Generalnie mozna to jeszcze poprawic, gdyz przed wyswietlaczem(mam na mysli tylko ten od cd) jest jakby plastikowa wkladka, na ktorej rozprasza sie swiatlo ably nie bylo widac punktowego swiatla diod ktore padaja na niego.W orginale byla jakby czerwona sztywna okladka od zeszytu i musze poszukac zamiennika tego ale w kolorze bialym,tylko ze musi dobrze przepuszczac swatlo. Wtedy osiagnelo by sie efekt taki jak w malyl wyswietlaczu – ciemniejsze tlo i bielsze cyferki..
W miare mocno widac to niebieskie tlo na tym zdjeciu, ale bylo ono robione jak bylo ciemno a wysw. byl ustawiony do jazdy dziennej.Wg mnie w dzien jest ok, a w nocy jak sie wlaczy Dimmer'a tlo staje sie bardziej "czarne".
Prusiak Tak jak Myjk mozna kontrolki zostawic czerwone jak w orginale.
Wszystko zalezy od tego jakie diody uzyjesz.
Szczerze powiedziawszy na poczatku tez nie zmienilem koloru kontrolek. Dopiero pozniej z ciekawosci zmnienilem tylko jedno,spodobalo mi sie i zmienilem prawie wszystkie..
Myjk Ruszyles cos? Bo ja dzisiaj zrobilem kilka prob na testowym komplecie i szczeze sie troche zaskoczylem, pozytywnie...
W razie czego do podswietlenia tla zegarow mozesz uzyc zwyklych diod 3mm, najlepiej szerokokatnych, latwiej sie lutuje. Ja wlutowalem takie o mocy 5000mcd i swieca troche lepiej niz stare smd.Tylko ze nie bedziesz mogl ich uzyc do podswietlenia wyswietlacza z przebiegiem..
Najwazniejsze jednak jest to, ze znalazlem rezystory, ktore ograniczaly napiecie podawane na diody co w rezultacie dawalo ze jasnosc podswietlenia nie byla stuprocentowa.. Po zmostkowaniu ich diody dostaja 3.35V, ktore jest juz w miare bliskie normalnemu napieciu ich pracy a w efekcie podsw. rozjasnilo sie dwukrotnie!
Super efekt, teraz podswietlenie bedize widoczne normalnie w dzien(ja jezdze przynajmniej na postojowkach nawet w sloneczny dzien) a w nocy nie musi razic bo z regulacja nie ma zadnego problemu..
Nie wiem czy w tygodniu dam rade dokladniej to sprawdzic ale na czasie napewno to zrobie i wtedy napisze co i jak...
ps.Myjk pisales, ze chcialbys ramke od zegarow od wersji przed liftem..
Nie chcialbys moze sie zamienic?Ja wyslal bym Tobie taka przed liftem a Ty mi po lifcie??