Nasze Modyfikacje
Beny a te klameczki od GF bedą pasować do GE??
- Od: 13 sty 2006, 00:37
- Auto: GE '96 GT
Tak bez przerabiania pasują? Czy moze trzeba użyć młotka ?
- Od: 13 sty 2006, 00:37
- Auto: GE '96 GT
Dziewczopol napisał(a):Tak bez przerabiania pasują? Czy moze trzeba użyć młotka ?
15 minut pracy – demontaż boczku drzwi odkręcenie starej klamki, przykręcenie nowej, założenie boczka i po sprawie, po prostu plug&play
Sprzedam różne części do mx-6
- Od: 23 sie 2005, 08:49
- Auto: Q50 3,0 TT, było 3 BL 2,3 MPS, mx6,626, 6 GH 2,5
witam
zakupiłem lotkę tylnej szyby i chciałem zapytać o wasza opinie czy malować ja pod kolor auta na zielono czy może na czarny mat czy po prostu wczyscic ją na swiecaco i nic przy niej nie robić jak sadzicie?
jesli jednak zdecyduje sie pomalować lotkę na czary mat to jakiego papieru użyć do matowania lotki i jakiego potem przed malowaniem ?
moze zamiast czarnego matu w sprayu kupić czarna farbę strukturalną?
jak sie zachowuje czarny mat na elementach plastikowych po myjni -nie blaknie to?
jakie macie doświadczenia?
zakupiłem lotkę tylnej szyby i chciałem zapytać o wasza opinie czy malować ja pod kolor auta na zielono czy może na czarny mat czy po prostu wczyscic ją na swiecaco i nic przy niej nie robić jak sadzicie?
jesli jednak zdecyduje sie pomalować lotkę na czary mat to jakiego papieru użyć do matowania lotki i jakiego potem przed malowaniem ?
moze zamiast czarnego matu w sprayu kupić czarna farbę strukturalną?
jak sie zachowuje czarny mat na elementach plastikowych po myjni -nie blaknie to?
jakie macie doświadczenia?
TriCeratops 2.0 142 km
- Od: 30 maja 2013, 18:24
- Auto: była 323 f BA 1,8 BP
teraz TRICERATOPS 2.0 142 km benzynka
MARRUD napisał(a):15 minut pracy – demontaż boczku drzwi odkręcenie starej klamki, przykręcenie nowej, założenie boczka i po sprawie, po prostu plug&play
Do 626 GE pasuja klamki z mazdy premacy i chyba 323F BJ dlatego ze one nie maja wbudowanego ciegna od rygla drzwiowego. Te od 626 sa dzielone na klamke i rygiel.
Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
Witam chciałem pokazać wam swoje wnętrze auta zaczynam troszkę zmieniać gdyż znudziła mi sie stylistyka kolorów w mojej mx-3 (tonacja czarnego) dlatego postanowiłem trochę ożywić wnętrze na razie zainwestowałem w okleinę od HARTMANA kolor: aluminium. Resztą prac będę się również dzielił mam jeszcze zamiar dokonać kilku zmian.

- Od: 5 kwi 2008, 13:19
Jesli juz masz zamiar malowac to radzilbym pod kolor autka, chociaz to tylko i wylacznie twoja sprawa
ja machalbym pod kolor i jakis spojlerek dla uroku autka
Ja mam cos w tym stylu i mi sie bardzo podoba, gdyz te oryginalne to moim zdaniem sa za male a po 2 ciezko dorwac
oto i fotka

Ja mam cos w tym stylu i mi sie bardzo podoba, gdyz te oryginalne to moim zdaniem sa za male a po 2 ciezko dorwac

Moja Madzia
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=50683
- Od: 10 sty 2008, 10:43
- Auto: Mazda 323F 1.5 16V 95/96r LPG
ramzes napisał:Witam chciałem pokazać wam swoje wnętrze auta zaczynam troszkę zmieniać gdyż znudziła mi sie stylistyka kolorów w mojej mx-3 (tonacja czarnego) dlatego postanowiłem trochę ożywić wnętrze na razie zainwestowałem w okleinę od HARTMANA
Mam pytanie ile zaplaciles???NIe jestem pewien więc pytam czy kupiles to na allegro??Bo kojarze ta nazwe firmy
I jeszcze jedno pytanie czy nie bylo problemow z naklejeniem tej okleiny i czy uzywales suszarki czy cos w tym rodzaju???
Mam pytanie ile zaplaciles???NIe jestem pewien więc pytam czy kupiles to na allegro??Bo kojarze ta nazwe firmy
Ostatnio edytowano 6 kwi 2008, 18:20 przez lukaaass, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 18 lut 2008, 23:53
- Auto: mx3 1.6 16v
Do lukaaass Tak kopiłem na allegro cena 170 + wysyłka. By ja nakleić po prostu podgrzewałem ja suszarka do włosów następnie odklejałem od papierku podgrzewałem 2 str (tzn ta na której jest klej) i nalepiałem (priorytetem jest oczyszczenie powierzchni na której będzie okleina benzyna ekstrakcyjna). Następnie jak umiejscowiłem już element podgrzewałem okleinę do ok 70stopni przyciskając ją. Nie miałem jakich kolwiek problemów zajęło mi to ok 2h trochę cierpliwości i dokładności a potem efekt no jak dla mnie miły. Trzeba uważać by po odklejeniu od papierka na powierzchni kleju i miejsc na które je nalepiamy nie dostały sie jakieś zanieczyszczenia. Wszystko jest opisane w załączonej instrukcji. Polecam te folie bo naprawdę są profesjonalnie wykonane i lepiej to wygląda niż malowanie (ale to tylko moja opinia)
Wielkie dzieki od dawna poluje na ta okleine i nie wiedzialem czy warto teraz pewnie sie skusze bo mnie tez juz troche nudzi czarny kolor i chce cos odmienic we wnetrzu
- Od: 18 lut 2008, 23:53
- Auto: mx3 1.6 16v
lukaaass napisał(a):nudzi czarny kolor i chce cos odmienic we wnetrzu
to samo i ja planuje za jakis czas
- Od: 29 lis 2007, 01:27
- Auto: 323f BA 96r 1.8 Glx BP+LPG
Ja jestem zadowolony tak ze polecam są rożne kolory tych oklein wiec każdy coś dla siebie dopasuje.
Moja Magdalena
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 167#873167
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 167#873167
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008