melass napisał(a):Trec_Londyn jak podbijesz do Lester lub na spot to podłączymy boxa do twojej furki lub na mojej, sprawdzisz sobie jak to lata. Wrażenia z jazdy bezcenne, lepsze przyspieszenie i mniejsze spalanie jakies 1,5 litra na 100mil. Narazie żadnych usterek...
Tak dokładnie, podłącz... ale nie oceniaj boxa po jednej przejażdżce, bo z reguły nic z tego nie wynika.
Nie wiem o jakim boxie piszesz.
Ja mam box Vtech-u od ponad roku. I wcale nie jest tak jak piszesz, że 1,5 l/100 MIL mniejsze.
W moim przypadku spalanie się nie zmieniło. Jest właściwie takie jak było.
W mieście (Warszawa) jest to 9-10l/100
Trasa (rzadko) – 7-7,5l/100
Mowa o normalnej jeździe a nie jakiś eco driving kto dalej za mniej...
Co do DPF-a to nie zauważyłem niczego specjalnego, nie było i nie ma dymu...
Jednak jak bym Ci miał coś polecić to zapytaj np. Mastersa o wgranie nowego programu.(tdi-tuning.pl)
Chwalił się podobno na swoim forum, że modyfikuje przez gniazdo diagnostyczne Japończyki na sterowniku Denso.
Możesz to sprawdzić, bo właściwy program to najlepsze rozwiązanie i tu chyba nikt nie ma wątpliwości.
Nie mówię w tym momencie, że box który mam jest zły, ale zakładałem go w momencie gdy nikt nie podejmował się modyfikacji softu przez OBD, czyli bezinwazyjnie beż żadnego lutowania, itp.
Skoro jest taka opcja to sprawdź to, jeśli okaże się to nieaktualne to zawsze możesz założyć boxa np. takiego jak ja mam u siebie.