Opony & felgi
Witam wszystkich,
Mam okazję kupić felgi alu 7,0 x 16 cali, śruby 5 x 114,3, ET 45.
Czy takie felgi wejdą do mazdy 3? ET powinno byc standardowo 40 i nie wiem czy 45
będzie ok.
Wielkie dzieki za pomoc.
Pozdarwiam
Mam okazję kupić felgi alu 7,0 x 16 cali, śruby 5 x 114,3, ET 45.
Czy takie felgi wejdą do mazdy 3? ET powinno byc standardowo 40 i nie wiem czy 45
będzie ok.
Wielkie dzieki za pomoc.
Pozdarwiam
-
paluk
Karolinaanapisał(a):w tych felgach ktore chce najmniejsze to 40 i nie wiem czy to dobrze czy nie.
jak widze wpisales GE , wiec
rozmiar otworu to 67,1 ideal lub troszke wiekszy ale wtedy dokup pierscienie centrujace
ET od 35 szerokosc felgi 7 cali( na styk
- Od: 29 maja 2005, 23:38
- Auto: rozne
Mam pewien problem.
Otoz szukam felg i jedyny co mnie w tym momencie zastanawia jakie ET przy feldze 6-7J, powinny miec aby byly na rowno z blotnikami, badz minimalnie sie chowaly. Felga 15" i na tym chcialbym opony 195/50R15. Mazda 323 p '97 nadwozie BA hatchback. Temat jest naprawde obszerny i ciezko tu co kolwiek znalezc.
Otoz szukam felg i jedyny co mnie w tym momencie zastanawia jakie ET przy feldze 6-7J, powinny miec aby byly na rowno z blotnikami, badz minimalnie sie chowaly. Felga 15" i na tym chcialbym opony 195/50R15. Mazda 323 p '97 nadwozie BA hatchback. Temat jest naprawde obszerny i ciezko tu co kolwiek znalezc.
Nie pomoze koni kupa, jak kierowca dupa...
- Od: 30 cze 2008, 11:25
- Auto: 323P BA 2.0D hatchback
Witam
Mam zamiar kupić do mojej M6 2.o CD 121pk felgi Dotz Hanzo.
Które z poniżej podanych będą pasować?
5/114,3
17''x8'' ET 35
18"x8.5" ET 35
18"x9.5" ET 35
19"x8.5" ET 30,35
19"x9.5" ET 30,35
czekam na konkretną odpowieź.
Pozrdawiam
Mam zamiar kupić do mojej M6 2.o CD 121pk felgi Dotz Hanzo.
Które z poniżej podanych będą pasować?
5/114,3
17''x8'' ET 35
18"x8.5" ET 35
18"x9.5" ET 35
19"x8.5" ET 30,35
19"x9.5" ET 30,35
czekam na konkretną odpowieź.
Pozrdawiam
-
damp21pl
damp21pl nie kupuj alufelg! Zainwestuj w okulary
4 tematy nad twoim jest podwieszony temat o mistycznej nazwie:
"Opony & felgi
Szukasz info o oponach lub felgach? Temat dla Ciebie!"
Jak myslisz, do czego on sluzy? Zapoznaj sie takze z regulaminem forum i FAQ .
"Opony & felgi
Szukasz info o oponach lub felgach? Temat dla Ciebie!"
Jak myslisz, do czego on sluzy? Zapoznaj sie takze z regulaminem forum i FAQ .
Less roof, more fun

Śliwa napisał(a):Witam,
Ja jeżdże na takich felgach i jestem z nich bardzo zadowolony
Nie wiem jaka jest ich wytrzymałośc w ekstermalnych warunkach bo tego nie sprawdzałem poniewaz nie jeżdże po dziurach, ale myśle, że każde felgi po mocnym spotkaniu z jakąś dużą dziurą nie dały by rady. Ogólnie rzecz biorąc ja je polecam
Wyglad maja [tiiit] a jak po czasie w uzytkowaniu spisuja sie takie Felki

