepiej jak najtaniej czyli bez lakiernika bo to za malowanie jednego elementu kolo 200 plnow przynajmniej z karoserii moze za elementy wewnetrzne troche taniej bedzie.Nie chcial bym zeby jak bede sam malowal jakas kiszka wyszla bo to obciach. Potrzebuje jakiegos sprawdzonego sposobu do wykonania samodzielnie.
pomalowanie proawie całej deski i tunelu w mojej Madzi to około 300 pln
JA MALOWAŁEM SAMA.KOSZT 2 SPRAYE Z FARBĄ+SPRAY PODKŁADU+TROCHI PAPIRU ŚCIERNEGO+PÓŁ FLASZKI ROZPUSZCZALNIKA(NIE PIŁEM).JAK NARAZIE NIKT MI NIE MÓWIŁ ŻE WYSZŁO KUJOWO WIĘC ALBO WYSZŁO DOBRZE ALE TAKIE KULTULARNE :oops: LUDZIE.JA SAM JESTEM ZADOWOLONY :lol: .ZAWSZE TO WIĘKSZA RADOCHA WIĘC PRÓBUJ.
POLSKA BIAŁO-CZERWONI
- Od: 18 lis 2003, 11:33
- Auto: EFA
ER napisał(a):JA MALOWAŁEM SAMA.KOSZT 2 SPRAYE Z FARBĄ+SPRAY PODKŁADU+TROCHI PAPIRU ŚCIERNEGO+PÓŁ FLASZKI ROZPUSZCZALNIKA(NIE PIŁEM).JAK NARAZIE NIKT MI NIE MÓWIŁ ŻE WYSZŁO KUJOWO WIĘC ALBO WYSZŁO DOBRZE ALE TAKIE KULTULARNE :oops: LUDZIE.JA SAM JESTEM ZADOWOLONY :lol: .ZAWSZE TO WIĘKSZA RADOCHA WIĘC PRÓBUJ.
No pewnie – co co moge też malije sam – ale metaliku i struktury ze spraya nie naniose :lol:
Ja tam juz malowalem metallickiem i jakos gites wyszlo...kwestia przygotowania lakieru i podkladu no i troche wprawy...
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
michal_krakoof napisał(a):Ja tam juz malowalem metallickiem i jakos gites wyszlo...kwestia przygotowania lakieru i podkladu no i troche wprawy...
No No, wprawa ważna sprawa a ja ręki do pistoletu to nie mam
Strona 1 z 1