Opony & felgi
Wracajac do tematu, mam zalozone nowe nalewki Targum na tyle a na przod zalozylem uzywki Pirelli P6000(wyja jak
) ale mniejsza o to, rozmiar letnich to 195/65/15 a zimowki mam 195/60/15,
po zmianie na letnie samochod jezdzi po całej drodze a na zakretach doslownie wyzuca mnie jak bym koncowki miał do wymiany, na zimowkach nic takiego sie nie działo.
moje pytanie brzmi czy wiekszy profil opony pogorszylby tak jazde????

po zmianie na letnie samochod jezdzi po całej drodze a na zakretach doslownie wyzuca mnie jak bym koncowki miał do wymiany, na zimowkach nic takiego sie nie działo.
moje pytanie brzmi czy wiekszy profil opony pogorszylby tak jazde????
Sprawdz sobie cisnienie na kolach, kolega mial takie samo zachowanie w golfie IV wlasnie po zmianie opon. "Majster" zajmujacy sie wymiana nawalil mu ponad 3 atmosfery 

- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Cisnienie od razu sprawdzilem bo nabili mi prawie 3 at a teraz mam 2.1 atmosfery i nadal tak samo jest wiec cisnienie wykluczam, samochud nadal jezdzi po całej drodze np przy 100km/h a powyzej to juz koszmar.
arafal21 napisał(a):Hmmm, moze wina opon. przeloz sobie tyl na przod i odwrotnie:) napisz jesli pomoze moze wina opon.
najpierw miałem wszystkie nalewki zalozone i było tak samo ale wyzuciłem przod ze wzgledu na to ze to nalewki i niepewnie sie czułem dlatego zalozylem uzywki i nadal tak samo,
przeciez chyba 4sz opon nie sa felerne????
uwazam ze profil jest za duzy i dlatego tak prowadza auto ale to moja uwaga tylko, jak dalej tak bedzie to zmienie na zimowki spowrotem
Ale do tego auta chyba powinien byc tak profil?? jesli zle pisze popraw mnie:)
I tez bardzo dziwne ze po zmianie opon tak rzuca autem, a jakie masz zimowki??
I tez bardzo dziwne ze po zmianie opon tak rzuca autem, a jakie masz zimowki??
prawidlowo oryginalnie powinny byc 195/65r14 ale ktos je zmienil na 15 od 626GF
zimowki mam 195/60r15 Kleber krisalp
juz sam niewiem jaka jest przyczyna
zimowki mam 195/60r15 Kleber krisalp
juz sam niewiem jaka jest przyczyna
dziwne bardzo dziwne. A mialem pytac jak sie jezdzi na tych letnich nalewkach. widze ze jak sam nie kupie to sie nie dowiem:/ ale to moze na nastepny zeson, najpierw musze jak wykolowac zeby w chacie mordy nie darli ze hajs tylko w auto pcham:D chce fele proszkowo majtnac.
Dla mnie tez dziwne to jest, 11jade na przeglad to sie dowiem wszystkiego czy moze któras koncowka badz łacznik jest winny i stad takie objawy,a jak nie to zmienie na zimowki spowrotem,
co do nalewek to powiem ze sa ok choc troszke bucza jesli sa 4szt i przy ostrym hamowaniu piszcza a tak niemam zadnych zastrzezen
arafal21 napisał(a): A mialem pytac jak sie jezdzi na tych letnich nalewkach. widze ze jak sam nie kupie to sie nie dowiem
co do nalewek to powiem ze sa ok choc troszke bucza jesli sa 4szt i przy ostrym hamowaniu piszcza a tak niemam zadnych zastrzezen
Ty a moze masz wywalony sworzen wahacza. Ja mialem cos takiego wlasnie jak byl wywalony i o dziwo nic nie stukalo. ale jak masz przeglad to Ci powiedza:)
To moglem brac :/ kupilem uzywane ale na nich ani gwar ani nic:/ a tylko 40 zl drozsze i 3 lata gwar jest
