Zamiana gaźnika na wtrysk
Strona 1 z 1
mam problem po raz kolejny pisze w sprawie wsadzenia silnika jak w opisie. zależy mi na dość niedużych kosztach powiedzcie czy ciężko będzie o wsadzenie takiego silnika ? czego dokładnie potrzebuje, i czy z podłączeniem nie będzie większego problemu raczej stawiam na jednopunkt ponieważ z tego co zauważyłem niema w nim przepływki ale komputer jakis musi być jak tam z przerobieniem wiązki. z góry dziękuje
- Od: 5 lut 2009, 10:33
- Auto: Mazda 323 1.6 16v mod szykuje.
posiadam silniczek 1.6 16v wielopunkt lacznie z skrzynia itp ...
wiazka komputerowa ecu przeplywke wszystko oddam za 700zl silnik jak i reszta jest na chodzie
u mnie aktualnie szykuje sie 2.5 do wsadzania 1.8 24v juz siedzi od dawna
wiec mam wiekszosc gratow jakie beda wymagane . trudnosc moze sprawic jedynie
podlaczenie zasilan do wiazki silnikowej ECU pod deska
wiazka komputerowa ecu przeplywke wszystko oddam za 700zl silnik jak i reszta jest na chodzie
wiec mam wiekszosc gratow jakie beda wymagane . trudnosc moze sprawic jedynie
podlaczenie zasilan do wiazki silnikowej ECU pod deska
dzięki za poprawkę no teraz już wiem co zrobiłem z tym tematem nie tak ale ciągle problem nierozwiązany pomóżcie 
- Od: 5 lut 2009, 10:33
- Auto: Mazda 323 1.6 16v mod szykuje.
Co to jest ta cała przepływka? też planuje właśnie przerzutkę z gaźnika na wtrysk...
-
piasek B-G
piasek B-G napisał(a):Co to jest ta cała przepływka?
przeplywomierz powietrza – steruje mieszanka paliwo-powietrze i otwiera doplyw powietrza do przepustnicy...
no właśnie bo ja też się szykuje do przekładki i chciałbym się dowiedzieć co jeszcze potrzebuje prócz: komputera i przepływki? i czy dam radę sam zrobić i podłączyć całą instalke z kompem?
tutaj jest mój temat i trochę szczegułów: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=85632

tutaj jest mój temat i trochę szczegułów: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=85632

-
piasek B-G
Strona 1 z 1