- Od: 25 lut 2007, 22:14
- Auto: Fiat Ulysse 2.0 Pb 136 km
Docent D napisał(a):Ja mam coś takiego
Napisz cos wiecej na temat tych felg .Ile czasu jezdzisz i jak sie spisuja.Wyrob chyba chinski ,wiec chodzi mi o jakosc.Pozdrawiam Marek
Chyba Made in Taiwan.Marek podlaskie napisał(a):Wyrob chyba chinski
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Witam.Swietnie to malo powiedziane .[tiiit] wygladaja.Tylko wlasnie jak z jakoscia.Ja szukam do Hondy Civic VSA 160 KM.
A jeszcze widze ze masz oponki TOYO.Jak sie jezdzi na tych oponkach.Warto zainwestowac? 
Marek podlaskie, 3 zdjęcia są jeszcze w wątku o moim autku, tam widać cale auto z felami (kliknij w userbar'a – to czerwone w stopce)
Trudno mi powiedzieć, ponieważ jednocześnie zmieniłem springi.... Autko po zmianach nie do poznania (nie tylko wizualnie) poprawilo się jakoś prowadzenia, szczególnie na zakrętach. Co do oponek mialem okazje hamować awaryjnie i pięknie zwolnił, pomimo że klocki juz do wymiany i ABSu brak
Nie wiem jeszcze jak na mokrym, nie było okazji.
Ogólnie – jestem bardzo zadowolony
EDIT:
PS. Co do minusów tych oponek to znalazlem na razie 2
– powyzej 110km/h przy uchylonej szybie zaczyna je słychać
– kamyki, kamyszki i inne.... o zgroza, wczoraj coś mi wlazło pomiędzy bieżnik, musialem kluczem od mieszkania wydlubywac (pyka podczas jazdy)
Trudno mi powiedzieć, ponieważ jednocześnie zmieniłem springi.... Autko po zmianach nie do poznania (nie tylko wizualnie) poprawilo się jakoś prowadzenia, szczególnie na zakrętach. Co do oponek mialem okazje hamować awaryjnie i pięknie zwolnił, pomimo że klocki juz do wymiany i ABSu brak
Nie wiem jeszcze jak na mokrym, nie było okazji.
Ogólnie – jestem bardzo zadowolony
EDIT:
PS. Co do minusów tych oponek to znalazlem na razie 2
– powyzej 110km/h przy uchylonej szybie zaczyna je słychać
– kamyki, kamyszki i inne.... o zgroza, wczoraj coś mi wlazło pomiędzy bieżnik, musialem kluczem od mieszkania wydlubywac (pyka podczas jazdy)
- Od: 28 paź 2007, 16:48
Powiem Tobie ze super wygladaja na aucie.Mi sie bardzo podobaja.Ze slychac no wiesz jakiej nie kupisz to cos zawsze nie bedzie tak jak trzeba.W przedziale cen 300-500 porownywalne parametry.Felki super.Oby jezdzily dobrze.Pozdrawiam Marek

Docent D napisał(a):Odkopuje...
Szukam fel do mojej Madzi i wybór padł na Dezent V, ale przypadkowo trafiłem na własnię tą fimę Hijoin.... ceny reweralcyjne, wygląd też... ale jak to się sprawuje po dłuższej jeździe?
Jakieś opinie?
na ten wzór z lewej strony w rozmiarze 16" sam poluje(są piękne) i jak tylko będę miał wystarczajaco gotówki chyba je zakupie. Wzór ala OZ Superleggera Race S

Tu jeszcze znalazłem innych firm o podobnym wzorze:

- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
czesc
ma ktos moze oponki GOODYEAR EXCELLENCE 195/50/15 82 H MADE IN CHINA
?
Chodzi o to ze kupilem komplet tych opon i mialy byc cholernie ciche a jak sie okazuje to cholernie mi wyją, a przcie są asymetryczne.Wczesniej na kazdym kole mialem inna opone i wydawalo mi sie ze bylo ciszej , moze dlatego ze sa wyprdukowane w chinach to wszystko wyjasnia? moze ktos sie orietuje co do tych chinskich doogyear'ow czy to rzeczywiscie te same co produkuja np. w niemczech
??z gory dziekówa za odpowiec 
Chodzi o to ze kupilem komplet tych opon i mialy byc cholernie ciche a jak sie okazuje to cholernie mi wyją, a przcie są asymetryczne.Wczesniej na kazdym kole mialem inna opone i wydawalo mi sie ze bylo ciszej , moze dlatego ze sa wyprdukowane w chinach to wszystko wyjasnia? moze ktos sie orietuje co do tych chinskich doogyear'ow czy to rzeczywiscie te same co produkuja np. w niemczech
- Od: 12 lut 2007, 21:22
- Auto: 323f.1.5 BA 1997
czesc
?
??z gory dziekówa za odpowiec 
- Od: 12 lut 2007, 21:22
- Auto: 323f.1.5 BA 1997