Opony & felgi
Zwyklaki, a do tego po co ci opona 225 do Z5 i to na 15", ta felga ma pewnie z 7" góra 7.5 i takie szerokie opony chcesz zakładać i to do tego silniczka? Lepiej jakieś 195 max 205 w większe bym sie nie pchał przy Z5
Witam. Właśnie jestem w trakcie modyfikacji swojej srebnej Szóstki. Z oponami nie było problemu,– postawiłem na Fulda Sportcontrol, dzięki pochlebnym opiniom Szanownych Użytkowników tego Forum. Nad felgami długo się wahałem. Wybór padł na firmę Dotz, model Hanzo w rozmiarze 7.50J x 17.
Całość wczoraj dostarczono, więc się pochwalę;)
Co sądzicie? Wszelkie opinie mile widziane.
Pozdrawiam
Całość wczoraj dostarczono, więc się pochwalę;)
Co sądzicie? Wszelkie opinie mile widziane.
Pozdrawiam
- Od: 19 sie 2014, 22:11
- Auto: Mazda6 GJ SKYACTIV-G '16 2.0 165 KM Sport Nav 4dr
Mazda 6 GG, 1.8, 2007r
Im człowiek dłużej przegląda, wybiera, kombinuje, tym większy mętlik w głowie. Suma sumarum zdecydowałem się na ten wzór, gdyż nie widziałem takiej felgi na żadnym samochodzie. Zresztą moje stare, mazdowskie 16tki są w takim stanie, że co bym nie założył, to i tak niebo, a ziemia:)
Jak złoże całość do kupy, to wrzucę foty w dziale "Nasze Mazdy"
Dzięki za opinię. Pozdrawiam
Jak złoże całość do kupy, to wrzucę foty w dziale "Nasze Mazdy"
Dzięki za opinię. Pozdrawiam
- Od: 19 sie 2014, 22:11
- Auto: Mazda6 GJ SKYACTIV-G '16 2.0 165 KM Sport Nav 4dr
Mazda 6 GG, 1.8, 2007r
Producent felg: tak,
opony: tak,
wzór felg nie jest w moim typie, ale tego nie można wymiernie ocenić. Najważniejsze, żeby Tobie się podobały i wtedy jest ok.
opony: tak,
wzór felg nie jest w moim typie, ale tego nie można wymiernie ocenić. Najważniejsze, żeby Tobie się podobały i wtedy jest ok.
Koledzy, w ogłoszeniu napisane jest, że to szeroka stal. Wydaje mi się, że gdzies takie widziałem i jest to szeroka seria, a nie przerabiane. Kojarzy ktoś?

EDIT: juz mam, to felgi DOTZ Dakar.
Dopisano 28 sie 2014, 10:48:
Pany, jakie ET moge wsadzić do GW, żeby mi nie wystawało?

EDIT: juz mam, to felgi DOTZ Dakar.
Dopisano 28 sie 2014, 10:48:
Pany, jakie ET moge wsadzić do GW, żeby mi nie wystawało?
Winkiel napisał(a):gdyż nie widziałem takiej felgi na żadnym samochodzie.
Oj dużo ich widziałem , sam o nich myślałem ale zbyt " pospolite "
Peka86, Et jest zalezne od szerokosci felgi, wiec ciezko jednoznacznie odpowiedziec. Bez kombinacji z blotnikami najlepiej szukaj czegos do 7 cali szerokosci Et pomiedzy 45-55. To takie dosc "bezpieczne". I odpowiednia opona oczywiscie.
Felgi które wrzuciłeś z reguły mają ujemne ET albo bardzo bliskie zeru, z prostego powodu. To felgi do terenówek.
Poza tym... niby nie przerabiane. Pod względem poszerzania pewnie nie, ale nawiert drugiego rozstawu nie wygląda ani na pro ani na fabrykę.

Poza tym... niby nie przerabiane. Pod względem poszerzania pewnie nie, ale nawiert drugiego rozstawu nie wygląda ani na pro ani na fabrykę.

Witajcie. Mam sprawe co do opon i felg.
Posiadam Mazde 3, 2008r z silnikiem 1.6 w benzynie. Jak widać zbliża się zima i postanawiam zakupić felgi i opony. Teraz tylko rodzą się pytania:
-do mojego auta na zimę lepsze 16 czy 17?
-chcąc szukać felg to muszę mieć rostaw śrub, zna ktoś do mojego modelu?
-i jakie polecicie opony do wybranych felg?
Posiadam Mazde 3, 2008r z silnikiem 1.6 w benzynie. Jak widać zbliża się zima i postanawiam zakupić felgi i opony. Teraz tylko rodzą się pytania:
-do mojego auta na zimę lepsze 16 czy 17?
-chcąc szukać felg to muszę mieć rostaw śrub, zna ktoś do mojego modelu?
-i jakie polecicie opony do wybranych felg?
- Od: 28 kwi 2014, 20:34
- Auto: Mazda 3 BK, 1.6 , 2008
– Ja jeżdżę na 16"
– 5x114,3, ET 40-52,5 szerokość felgi 6,5"-7,5" otwór centralny 67,1 mm
– Dla felgi 16" opona fabryczna 205/55/R16
Dla felgi 17" opona fabryczna 205/50/R17
– 5x114,3, ET 40-52,5 szerokość felgi 6,5"-7,5" otwór centralny 67,1 mm
– Dla felgi 16" opona fabryczna 205/55/R16
Dla felgi 17" opona fabryczna 205/50/R17
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04