To moglem brac :/ kupilem uzywane ale na nich ani gwar ani nic:/ a tylko 40 zl drozsze i 3 lata gwar jest
no na przegladzie wszystko wyjdzie choc moze byc tak jak mowisz bo od niedawna sciaga mnie w prawo i to mocno.
Ja za uzywki Pirelli p 6000 dałem 80zl a nowka nalewka z 2letnia gwarancja 94zl, wiec roznica minimalna w cenie, na dodatek niby to markowe Pirelli a szajs ze jechac sie nieda tak wyja
Ja za uzywki Pirelli p 6000 dałem 80zl a nowka nalewka z 2letnia gwarancja 94zl, wiec roznica minimalna w cenie, na dodatek niby to markowe Pirelli a szajs ze jechac sie nieda tak wyja
No to masz sworzen wywalony, mi wlasnie lewy(wymieniony w zeszlym roku) sie sypie i autko wlasnie sciaga. A to sa zzabkowane. musisz je troche przypalic to im przejdzie:)
A uzywke tez dalem 80zl ale 7 mm bieznika:) a nadlewke mialbym po 120zl z3 letnia gwar:) na nastepny zeson sie szarpne i kupie te nadlweki letnie. a wlasnie te nalewki masz z rantem czy sa gole na boku??
A uzywke tez dalem 80zl ale 7 mm bieznika:) a nadlewke mialbym po 120zl z3 letnia gwar:) na nastepny zeson sie szarpne i kupie te nadlweki letnie. a wlasnie te nalewki masz z rantem czy sa gole na boku??
Dla kolegi piwko sie nalezy, wczoraj sprawdzalem i lewe kolo niema luzu nic a prawe podczas ruszania na boki slychac stuki najprawdopodobnie z swoznia.
oponki wygladaja jak nowe masz tutaj link to sobie zerknij
http://www.targum.com.pl/oferta.php
oponki to perfekta
oponki wygladaja jak nowe masz tutaj link to sobie zerknij
http://www.targum.com.pl/oferta.php
oponki to perfekta
Cześć
Planuje większy wyjazd na wakacje(1500 km 4 osoby i pełny bagażnik) chciał bym zęby było bezpiecznie i bez przygód.
Nie znam się na oponach i nie mam doświadczenia bo to moje pierwsze auto!!
Siedzę i czytam opinie w necie i wychodzi mi ze z używanymi możne być rożnie, nadlewki raczej się nie nadają na lato, wiec zostaje mi kupić nowe kapcie.
Ale tutaj jest kolejny problem bo wywalić 1200 zł na 195/55r15 mi szkoda poza tym mam inne wydatki.
Czy dobrym wyjściem będzie kupienie podróbek delfin czy duro???
Planuje większy wyjazd na wakacje(1500 km 4 osoby i pełny bagażnik) chciał bym zęby było bezpiecznie i bez przygód.
Nie znam się na oponach i nie mam doświadczenia bo to moje pierwsze auto!!
Siedzę i czytam opinie w necie i wychodzi mi ze z używanymi możne być rożnie, nadlewki raczej się nie nadają na lato, wiec zostaje mi kupić nowe kapcie.
Ale tutaj jest kolejny problem bo wywalić 1200 zł na 195/55r15 mi szkoda poza tym mam inne wydatki.
Czy dobrym wyjściem będzie kupienie podróbek delfin czy duro???
-
Lee Shay
lepiej kupic dobre używane opony jak nie masz kasy niz jakies chinskie badziewie nowe... nalewki to juz w ogole sobie odpusc 
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Witam. Czy opłaca się kupić takie felgi
http://moto.allegro.pl/oryginalne-mazda ... 83470.html z oponami 195/60 za 600 zł 
W grę wchodzi również oddanie moich 14' z 2szt. opon dobrymi i dopłacić 300zł?
Miał ktoś przy ba felgi z bj?

W grę wchodzi również oddanie moich 14' z 2szt. opon dobrymi i dopłacić 300zł?
Miał ktoś przy ba felgi z bj?
- Od: 25 sty 2009, 23:08
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 16v 2003r.