często jak czytam twoje posty to mam to mam wrażenie że nie rozumiesz tego co czytasz.
Jacek176 napisał(a):F2T jest zbliżone technologicznie do BG GT to nie mam pojęcia. Chyba tylko tyle, że oba silniki są na benzynę
a gdzie ja napisałem że ten silnik jest zbliżony technologicznie do GT

chyba tylko jego data produkcji.
Jacek176 napisał(a):Jakieś konkretne dane albo fakty na poparcie tej tezy?
No ojak jesteś taki oblatany w temacie silników, to pocztytaj chociażby forum Probe.
Jacek176 napisał(a):Ciężko porównywać silnik wolnossący do turbodoładowanego
a gdzie masz takie porównanie

Jak piszę og F2T to piszę o f2t a jak o GT to o GT czytaj uważnie i nie dopasiowuj swoich myśli do czyichś wypowiedzi.
I znowu:
Jacek176 napisał(a):Jeśli tak, to ja nie wiem o jakim ty wzmocnieniu mówisz w przypadku F2
a gdzie tak napisałem

przeczytaj całe zdanie i zastanów się jeszcze raz czego dotyczy myśl o wzmocnieniu bo napewno nie napisałem tam że F2 a wyraźnie F2t
A jeśli chodzi o wzmocnienia FE3 to o jakich korbowodach mówisz

tych co to wylazły skrzywione z boku bloku silnika kolegi co próbował uturbić FE3 podnosząc mu doładowanie raptem do niecałego 1 bara

Jakoś stare F2T spokojnie lataja na 1,2 bara i nic im nie wyłazi i sie nie wygina
Są 2 typy FE3 – FE3 i FE3N a to są dwie jednostki
I jeszcze raz – czytam ze zrozumieniem i nie dopasowujemy swoich wywodów do wyrwanych z kontekstu zdań.. Nie cytuj wyrazów tylko cytuj myśli i zdania, bo tak to nigdy do niczego dyskusja nie doprowadzi.
Dla mnie to koniec tematu bo nie chce mi sie na ten temat dyskutować. Bo zaraz znowu dyskusja przejdzie nad wyższość momentu obrotowego nad mocą olb na odwrót<lol>