Mam nadzieję że mój haniebny czyn zostanie zrozumiany.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Właśnie zakupiłem moją nową zabawkę jakim został wymarzony Fiat Seicento Van

Nawet nie wiem jaki jest przebieg bo jakoś nie miałem czasu zerknąć podczas szybkiej jazdy próbnej, siedzenia nie mają trzymania, buja jak Titanica na morzu, zawiecha jest strasznie wybita, hamulce to bardziej "spowalniacze".
Wiem że trochę czasu i kasy pójdzie w odbudowę i doprowadzenie do stanu gdy będę mógł bezpiecznie jeździć, ale czego oczekiwać za 1500zł. Najważniejsze że jest to Van.
Mam pytanko odnośnie modyfikacji tego cuda włoskiej myśli technicznej, przygotowującej go do szaleństw jazdy po różnego rodzaju nawierzchniach.
Autko po konsultacji z wujkiem, który modyfikuje/naprawia nam wszystkie auta w naszym Brodnickim Monster Garage, będzie rozebrane na części pierwsze do golutkiej blachy i odpowiednio przygotowane(obspawane, wspawana klatka, zakonserwowane, itp). Czas realizacji to ok.2 miesiące, nie ma co się śpieszyć, bo mam czym jeździć.
Najważniejsze pytania:
-Zastanawiam się czy da radę zespolić silnik 1.1 ze skrzynią od 0.9? Bo ten 0.9 to jakoś słaby jest gdy jednego dnia jechałem 2.5 V6, później moją B6 a na koniec Sejem 0.9 i nie chciał się odpychać.
P.S.
Najsmutniejsza wiadomość dla mojej Mazdy, ale dla dobra seryjnego B6:
Projekt turbo w 323F BG zostaje przesunięty w czasie w celu skompletowania całego silnika B6T.
Chętnie kupię dół silnika od B6T