Tuning optyczny Mazda 626 GF – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Witam wszystkich!
Panowie i Panie,proszę o info nt. wymiarów oryginalnej alufelgi 16" do GF po lifcie, chodzi mi o szerokość,offset i średnicę otworu centrujacego. Wiem, że GF w opcji miała taką felgę.
Chciałbym założyć do swojej GF 16-tki i obniżyć zawias jakieś 35-40 mm. Przy okazji,czy silnik FS 116 KM, pociągnie te felgi?
I jeszcze jedno,czy felga od 6-tki GG przed liftem, ta 16-tka,wiatrak, była by do założenia w GF?
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc:–)
Panowie i Panie,proszę o info nt. wymiarów oryginalnej alufelgi 16" do GF po lifcie, chodzi mi o szerokość,offset i średnicę otworu centrujacego. Wiem, że GF w opcji miała taką felgę.
Chciałbym założyć do swojej GF 16-tki i obniżyć zawias jakieś 35-40 mm. Przy okazji,czy silnik FS 116 KM, pociągnie te felgi?
I jeszcze jedno,czy felga od 6-tki GG przed liftem, ta 16-tka,wiatrak, była by do założenia w GF?
- Od: 14 lip 2004, 19:54
- Auto: 626 GF FS 115 KM, 01r.
Nie znam wymiarów 16tek od GF.
Pociągnie, o ile nie założysz nie wiadomo jakiej opony, wiele GFek jeździ na 16, a nawet 17, oponka 205 i jest spoko
Felgi od 6 podejdą na spokojnie.
Pociągnie, o ile nie założysz nie wiadomo jakiej opony, wiele GFek jeździ na 16, a nawet 17, oponka 205 i jest spoko

Felgi od 6 podejdą na spokojnie.
Rafi napisał(a):Witam wszystkich!
Jeśli chodzi o wymiary ORI felg – spróbuj gdzieś na forum wyszukać, prawdopodobnie w technicznym dziale 626 GF/GW jest kompendium wiedzy gdzie zawarto m.in. dane techniczne felg montowanych fabrycznie.
Co do 16" z Mazdy 6. Ja mam na lato taki model, z poliftowej i wszystko śmiga (nie obniżałem auta). Weszło u mnie bez problemu, nie przyciera (czasem ludzie muszą klepnąć kielich żeby weszły i jest mało miejsca, ale u mnie ok). Co do przedliftowej felgi – wymiarowo pewnie są takie same (ale ręki sobie uciąć nie dam). Możesz podpytać Dominatora (albo najlepiej poczytać w technicznym GF/GW – temat dot. felg i opon – tam właśnie pisał co i jak z tymi felgami
A silnik bez problemu powinien pociągnąć, jeśli nie przesadzisz z szerokością opon. Ja mam 205 i pogorszenie osiągów nie jest mocno odczuwalne.
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu mam takie pytanko. Czy te koła z mazdy 323f 2.0 v6 oryginalne felgi ENKEI do MAZDY 323F BA . 16 cali z oponami 205/55 R16.
Będą pasować do mazdy 626 gf
bez problemów ?
Będą pasować do mazdy 626 gf
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem mazdy 626 gf 1997 18. ben.90km
chodzi o to że od dłuższego czasu szukam lotki lub kompletnego bodykit ale nigdzie tego nie widzę obszukałem niezliczoną ilośc stron wszędzie pusto a co znalazłem to totalna wieś jeżeli ktoś wie gdzie można kupi coś fajnego do takiej mazdy niech piszę albo wklei link.
z góry wielkie dzięki
Jestem szczęśliwym posiadaczem mazdy 626 gf 1997 18. ben.90km
chodzi o to że od dłuższego czasu szukam lotki lub kompletnego bodykit ale nigdzie tego nie widzę obszukałem niezliczoną ilośc stron wszędzie pusto a co znalazłem to totalna wieś jeżeli ktoś wie gdzie można kupi coś fajnego do takiej mazdy niech piszę albo wklei link.
z góry wielkie dzięki
-
Furyk626
lukasz85lbn napisał(a):Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu mam takie pytanko. Czy te koła z mazdy 323f 2.0 v6 oryginalne felgi ENKEI do MAZDY 323F BA . 16 cali z oponami 205/55 R16.
Będą pasować do mazdy 626 gfbez problemów ?
Obecnie mam 16" opona 205/55 R16 w 626 GW i wszystko jest ok, nic nie haczy itd. Tylko jeszcze nie jeździłem na pełnym załadunku
Zastanawiam się, czy dokładki na progi BJ Sportive po jakiejś rzeźbie (lub bez niej) pasowałyby do GF? Auta mają ten sam rozstaw osi, więc może?
-
ZdzichuZ
Witam mam pytanko czy są wgl jakieś dokladki do zderzaków i rozpurki do 626 GF??? Patrzę cały czas na olx i nic... Chyba ze od jakis innych aut pasuje??? Może ktoś to sprawdzał?
Dopisano 4 sty 2017, 22:16:
Zapomnialem jeszcze o jakiś sportowych zaciskach i kolektorze wydechowym jakiś 4 2 1 czy cos czy są lub od jakich innych aut pasują
Dopisano 4 sty 2017, 22:16:
Zapomnialem jeszcze o jakiś sportowych zaciskach i kolektorze wydechowym jakiś 4 2 1 czy cos czy są lub od jakich innych aut pasują
- Od: 16 gru 2016, 14:23
- Auto: Mazda 626 GF 1997 1.8
Inne punkty mocowania inne wycięcie na lampy inny kształt maski itd.
Witam wszystkich ostatniego czasu zaczął mnie denerwowac podłokietnik ( nie oryginalny ) i zastanawiam się czy dalo by rade przełożyć podłokietnik z 323f lub 323 wiem ze jest niższy i zabudowany ( w tunel jak tak to nazywam :p ) Jak myslicie będzie to możliwe do zrealizowania???
- Od: 16 gru 2016, 14:23
- Auto: Mazda 626 GF 1997 1.8