w sumie jak wreszcie będzie trochę cieplej to pojadę na działeczkę i mam zamiar trochę odnowić to malowanko:)
Malowanie zacisków
five czyżby mx-3 była malowany tym sposobem
w sumie jak wreszcie będzie trochę cieplej to pojadę na działeczkę i mam zamiar trochę odnowić to malowanko:)
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
- Od: 18 lis 2003, 16:31
- Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet
Gdzie można kupić te farby do malowania zacisków, Motip czy Foliatec? Ile muszę wydac kasy żeby pomalować 4 zaciski?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

KosteK napisał(a):Sam o tym myślałem, ale zaciski i bębny planuje pomalować na aucie... ale srebrną farbką do malowania piecy
sam tak zrobiłem tylko ja malowałem pendzelkiem właśnie tą farbką do piecy ale fele stalowe i przynajmniej lepiej wygląda niż czarne (brudne)

- Od: 20 mar 2006, 20:24
- Auto: Mazda 323F BG 1.8 16v SOHC
Lazuś napisał(a):KosteK napisał(a):Sam o tym myślałem, ale zaciski i bębny planuje pomalować na aucie... ale srebrną farbką do malowania piecy
sam tak zrobiłem tylko ja malowałem pendzelkiem właśnie tą farbką do piecy ale fele stalowe i przynajmniej lepiej wygląda niż czarne (brudne)noi nieodpada
Jak tylko zrobi się sucho i ciepło, pomaluje i zapodam foto.
- Od: 16 cze 2005, 10:55
qlesh napisał(a):Gdzie można kupić te farby do malowania zacisków, Motip czy Foliatec? Ile muszę wydac kasy żeby pomalować 4 zaciski?
Niewiem ile farba do zaciskow Foliatec'a kosztuje w Polsce,ale 2 lata temu w niemczech placilem za nia ok.20 euro(caly zestaw czyli farba,odtluszczacz,utwardzacz,pedzelki i jakies inne pierolki).Farba starczyla na pomalowanie mojej Madzi(przod-zaciski,tyl-bebny) i wujka Corolli(przod zaciski,tyl-zaciski),a trzeciego auta niechcialo mi sie juz malowac,bo na poczatku kuzyni byli chetni do pomocy,a pozniej wszyscy poszli spac i zaostalem sam z malowaniem do 2 w nocy.Caly zestaw Foliatec'a powinien starczyc przy staranny malowaniu na 3 autka!
Polecam Foliatec'a!
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
ja zaciski w swojej 929HD malowałem zwykłym czerwonym lakierem w spray'u. Jakieś dwa lata temu a jak wyglądają to zabaczcie sobie w galerii zdjęcia dzisiaj robione.
3.0 V6 24V DOHC JE-ZE <– co za dźwięk
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
- Od: 13 gru 2004, 14:14
- Auto: Nissan Pathfinder R51 LE AT
Ja takze poszedlem tym tropem i pomalowalem sobie zaciski
Poniewaz autko mam zielonkawe to wybralem zolty kolorek i w taki sposob powstal tzw JAMAICA STYLE
Polerke odstawilem za pomoca wiertareczki z dokrecana szczotka, a w zakamarkach bardzo pomocna okazala sie szczota druciana
Po zabiegu polerskim sprawe odtluscilem rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym i nalozylem 2 warstewki "HEMOROJDA"
Efekt rewelacyjny
Naprawde polecam taka modyfikacje
Mnie to kosztowalo 20 zl 

- Od: 22 wrz 2005, 22:05
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 Diesel 136KM 2002r
Ja malowalem tez "hemorojdem". Farbka dosc ladnie wyglada, a jak sie to zrobi starannie to nie powinno byc problemow. A jak raz na dwa lata poswiecicie ta godzinke na pomalowanie zaciskow i te 20 zl to sie nic nie stanie. A co do farby piecowej( to srebrne) nie wiem czemu ale jej nie trawie. Jakos wydaje mi sie ze nie pasuje do wiekszosci samochodow. Mi sie podobaja czerwone zaciski i tylko czerwone
to taka mala choroba ale dla mnie lakier czerwony, szybki czarne, i czarne motywy to jest cos... nie lubie innych kolorkow w autkach. RED&BLACK 
Speed it's all I need
- Od: 29 gru 2005, 13:36
- Auto: mx3 1.6 DOHC wolne :(
Do tych co malowali:
Jak długo schnie ten Motip w porownaniu do Hammeritte
Zastanawiam sie czy zrobie to w ciagu jednego dnia razem z czyszczeniem hamulcow i odpowietrzeniem. Musze zdjac zaciski z auta bo sprayem to pomaluje wszystko wokół. Chyba ze uzyje hammeritte i pędzlem się bede babrał. Pewnie by było szybciej co?
Jak długo schnie ten Motip w porownaniu do Hammeritte
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Heh...wiem ze mnie tu zlinczujecie ale ja uzywam zawsze lakieru do aut idzesz do mieszalni wybierasz sobie kolor jaki tylko chcesz, oczyszczasz zaciski drucianka,odtluszczasz i malujesz.Efek swietny robilem to na kilu autach wystarczy odswierzyc co rok lub dwa ja swoje malowalem 2 m-ce temu moge wrzucic foty.Pozdro
...::Pal gume nie dusze::..
- Od: 28 lis 2005, 01:43
- Auto: MX-3 1.6 16V SOHC wer.USA
qlesh napisał(a):Do tych co malowali:
Jak długo schnie ten Motip w porownaniu do Hammeritte Zastanawiam sie czy zrobie to w ciagu jednego dnia razem z czyszczeniem hamulcow i odpowietrzeniem. Musze zdjac zaciski z auta bo sprayem to pomaluje wszystko wokół. Chyba ze uzyje hammeritte i pędzlem się bede babrał. Pewnie by było szybciej co?
mi to zajeło ok 1 godziny
- Od: 24 sty 2006, 17:04
kubus a czym malowales i jak? Sciagales z samochodu i czysciles czy jak?
Ja musze przeczyscic tarcze/klocki, nasmarowac prowadnice, regulacja recznego i malowanie zaciskow. Chyba sie w jeden dzien wyrobie co?
Ja musze przeczyscic tarcze/klocki, nasmarowac prowadnice, regulacja recznego i malowanie zaciskow. Chyba sie w jeden dzien wyrobie co?

Jeśli chcesz to zrobic dobrze i dokładnie to w jeden dzień na pewno sie nie wyrobisz! Pomijam już pościąganie wszystkiego i przygotowanie pod malowanie, ale farba jaka by nie była to troche schnąc musi! Ja się bawiłem hamerem i zajęło mi to wszystko 2 dni (dwie warstwy)!! Hamer ma to do siebie, że dość długo schnie.
Pewnie, że można to zrobić w godzinę
, ale ... nie wierzę żeby to było trwałe i dokładne.
Pewnie, że można to zrobić w godzinę
No tak, w sumie nie zamierzam piaskowac zaciskow, nie mam na to czasu. Przejade po tym wiertarka ze szczotka druciana, wyczyszcze i mysle dopiero malowac. Tylko znowu to rozbieranie zaciskow srednio mi lezy no ale trudno. Lepiej motipem (spray) czy hammerem (pedzel)? Cena podobna