Opony & felgi
Tak jak juz pisalem wczesniej, GoodYear Excellence sa teraz totalnie do niczego! Nie nadaja sie wogole do jazdy! Nowe opony lataja na feldze, wiec nic dziwnego ze sa glosne. Ale to przy zakladaniu wulkanizator powinien na to zwrocic uwage i powinno sie oddac opon do sprzedawcy z reklamacja.
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
czesc
ma ktos moze oponki GOODYEAR EXCELLENCE 195/50/15 82 H MADE IN CHINA
?
Chodzi o to ze kupilem komplet tych opon i mialy byc cholernie ciche a jak sie okazuje to cholernie mi wyją, a przcie są asymetryczne.Wczesniej na kazdym kole mialem inna opone i wydawalo mi sie ze bylo ciszej , moze dlatego ze sa wyprdukowane w chinach to wszystko wyjasnia? moze ktos sie orietuje co do tych chinskich doogyear'ow czy to rzeczywiscie te same co produkuja np. w niemczech
??z gory dziekówa za odpowiec 
ma ktos moze oponki GOODYEAR EXCELLENCE 195/50/15 82 H MADE IN CHINA
Chodzi o to ze kupilem komplet tych opon i mialy byc cholernie ciche a jak sie okazuje to cholernie mi wyją, a przcie są asymetryczne.Wczesniej na kazdym kole mialem inna opone i wydawalo mi sie ze bylo ciszej , moze dlatego ze sa wyprdukowane w chinach to wszystko wyjasnia? moze ktos sie orietuje co do tych chinskich doogyear'ow czy to rzeczywiscie te same co produkuja np. w niemczech
- Od: 12 lut 2007, 21:22
- Auto: 323f.1.5 BA 1997
nie będą obcieraćalexmaj napisał(a):myslakem nawet o 195/55/15 tylko boje sie zemoga obcierac
nie panikuj pojeżdzisz i będzie ciszej .a,TYje nowe kupowałeśalexmaj napisał(a):cholera , jakie wedlug ciebie sa godne polecenia chodzi o to zeby byly ciche bo te mazdy nie sa za dobrze wyciszone ciekawe czy bede mogl je oddac teraz kupilem je jakies dwie godziny gtemu
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
nowe, pojezdze dzis wieczorem jeszcze troche zeby sie bardziej wkur....c i jutro jade je oddac, chyba ze beda problemy. ale w sumie to sprzedawca mi je polecil. bo ja chcialem na poczatku NOKIANY H ale mowil ze to to juz jest totalne dno nawet reklamacjii nie uznaja
nic dziwnego, nikt nie chce teraz kupowac goodyearow to probowal wepchnac to co zostalo. A nokiany to dno?? Hmm... Niezly sprzedawca... Ja bym juz tam nigdy nie pojechal, chyba ze z baniakiem benzyny i zapalka...
ja mam teraz nówki goodyeary excellence 225/45 r17, nie powiem NIC złego na ich temat!
jako użytkownik to są same + i są bardzo u mnie ciche.
Najnowsza letnia opona Goodyear Excellence, z asymetryczną rzeźbą bieżnika, zwiększa bezpieczeństwo, komfort jazdy i osiągi. Najwyższy poziom bezpieczeństwa na mokrych i suchych nawierzchniach Excellence zapewnia dzięki opatentowanej konstrukcji opony i specjalnej mieszance gumowej. Excellence gwarantuje stabilność przy jeździe z dużą prędkością, lepszą kierowalność przy manewrach w nagłych sytuacjach i podwyższoną przyczepność na zakrętach oraz komfortową i cichą jazdę
jako użytkownik to są same + i są bardzo u mnie ciche.

