1. Czy seryjny silnik FS bez zakuwania wytrzyma moc rzędu 200+ ?
2. Silnik FS ma takie same tłoki, korby oraz wał co silnik FS-DET?
3. Skrzynia biegów z FS-a wytrzyma moc 200+ KM?
Proszę o wypowiedzi osoby ogarnięte w temacie.
www.mazdaspeed.pl
xlukas3x napisał(a):Bo_Lo masz masz rację raczej odpuszczę sobie turbo i ogarnę mody na wolnossący silnik.
Piohrun napisał(a):Tak, wychodził, w BJ, ale na Japonię
I te 163/168/173 konie (zależnie od wersji) to są według tej Japońskiej normy, czyli po naszemu to będzie pewnie ze 150
Bo_Lo napisał(a):Co do stukowego się również zgadzam,większość premacy FPgo ma,ale nie jest o dziwo szkodliwy.Nikomu się od tego silnik nie rozleciał,mój juz tak jeżdzi od 4 lat.W grudniu jadę na wodorowanie ,zobaczymy czym to śmierdzi.
Piohrun napisał(a):PS. a co do katalizatorów to podejrzewam że drugi kat zapchał ci się pierwszym
Jak coś to pierwszego kata nie zastępuj rurą bo pogorszy Ci to moc i zachowanie silnika, zamiast kata wstaw sobie tłumik w obudowie kata albo jakąś strumienicę (nie jest ważne co, byle by była jakaś komora rozprężna w takiej samej odległości od silnika jak ori katalizator)
Piohrun napisał(a):@Bo_Lo
Patrz jak się fajnie złożyło
W sumie to efekty mniej więcej takie jak się spodziewałem
Płomień napisał(a):Jedyne co można zrobić to zalać mu Pb98.
Płomień napisał(a):Podobne efekty co przy wodorowaniu można uzyskać mając godzinkę wolną, klucz do świec i jakiegoś carbon cleanera. Przed wymianą oleju, raz do roku, zalać carbon cleanera do cylindrów żeby przykryło denko, zakręcić rozrusznikiem, proces powtarzać póki puszka z środkiem się nie skończy. Czas przeprowadzenia operacji podobny, ale za 10% kosztów.
Neonixos666 napisał(a):modyfikacja sygnału temp powietrza w dolocie i myślę że podleje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje