Sprężyny obniżające – pytania i odpowiedzi
Tam nie ma opcji zeby źle wskoczyly.jutro nasmaruje krzyzak,jak nie pomoże to rozbiórka kolejna całości w sobotę.
Patrzalem po innych forach,to takie objawy moze dawać łożysko,laczniki,sworzen, i krzyzak.
Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2
Patrzalem po innych forach,to takie objawy moze dawać łożysko,laczniki,sworzen, i krzyzak.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Jeśli nic nie pomoże, spróbuj wspawać kątownik, tak aby w samym kącie sprężyna siedziała... skoro twierdzisz, że sprężyna przeskakuję, ludzie jeżdżą na skracanych sprężynach na kątownikach
i nie ma problemu.
Widziałem temat ze ktoś miał podobnie po wymianie łożysk i pomogła geometria:-o. Tylko ze u mnie nic nie ściąga o dziwo po tylu razach odkrecania i przykręcenia
A czy to sprezyna to wlasnie sęk w tym ze nie wiem,bo na tej je...anej glebie nie widać,ale dźwięk właśnie taki jest
A czy to sprezyna to wlasnie sęk w tym ze nie wiem,bo na tej je...anej glebie nie widać,ale dźwięk właśnie taki jest
Ale co ,sprężyny? Czy łożyska? Sprężyny sa gęstym na dole a łożyska chyba sie nie da odwrotnie,ale sprawdze
no właśnie na tych juz dawno napisow nie ma
jak patrzalem na google to nie ma reguły,dzwonilem do przedstawiciela HR i powiedzieli ze zalezy od modelu bo sa takie i takie i jak nie ma napisow to lipa .podobno nie ma to wiekszego znaczenia 
moze sie wypowie ktos kto ma springi obnizajace w BJ lub BA jak ma zalozone?
ja mam te chyba
http://xarchiwum.pl/sportowe-sprezyny-h ... 95324.html

moze sie wypowie ktos kto ma springi obnizajace w BJ lub BA jak ma zalozone?
ja mam te chyba
http://xarchiwum.pl/sportowe-sprezyny-h ... 95324.html
Ostatnio edytowano 14 sty 2014, 00:35 przez Bo_Lo, łącznie edytowano 1 raz
tak mi sie wlasnie wydaje ale stozkowe na pewno sa z tylu,a z przodu?chyba nie,jutro sprawdze
Tak tez zrobię jak sie da
edit
Jest prostokatna,wiec sie da
sworznie wahacza kupione,w sobotę wymiana,odwrócenie sprezyn i sprawdzenie jeszcze raz wszystkiego.jak nadal będzie strzelać to będę robił głośniej radio;–)
btw dzisiaj zauwazylem ze mam widoczny negatyw z pzodu jk i z tylu.nie pamietam czy przed obnizeniem tez tak bylo(z tylu na pewno nie,bo mi koles zwrocil uwage zaraaz po obnizeniu ze fany negatyw z tylu sie zrobil) ale z przodu nigdy nie zwrocilem uwagi,aż do dziś
mógłby sie wypowiedziec ktoś czy tez tak ma i czy to normalne?
edit
Jest prostokatna,wiec sie da
sworznie wahacza kupione,w sobotę wymiana,odwrócenie sprezyn i sprawdzenie jeszcze raz wszystkiego.jak nadal będzie strzelać to będę robił głośniej radio;–)
btw dzisiaj zauwazylem ze mam widoczny negatyw z pzodu jk i z tylu.nie pamietam czy przed obnizeniem tez tak bylo(z tylu na pewno nie,bo mi koles zwrocil uwage zaraaz po obnizeniu ze fany negatyw z tylu sie zrobil) ale z przodu nigdy nie zwrocilem uwagi,aż do dziś
mógłby sie wypowiedziec ktoś czy tez tak ma i czy to normalne?
- Załączniki
Ostatnio edytowano 14 sty 2014, 23:56 przez Bo_Lo, łącznie edytowano 2 razy
Ehh w BG/EC przednie są stożkowe tylne prostokątne stąd moje błędne myślenie. I te tylne montowałem zwojami do dołu jak i do góry Ale różnicy nie odczuwałem. Ale przy przednich może będzie inaczej.
By L9.
By L9.
Fakt ze auto stało mocno z górki ,dzisiaj na płaskim wydaje sie normalnie
Sprężyny odwrócone .na razie cisza. ..:–)