Witam
mam nastepujace pytanko .
Jako ze w mojim projekcie beda 2 turbinki musze wyspawac sobie customowe kolektorki pod turbawki
i tera moje pytanko jaki materjal wybrac i gdzie mozna zakupic kolanka 90stopni etc ..
myslalem o jakiejs kwasowce scianka kolo 2mm byc moze nawet i 3 mm
mam dostep do pieca by je potem wygrzac aby usunac napiecia po spawaniu ...
prosze o rady i propozycje jaki materjal wybrac i gdzie jest dostepny do kupna w PL
przypomne ze chodzi o silnik KL
wybralem turbiny od audi benzyny 2.7 biturbo
Gdzie Kupic kolanka pod budowe kolektora wydechowego ?
Strona 1 z 1
Hmm sam będe sie borykał z tym problemem kolanek i wytspawania doprowadzenie pod turbo, ale z autopsji jak robiłem wydech natknołem sie na rure ze stali aluminiowanej niewiem czy miała 2mm czy 2,5mm firmy BOSAL kawał porządnej rury,
pojdzie pewnie dużo kolenek , sporo sie popsuje bo tam będzie miejsca na mm
pojdzie pewnie dużo kolenek , sporo sie popsuje bo tam będzie miejsca na mm
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
- Od: 14 kwi 2009, 00:56
- Auto: mx3
podpytaj w Viga Tuning, może wyjdzie taniej niż w El-Tecu. Posiadają giętarke itd. więc nie ma problemu, ostatnio u nich wydech robiłem 
http://www.drogos.pl/
http://www.drogos.pl/
- Od: 22 gru 2007, 16:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
rentrans sosnowiec
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
Jesli moze byc zwykla stal aluminiowana, to wystarczy znalezc zaklad ktory naprawia wydechy i kupic u nich . Wiekszosc ma na stanie rury i kolana firmy zsm polmo, kolano to okolo 20-30zl za sztuke. Ja troche podzwonilem i znalazlem w Olsztynie i w Gdansku sklep, ktory to sprzedaje w detalu. A jesli masz regon i firme, to mozesz kupic w cenach hurtowych od http://www.polmo.pl/
Dla zainteresowanych .
italinox.com.pl
maja wszystkie rodzaje stali kolanek itp do budowy kolektorow wydechowych mila obsluga wszystko do dostania
od reki lub 2 tygodnie oczekiwania na specjalne gatunki stali
Ja juz czekam na swoja przesylke i zaczne pomalu robic kolektory pod turbiny z audi 2.7 biturbo benzyna .
pierwsze plany umieszczenia turbinek chyba nad skrzynia biegow mniejwiecej tak mi wychodzi z wyliczen
italinox.com.pl
maja wszystkie rodzaje stali kolanek itp do budowy kolektorow wydechowych mila obsluga wszystko do dostania
od reki lub 2 tygodnie oczekiwania na specjalne gatunki stali
Ja juz czekam na swoja przesylke i zaczne pomalu robic kolektory pod turbiny z audi 2.7 biturbo benzyna .
pierwsze plany umieszczenia turbinek chyba nad skrzynia biegow mniejwiecej tak mi wychodzi z wyliczen
Strona 1 z 1