modyfikacja ukladu wydechowefo M6 2.0 citd RF5C

Postprzez s i w y » 16 mar 2010, 00:48

Jeśli cos takiego juz było to przepraszam szanownych moderatorow ze wprawiam ich w zaklopotanie :P

Od dluzszego czasu myslalem nad modyfikacja ukladu wydechowego. Kolega mial zmodyfikowany uklad w sowim leonie top sport i zyskal na tym sporo mocy. Zamontowali mu spore rynny w ukladzie dzieki temu poprawily sie osiagi i oczywiscie brzmienie ;) jaka jest wasza opinia na ten temat??
Forumowicz

Od: 30 lip 2009, 11:01
Auto: m6

Postprzez Enduro » 22 mar 2010, 22:06

a jakie koszta poniósł kolega za te modyfikacje?
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez s i w y » 22 mar 2010, 23:16

nie pamietam ale cos w granicach tysiaca zlotych. Moze i nawet sporo mniej. Ja chcialem sie dowiedziec czy ktorys z forumowiczow spotkal sie z taka modyfikacja i czy moglby sie podzielic informacjami o tym. Moj znajomy na hamowni nie byl i nie sprawdzal osiagow ale mowil ze wyraznie jego auto zyskalo na mocy i ciekawym brzmieniu ;)

Jestem ciekaw czy jest jakis zaklad w lubelskim gdzie mozna dokonac takich modyfikacji. Ostatecznie sam bym dokonal tego u znajomego mechanika, ale nie mam pojecia jakie sa wymiary poszczegolnych elemontow ukladu itp.. ;/
Forumowicz

Postprzez Enduro » 22 mar 2010, 23:32

siwy1857 napisał(a):...ale mowil ze wyraznie jego auto zyskalo na mocy i ciekawym brzmieniu ;)
...

a ty tego nie "posmakowales"?
bo to roznie z takimi informacjami bywa...
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga

Postprzez s i w y » 23 mar 2010, 15:29

no nie. i tak bym nie porownal tego bo nie jedzilem nim przed modyfikacja. A czy takie dodanie mocy jest wg Was realne poprzez wlasnie ta modyfikacje ukladu wydechowego??
Forumowicz

Postprzez Enduro » 23 mar 2010, 20:17

siwy1857 napisał(a): czy takie dodanie mocy jest wg Was realne poprzez wlasnie ta modyfikacje ukladu wydechowego??

wg. mnie nie!
E.
Forumowicz

Postprzez Lukas007 » 27 mar 2010, 17:35

Jeżeli twoje auto ma silnik z turbiną to możesz dużo zyskac. Jeżeli dołożysz do tego program, ew. większy intercooler, to przelotowy wydech może dac ok. 20KM. Jeżeli natomiast masz silnik wolnossący, to licz się z przyrostem 5-10KM z układu i dodatkowych 5-10KM ze sportowego kolektora. W turbo wymiana kolektora jest zbędna.

Jestem ciekaw czy jest jakis zaklad w lubelskim gdzie mozna dokonac takich modyfikacji. Ostatecznie sam bym dokonal tego u znajomego mechanika, ale nie mam pojecia jakie sa wymiary poszczegolnych elemontow ukladu itp

Jeżeli chodzi o wydech to albo EL-TEC w Warszawie, albo BartH w Łodzi ... innych nie znam, więc polecic nie mogę.
Forumowicz

Od: 18 wrz 2007, 20:35
Auto: Ford Probe GT F2T
Volvo V40 2.0 T4
Audi A6 C4 AFC quattro