Najnowsza letnia opona Goodyear Excellence, z asymetryczną rzeźbą bieżnika, zwiększa bezpieczeństwo, komfort jazdy i osiągi. Najwyższy poziom bezpieczeństwa na mokrych i suchych nawierzchniach Excellence zapewnia dzięki opatentowanej konstrukcji opony i specjalnej mieszance gumowej. Excellence gwarantuje stabilność przy jeździe z dużą prędkością, lepszą kierowalność przy manewrach w nagłych sytuacjach i podwyższoną przyczepność na zakrętach oraz komfortową i cichą jazdę
Ostatnio edytowano 23 lip 2008, 15:02 przez iiyama, łącznie edytowano 2 razy
:) mx-3, 323F BA, M6 GG ASpec, Seat Ibiza
powiedz mi tylko gdzie zostaly wyprodukowane te twoje doogyear'ki, moze tu jest cala filozofia, te co ja mam 195/50/15 to juz od 40 zaczynają dawac o sobie znac, a przy 50ciu km/h to po prostu wyją. ale fakt ze prowadza sie dobrze czuje sie bezpieczny na tych oponach , alo to buczenie , wycie mnie dobija .
marcinos napisał(a):Mam pewien problem.
Otoz szukam felg i jedyny co mnie w tym momencie zastanawia jakie ET przy feldze 6-7J, powinny miec aby byly na rowno z blotnikami, badz minimalnie sie chowaly. Felga 15" i na tym chcialbym opony 195/50R15. Mazda 323 p '97 nadwozie BA hatchback. Temat jest naprawde obszerny i ciezko tu co kolwiek znalezc.
Odpowie mi ktos?
Nie pomoze koni kupa, jak kierowca dupa...
- Od: 30 cze 2008, 11:25
- Auto: 323P BA 2.0D hatchback
alexmaj napisał(a):powiedz mi tylko gdzie zostaly wyprodukowane te twoje doogyear'ki, moze tu jest cala filozofia, te co ja mam 195/50/15 to juz od 40 zaczynają dawac o sobie znac, a przy 50ciu km/h to po prostu wyją. ale fakt ze prowadza sie dobrze czuje sie bezpieczny na tych oponach , alo to buczenie , wycie mnie dobija .
sprawdziłem dzisiaj i moje to Made in Germany
:) mx-3, 323F BA, M6 GG ASpec, Seat Ibiza
łozyska są spoko, wprzeciez nie zuzyly sie podczas wymiany opon. Bylem dzis u tego pajaca ,zrobilismy malą rude na tych oponach, rozpedzilem wózek do 50tki dalem na luz i czekam az cos powie, a tu mu szczena opada, oczy zaczynaja wychodzic na wierzch,jego twarz zaczela przybierac roznych kolorow,na jego usta cislo sie slowo: o kur...a mac, pomyslalem ze chlopak sie zawiesil wiec postanowilem go odblokowac ,pytając: i to maja byc ciche opony? zanim doszedl do siebie drugi specjalista niedowierzanie poprosil o maly kursik. Wiec rozpedzilem wozek do 50tki a nawet 60tki ,luz, i czekam...ten byl troche bardziej wygadany , stwierdzil : tylko reklamacja . wiec 2: 0 dla mnie
prawdopodob nie wymienia mi je na jakies "CICHE" DUNLOPY
ZOBACZE JUTRO CO ONI WYMYSLĄ
prawdopodob nie wymienia mi je na jakies "CICHE" DUNLOPY

Karolinaanapisał(a):edit: rozmiar to 7.0x16" zastanawiam sie czy 215/45 nie bedzie dobre, co o tym sadzicie?
Czesc, nie wiem czy juz cos kupilas, ale moge Ci powiedziec z doswiadczenia, ze w swoim Mitsubishi Eclipse mam felgi 16" i najpierw jezdzilem na oponkach 205/50/16...koszmarnie mnie kregoslup bolal od kazdej dziury w Wawie, w koleinach nosilo, bo profil niski, a opona szeroka dosyc. Zmienilem na 205/55/16 i jest o niebo lepiej. W zyciu nie zaloze profilu nizszego niz 55!!! Chociaz moze sie starzeje
- Od: 14 lip 2008, 00:08
- Auto: GF 626D,Eclipse 93, Corolla 99
howk napisał(a):Chociaz moze sie starzeje
Zdecydowanie starzejesz sie
Pomysl ze niektorzy jezdza na 225/40/18... I nie narzekaja za bardzo
darekk86 napisał(a):Pomysl ze niektorzy jezdza na 225/40/18... I nie narzekaja za bardzo
O Boze...stary jestem.....czas sie odmeldowac. A powaznie to mialem w zyciu i takie kolka jak Ty, ale raz ze trzesie ( przyznasz), dwa ze nie moglem czesto zaparkowac w Wawie, bo oprocz miejsca parkingowego szukalem jeszcze niskich kraweznikow, pare razy klalem jak musialem w miare swierza opone wysłać do "koszalina" bo pekla na jakiejs dziurze stolecznej...a koszty ladnych, szerokich opon na niskim profilu to zupelnie inna bajka.... Dla mnie optiumum to 205/55/16 i mi wystarcza bo nie jezdze powyzej 200km/h....juz
Ale oczywiscie jak ktos lubi niech zaklada jak najwieksze

- Od: 14 lip 2008, 00:08
- Auto: GF 626D,Eclipse 93, Corolla 99
Zdecydowanie, najpierw polecam sie przejechac czyms z takimi kolami
Trzeba sie przyzwyczaic. A parkowanie kilometr dalej od miejsca docelowego, tylko dlatego ze blizej nie bylo nic z niskim kraweznikiem, to u mnie normalka
Ale na kraweznik zaden jeszcze nie wjechalem
A trzesc trzesie, ale bedzie jeszcze gorzej jak utwardze zawieszenie![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A trzesc trzesie, ale bedzie jeszcze gorzej jak utwardze zawieszenie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)