Takie pytanie narazie teoretyczne, choc kto wie...
Chodzi mianowicie o skrzynie automatyczna ale koniecznie z opcja TipTronic do mazdy 323F BA z 96r. Wiem ze w tych mazdach byl zwykly automat dostepny, ale takie cos odpada calkiem.
Czy ktos sie orientuje czy jakas skrzynia z innego samochodu by mogla pasowac po lekkich przerobkach? Albo moze zna firme ktora mogla by wykonac cos takiego?
Wiem ze w stanach sa firmy przerabiajace skrzynie Porsche do silnikow Corvette i wkladane sa wtedy odwrotnie. Wiec widac ze mozna cos wykombinowac ciekawego ze skrzynia.
Moze jakas z Audi albo BMW by weszla? Jakis ciekawy pomysl?
Ogolnie musi to byc poprostu TipTronic a nie zwykly automat, bo pozniej bedzie ona jeszcze przerobiona na cos ciekawszego
Jakis orientacyjny koszt takiej operacji? To ze duzy to wiem
Z tego co popatrzylem to z wygladu jak narazie mi tylko pasuje skrzynia z Alfy. Przynajmniej rozmiarowo jest troche podobna, bo wszystkie od audi i bmw sa od silnikow zamontowanych podloznie, a przynajmniej tak mi to wyglada, wiec taka raczej w zyciu nie wejdzie
Mozliwe ze jeszcze by podpasowaly jakos z: Citroena C5, Hyundaia Sonaty 2.7 V6. Tylko nie mam pojecia czy np. skrzynia z diesla ma prawo wogole dzialac w madzie.
Tak naprawde narazie niewiele o tym wiem, ale wiem co chce zrobic pozniej jak juz ta skrzynie udalo by sie zamontowac
Pozdrawiam
Darek