Od dluzszego czasu myslalem nad modyfikacja ukladu wydechowego. Kolega mial zmodyfikowany uklad w sowim leonie top sport i zyskal na tym sporo mocy. Zamontowali mu spore rynny w ukladzie dzieki temu poprawily sie osiagi i oczywiscie brzmienie
modyfikacja ukladu wydechowefo M6 2.0 citd RF5C
Strona 1 z 1
Jeśli cos takiego juz było to przepraszam szanownych moderatorow ze wprawiam ich w zaklopotanie 
Od dluzszego czasu myslalem nad modyfikacja ukladu wydechowego. Kolega mial zmodyfikowany uklad w sowim leonie top sport i zyskal na tym sporo mocy. Zamontowali mu spore rynny w ukladzie dzieki temu poprawily sie osiagi i oczywiscie brzmienie
jaka jest wasza opinia na ten temat??
- Od: 30 lip 2009, 11:01
- Auto: m6
a jakie koszta poniósł kolega za te modyfikacje?
E.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
nie pamietam ale cos w granicach tysiaca zlotych. Moze i nawet sporo mniej. Ja chcialem sie dowiedziec czy ktorys z forumowiczow spotkal sie z taka modyfikacja i czy moglby sie podzielic informacjami o tym. Moj znajomy na hamowni nie byl i nie sprawdzal osiagow ale mowil ze wyraznie jego auto zyskalo na mocy i ciekawym brzmieniu
Jestem ciekaw czy jest jakis zaklad w lubelskim gdzie mozna dokonac takich modyfikacji. Ostatecznie sam bym dokonal tego u znajomego mechanika, ale nie mam pojecia jakie sa wymiary poszczegolnych elemontow ukladu itp.. ;/
Jestem ciekaw czy jest jakis zaklad w lubelskim gdzie mozna dokonac takich modyfikacji. Ostatecznie sam bym dokonal tego u znajomego mechanika, ale nie mam pojecia jakie sa wymiary poszczegolnych elemontow ukladu itp.. ;/
- Od: 30 lip 2009, 11:01
- Auto: m6
siwy1857 napisał(a):...ale mowil ze wyraznie jego auto zyskalo na mocy i ciekawym brzmieniu![]()
...
a ty tego nie "posmakowales"?
bo to roznie z takimi informacjami bywa...
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
siwy1857 napisał(a): czy takie dodanie mocy jest wg Was realne poprzez wlasnie ta modyfikacje ukladu wydechowego??
wg. mnie nie!
E.
Jeżeli twoje auto ma silnik z turbiną to możesz dużo zyskac. Jeżeli dołożysz do tego program, ew. większy intercooler, to przelotowy wydech może dac ok. 20KM. Jeżeli natomiast masz silnik wolnossący, to licz się z przyrostem 5-10KM z układu i dodatkowych 5-10KM ze sportowego kolektora. W turbo wymiana kolektora jest zbędna.
Jeżeli chodzi o wydech to albo EL-TEC w Warszawie, albo BartH w Łodzi ... innych nie znam, więc polecic nie mogę.
Jestem ciekaw czy jest jakis zaklad w lubelskim gdzie mozna dokonac takich modyfikacji. Ostatecznie sam bym dokonal tego u znajomego mechanika, ale nie mam pojecia jakie sa wymiary poszczegolnych elemontow ukladu itp
Jeżeli chodzi o wydech to albo EL-TEC w Warszawie, albo BartH w Łodzi ... innych nie znam, więc polecic nie mogę.
Strona 1 z 1