icemario napisał(a):... uparlem sie na PROFI bo wydawalo mi sie ze wlasnie tam jest szansa z nieduza kasa cos wygrac....
Ile masz lat?
www.mazdaspeed.pl
icemario napisał(a):... uparlem sie na PROFI bo wydawalo mi sie ze wlasnie tam jest szansa z nieduza kasa cos wygrac....
darekk86 napisał(a):A xedos z silniczkiem (a nawet silniczuniem) o pojemnosci 2 litrow to wsrod jakichkolwiek konkurentow bedzie jedna z najwiekszych kobyl, bez doladowania, z wielka waga i mala moca.
brii napisał(a):darekk86 napisał:
A xedos z silniczkiem (a nawet silniczuniem) o pojemnosci 2 litrow to wsrod jakichkolwiek konkurentow bedzie jedna z najwiekszych kobyl, bez doladowania, z wielka waga i mala moca.
Mówisz tak jakby BA była lżejsza
Fiveopac napisał(a):Panowie! Musze was upomniec. Odchodzicie od tematu!
Przypominam, ze omawiamy w tym poscie "jak zalozyc wałki by nie splynely tloki!
Hazu napisał(a):Xedos przynajmniej ma znacznie bardziej sztywne nadwozie w porównaniu do BA
brii napisał(a):A jak to wogóle się ma do wyścigów na 400m
brii napisał(a):Chyba tylko drzwi ma sztywniejsze
Xedos przynajmniej ma znacznie bardziej sztywne nadwozie w porównaniu do BA
xXx napisał(a):xedos w serii ma olejowe),
xXx napisał(a):Ogólnie rzecz biorąc zawieszenie w BA jest dużo twardsze
xXx napisał(a):Porównanie sztywności nadwozia w przypadku Sedana i Hatchback-a nie ma sensu, bo to dwie zupełnie inne konstrukcje...
darekk86 napisał(a):To kup honde Type-R, wtedy bedziesz mial juz prawie max co mozna wyciagnac z wolnossacego bez turbo.
bajki pszesz
przecież GE FS itd. ma inne zawieszenie niż GE KL a xedos nawet wahacze przednie ma inne niż GE amortyzatory, sprężyny, i mocowania też
icemario napisał(a): mam nadzieje ze temat nie zostanie wyzucony do kosza bo pomogl mi z SMT6i moze pomoze tez komus pozytywnie zakreconemu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje