w weekend postaram sie rozwiazac zagadke ze skrzynia czy mazdowska typu 1.6 16sohc/a wiec i z gt podejdzie do probe oraz same przeguby, to juz bedzie jakis krok..kolejne co to mocowanie lap...
jesli jestes przekonany ze plug and play to bajka choc ja nie jestem przekonany ale to tylko takie przygladanie sie naoczne.. instalacja elektryczna moze byc trudna ale napewno do ogarniecia..za rok moze juz bede w stanie kupic takie f2t kompletne do siebie..
Czy możliwy i opłacalny jest swap z 1,8v6 na 2,2 F2T
KrystianR napisał(a):esli jestes przekonany ze plug and play to bajka choc ja nie jestem przekonany ale to tylko takie przygladanie sie naoczne.
tego nigdy nie będziesz pewien dopóki nie pomierzysz i nie sprawdzisz. ale skoro DOHC z GD

Ale cos mi przyszło do głowy. Zaraz zerknę w EPC
Edit.
Patrząc na obrazki z EPC mocowania obydwu DOHC z BG i GD o ile wyglądają podobnie przy mocowaniu silnika o tyle juz do ramy sa różne, więc w związku z tym nie musi być tak całkiem Plug&play może być potrzebne przeszczepianie mocowań
Waluś napisał(a):KrystianR napisał(a):esli jestes przekonany ze plug and play to bajka choc ja nie jestem przekonany ale to tylko takie przygladanie sie naoczne.
tego nigdy nie będziesz pewien dopóki nie pomierzysz i nie sprawdzisz. ale skoro DOHC z GDmoże!! być takie same jak z BG (ale nie musi) to F2 też powinno spasować
Ale cos mi przyszło do głowy. Zaraz zerknę w EPC
Edit.
Patrząc na obrazki z EPC mocowania obydwu DOHC z BG i GD o ile wyglądają podobnie przy mocowaniu silnika o tyle juz do ramy sa różne, więc w związku z tym nie musi być tak całkiem Plug&play może być potrzebne przeszczepianie mocowań
dokladnie to samo stwierdzilem "na oko" ostatnio:) z lewej strony jeszcze w miare podobnnie patrzac od przodu z gory ale z prawej juz inaczej..ale nie takie rzeczy czlowiek robil:)
- Od: 27 sty 2007, 19:50
Hola, hola!
Ja nie wiem czy FE-DOHC ma takie same wymiary i mocowania jak BP DOHC. Stwierdziłem tylko, że wizualnie wygląda bardzo podobnie. Ale wiecie jak to jest z takim określaniem "na oko"
Ja nie wiem czy FE-DOHC ma takie same wymiary i mocowania jak BP DOHC. Stwierdziłem tylko, że wizualnie wygląda bardzo podobnie. Ale wiecie jak to jest z takim określaniem "na oko"
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
wiadomo że troche rzezba..ale to jest wszystko do zrobienia tylko czasu trzeba i pieniazkow i zdolnego mechaniora..a moj kumpel wlasnie takim magikiem jest..mowil ze podjalby sie tego:) w niemczech tez do golfow 1 wsadzajac vr6 silniki:) i rownez lapy dorabiaja:)
- Od: 27 sty 2007, 19:50