[/quote]
Topaz napisał(a):zawsze sam jezdzisz z przepisową prędkością?
nie.... ( jak jadę na "bombach", to nie!

)
Topaz napisał(a):Zawsze masz włączone światła przed ruszeniem?
tak, włączają mi się same, takie mam ustrojstwo...
Topaz napisał(a):Zawsze jesteś idealnie trzeżwy (0.0)?
Nie, co ty – ezdżę non stop nawalony, pomaga mi to. Co za głupie pytanie

. Nawiadem mówiąc limit wynosi 0,19, a nie 0,0 promila.
Wyobraź sobie, że nie siądę za kierownik następnego dnia, kiedy goliłem w przeddzień. Mam za dużo do stracenia. pomijając kontrole, wystarczy głupia kolizja, nawet nie z mojej winy i jestem wydalony ze służby i zlinczowany w gazetach...
Topaz napisał(a):Zawsze wyprzedzasz przepisowo?
Tak, z lewej strony, chyba że tramwaj...
Topaz napisał(a):Nigdy nie przyspieszasz jak ktoś Ciebie wyprzedza
Nie uwierzysz: nogdy nie wyprzedzam gdy ktoś mnie wyprzedza, nawjwyżej doganiam go później i z przyjemnoscią wlepiam blankiet. Jeżdżac prywatną galblotą nie widzę też sensu w przyspieszaniu jak ktoś mnie wypzedza. Wytłumacz mi celowość tego manewru, może się przekonam....
Topaz napisał(a):Zatrzymujesz się na każdej zielonej strzałce i znaku STOP?
Są takie sytuacje, kiedy formalnie nie staję dęba w miejscu ( np. szerokie i puste przejscia dla pieszych), ale i tak wtedy zwalniam do tych 5 km/h. Znaki stop sa natomiast z reguły w tych miejscach, gdzie nie zatrzymanie grozi samobójstwem, wiec odpowiedz sobie sam.
Topaz napisał(a):Jeśli napiszesz, ze tak to nie uwierzę
nie moja sprawa...
Topaz napisał(a):Ano, ciągle widzę nieprzepisowo jadące wozy policyjne
Ja w ogóle ciągle widzę nie przepisowo jadące wozy. Tu uwaga jeżeli policmajster spowoduje kolizje to beka, bekniecie jest często dotkliwsze niż dla tzw. zwykłego obywatela, bo odbija sie praktycznie zawsze na karierze zawodowej..
Topaz napisał(a):fajeczka w zębach
to je zabronione? Nie wiedziałem, trza będzie przy najbliższym dyżurze wyłapać trochę palaczy w samochodach..
Topaz napisał(a):czy policjant jadący samochodem oznakowanym powinien mieć zapięte pasy
jeżeli nie przewozi osoby zatrzymanej – tak – art. 39 ustawy Prawo o ruchu drogowym