Przekładka silnika – Mazda 323F BJ
1, 2
Zomol86_323F, proszę zapoznaj się z Regulaminem i nazwij poprawnie temat. Dziękuję.
no 1.5 najbardziej dostępny i najtańszy ale można znaleźć 1.6 lub pokombinować z silnikami od 626 lub premacy bo raczej 2.0 136 to ciężko
Ładuj 2.0 FS-a choć nie wiem jak z przekładką, czy jest przy tym sporo roboty. Jak już coś robić to porządnie. Tak prawdę mówiąc ciekawe czy jakaś V-ka by nie podeszła... Miejsca pod machą sporo.
Będę obserwował mody, bo na chwilę obecną też 1,3 16v
Będę obserwował mody, bo na chwilę obecną też 1,3 16v
Moja M http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=115425
Ciężka stopa = lekki portfel :)
Ciężka stopa = lekki portfel :)
- Od: 14 cze 2009, 18:17
- Auto: Mazda 323 BJ 1,3 16V 1998r
Zomol86_323F napisał(a):mam zamiar zmienić w mojej Mazdzie 323F Bj 1.3 16V 99' silnik na silnik o większej pojemności... Jaki mógłbym wstawić do nie
a ile kasy i czasu przygotowales na przeszczep?
bo moze sie okazac iz

Barthez napisał(a):a ile kasy i czasu przygotowales na przeszczep?
bo moze sie okazac iz twoje auto + kasa na swap = efekt koncowy
Myślę że w podobnych pieniądzach by to wyszło.
gdzieś chyba widziałem filmik ze stanów jak odpalają v6 mazdy pod maską bj
Odświeżę temat bo nie chcę tworzyć następnego podobnego.
Jak to wygląda w bj-tce. Sporo różnych ruchów zmiany silnika we wcześniejszych modelach ba , bg
a w przypadku bj pusto.
Ostatnio zaświtała mi myśl o takim modzie w mojej bj 1,8.
Jak ktoś ma link do takiego właśnie projektu to będę wdzięczny za udostępnienie mi go.
Pozdrawiam
Jak to wygląda w bj-tce. Sporo różnych ruchów zmiany silnika we wcześniejszych modelach ba , bg
a w przypadku bj pusto.
Ostatnio zaświtała mi myśl o takim modzie w mojej bj 1,8.
Jak ktoś ma link do takiego właśnie projektu to będę wdzięczny za udostępnienie mi go.
Pozdrawiam
- Od: 12 lip 2009, 08:08
- Auto: Mazda 323 f BJ 1.8B
grisham83 napisał(a):Ostatnio zaświtała mi myśl o takim modzie w mojej bj 1,8.
Barthez napisał(a):a ile kasy i czasu przygotowales na przeszczep?
bez większych modów podejdze fs
grisham83 napisał(a):ja tu myślałem o 2.3 lub 2.5.
takiego projektu w PL nie było
oczywiście wszystko jest możliwe tylko odpowiedni budżet należy założyć.
do miaty np można wstawić V8 500KM od corvetty więc jeśli się uprzesz będziesz pierwszy w Polsce z BJ
Ja sie nieznam ale czy 1.5 w bj to to samo co w Ba? Jak tak to moze sie uda wpakowac klze dosc sprawnie, 2.3 chodzi o mpsa? Bo o milleru zapomnij, mi sie wydaje ze lepiej dac 1.6t albo 1.8t mniej rzezby chocby z wiazka
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
http://www.youtube.com/watch?v=X7YvAXYV ... re=related
da się włożyć KLZE ale ile to będzie kosztowało?
da się włożyć KLZE ale ile to będzie kosztowało?
Witam wszystkich fanow Mazdzinek, mam do Was pytanie. Wiec posiadam Mazde 323 sedan 2001r 1.3 jezeli chcecie wysle foto
I od kilku tygodni sie zastanawiam zeby nie zrobic przekladki serducha z 1.3 na 1.8 razem ze skrzynia z Mazdy 6 2003r ale nie wiem czy to wogole jest wykonywalne i oplacalne, bo ten silnik ktory mam w jest w bardzo dobrym stanie ale chcialbym wiecej mocy
A nie chce kupowac innego autka bo ten model jakos mi przypasowal i darze moja Madzie duzym sentymentem. Licze na Wasza pomoc. Pozdrawiam
Poprawiłem nazwę tematu, jarek.ZE
Poprawiłem nazwę tematu, jarek.ZE
-
AdrianoSpeed
jak już to na FS z BJ będzie prościej i taniej.
1, 2