Niestety nie udało mi się znaleźć by ktokolwiek poruszał ten temat na forum więc proszę o opinie/informację/porady/sugestie
Biorąc pod uwagę moją słabość i zamiłowanie do Mazd, chciał bym powrócić do marki.
Interesuje mnie jednak sportowy charakter a na MPS-a mnie nie stać – niestety
Rozważam zatem zakup "szóstki" w wersji 166-konnej bądź w ostateczności 140-konnej a podobno
nie są one jakoś specjalnie mocne w porównaniu z innymi – podobnymi mocowo – samochodami konkurencji.
I teraz zaczyna się magia
Chciał bym wsadzić do Madzi kompresor (np. EATON M62) na elektrosprzęgle jak to często robią chłopaki w CRX-ach i innych Haniach. Gdzie efekt jest na prawdę zacny

1) Ktoś się orientuje czy w Maździe 6 taki zabieg ma sens?
2) Jeśli tak, to który z silników był by lepszą bazą na takie modyfikacje?
3) Czy trzeba przeprowadzać jakieś poważniejsze modyfikacje seryjnego motoru (zakuwanie, etc.)?
4) Orientuje się ktoś w przybliżonych kosztach oraz osobach zajmującymi się takimi sprawami?
5) Dużo tam miejsca pod maską czy trzeba by wyrzucać klimatyzację?
5) Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie na temat
Jeśli temat był poruszany, to z góry przepraszam i proszę o podrzucenie linków.
Jak już wspominałem nie udało mi się znaleźć nic, co dotyczyło by doładowania sprężarką mechaniczną Mazdy 6 (GG).
Jeszcze tak przy okazji: czy na forum jest jakiś posiadacz 166-konnej Mazdy 6 z okolic Chrzanowa (małopolskie), skłonny pochwalić się swoją Madzią?

Pozdrawiam – Damian
EDIT:
PS – nie oczekuję mocy bolidu F1, okolice 200KM były by satysfakcjonujące.