HEj --- mam problem i to dość mocny
nie mam zielonego pojecia jak zamontować pasy szelkowe – 3 punktowe.
po wywaleniu kanapy wydaje mi się że wpierdzielił bym je w blache pod kanapą -- ale potem jak założe tylnią kanape to pasy mogą ją lekko rozedrzeć --- beda mocno napięte no i dochodzi tarcie.
ostatnia opcja -- ciągnąć [jakie?] pasy i tam przymocować szelkowe --- tylko za cholere ich nie potafie wywalić pasów ze słupka
ktos pomoze ;D
Jak zamontować pasy szelkowe w MX-6?
Strona 1 z 1
jesus napisał(a):ale potem jak założe tylnią kanape
a po co?
Ja nie widzę innej opcji jak wywalenie tylnej kanapy na zawsze, 4ever itd...
No chyba że w tą pionową ściankę pod kanapą w miejscu na nogi tylnych pasażerów. Ale nie wiem czy to nie będzie za nisko. A i montaż trochę ekwilibrystyczny, choć konieczność zdjęcia zbiornika i tak jest nie ważne w którym z tych dwóch miejsc się zdecydujesz zamontować.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
A nie możesz zostawić kanapy, zaczep przykręcić w bagażniku i pas puścić pomiędzy kanapą i oparciem? Tak będzie łatwiej i przyjemniej dla oka
W każdym razie jak zrobisz to daj znać, bo też się przymierzam do czegoś takiego.
W każdym razie jak zrobisz to daj znać, bo też się przymierzam do czegoś takiego.
Sprzedam różne części do mx-6
- Od: 23 sie 2005, 08:49
- Auto: Q50 3,0 TT, było 3 BL 2,3 MPS, mx6,626, 6 GH 2,5
MARRUD napisał(a):A nie możesz zostawić kanapy, zaczep przykręcić w bagażniku i pas puścić pomiędzy kanapą i oparciem?
za mocny kąt
opcje
– wywalić kanape i jakaś zabudowa ----> droooogo
– przymocować do słupcka [jakich?] pasów ----> ujdzie ale nie jest profes
– zamontowac tak jak pisze marrud ... i pasów nie uzywać tylko jezdzić na oryginalnych -- a szelkowe jako lans
pozdrawiam
My cars are able to eat my soul & money in seconds.

Jest jeszcze jedna opcja. Załóż rozpórkę na tylne kielichy i do niej przyczep pasy. Jedyny problem to czy da się to jakoś sensownie wyciągnąć nad tylnym oparciem, bo jak by się udało to mogło by być ciekawie.
Zapodaj fote nowych foteli i pasów.
Zapodaj fote nowych foteli i pasów.
Sprzedam różne części do mx-6
- Od: 23 sie 2005, 08:49
- Auto: Q50 3,0 TT, było 3 BL 2,3 MPS, mx6,626, 6 GH 2,5
Coz nie wiem jak jest w mx6 ale ja w Probe przymocowalem napinacze elektryczne pod kanapa i pas wychodzi spod kanapy (fakt ze na [jakim?] siedzieniu powstalo takie dziwne zgrobienie ale mozna siedziec w 4 osoby
Pozdrawiam
Pozdrawiam
2,5 v6 czarny
2.2 F2T czerwony
2.2 F2T czerwony
- Od: 20 lip 2005, 14:02
- Auto: Ford probe 2,5 V6
Ford probe F2T turbo + nitro
Quaki napisał(a):przymocowalem napinacze elektryczne pod kanapa i pas wychodzi spod kanapy (fakt ze na [jakim?] siedzieniu powstalo takie dziwne zgrobienie
jak nie lubisz tego co siedzi za tobą wystarczy szarpnąć za pas

Pozdrawiam, Tomek
wiecie co ... myślę że pasy bedzie można przymocować pod siedzeniem tak jak to Quaki opisał.
W piątek zdejmowałem tylną kanapę i faktycznie jest tam sporo miejsca... Wybrać trochę pianki z siedzenia i będzie jak marzenie
W piątek zdejmowałem tylną kanapę i faktycznie jest tam sporo miejsca... Wybrać trochę pianki z siedzenia i będzie jak marzenie
Pozdrawiam, Tomek
jak zamontujesz pod siedzeniem będziesz miał za mocny kąt schodzenia pasów --- nikt tego nie poleca -- w razie dzwona moze być niefajnie. A jak będziesz połamany to towarzystwo Ci nie wypłaci odszkodowania za to że sam sobie krzywdę zrobiłeś źle mocując pasy.
pozdrawiam

Strona 1 z 1