Kills on Road & Street

Postprzez Lukasz_zdw » 6 gru 2008, 00:36

brii napisał(a):Passat z tym samym silnikiem jedzie równo z Thalią 1.6 16V

hahaha
Ja we wakacje po tasie probowalem sie z audi A6 3.0 TDI wszystkie literki srebrne wiec najslabsza wersja i nie mial wogole polotu, na kazdym biegu dostawal. Nie mam pewnosci czy cisnał do oporu ja jechalem za nim i wyprzedzalem zaraz za nim takze od 100km/h w góre szału to nie robilo gdy tylko zacząlem go dochodzic to uciakal mi na pobocze widocznies zybciej przyspieszyc juz nie mogl. Jak jeździ A4 2.0 TDi tego nie wiem ale wiem natomiast ze Rover 827 nie jeździ sprawdzane na wlasnej skórze <killer>
Lukasz_zdw

Postprzez Udesky » 6 gru 2008, 02:18

Lukasz_zdw napisał(a):Ja we wakacje po tasie probowalem sie z audi A6 3.0 TDI wszystkie literki srebrne wiec najslabsza wersja i nie mial wogole polotu, na kazdym biegu dostawal. Nie mam pewnosci czy cisnał do oporu ja jechalem za nim i wyprzedzalem zaraz za nim takze od 100km/h w góre szału to nie robilo gdy tylko zacząlem go dochodzic to uciakal mi na pobocze widocznies zybciej przyspieszyc juz nie mogl.

Podejrzewam, że kierownik A6 nawet 3000rpm nie przekraczał, a wszystkie dane jakie widzę dotyczące 3.0TDI w A6 mieszczą się w okolicach 7s.
Sorry, ale nie mówcie mi że 3.0 TDI 225KM/450NM, nie daje rady 1.8V6 133KM z rolowanego, bo pewnie z ustawki z uwagi na wagę auta, było by różnie. hahaha hahaha hahaha
Ostatnio edytowano 6 gru 2008, 02:36 przez Udesky, łącznie edytowano 1 raz
164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
Forumowicz

Od: 8 lis 2005, 23:30
Auto: Z5FBA->O1TDI

Postprzez Gib » 6 gru 2008, 02:22

daje rade, szczególnie po trasie, w A6 chyba nie ma innych literek bo jest produkowana tylko jedna wersja mocowa na raz.
Riki – power w TDI jest w wirusach i mega ogromnym rozpracowaniu jednostki gdzie stosunkowo niewielkim kosztem mamy ciekawe osiągi.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez misiek^wro » 6 gru 2008, 10:31

Tak czytam z grubsza sobie Wasze forum od jakiegos czasu i stwierdzilem wlasnie teraz, jak wstalem o 8:30 ze pora sie zarejestrowac i przemowic niektorym do rozumu, bo cos chyba za rowno pod kopula nie maja.

Po pierwsze zauwazam wielki kompleks do klekota, do silnikow Tdi zwlaszcza, chyba jakas mania obawy dostania po pupie od owej jednostki psuje Wam slodki i blogi sen i czesto wybudza ze spokojnego letargu.

Nie wiem skad u niektorych biora sie porownania jednostki 2.0 TDi z nowego Passata z jednostka z Audi oraz z jednostoska z Octavii. Tak tak, znam Miskawaw ale to w tym przypadku, ze zabieram glos ma g do calej sprawy.

Do sprawy sporo ma waga auta. Kazde zakichane 10 kg, nie mowiac o 50kg czy 100kg robi okrutnie znaczaca roznice w stawaniu na kresce itd. Najlepsze jeszcze przed nami, wiec czytajcie dalej.

Jak do jasnej cholery, mozecie pisac ze objechaliscie czyjes auto, skoro w 90% przypadkow tutaj, ja nawet sie nie doczytalem, ze kierownik z tego auta sie z Wami "scigal". To tak jak cieszyc sie ze objechaliscie CLK z jakims cygarniko-kapelusznikiem w srodku, ktory nawet Was nie zauwazyl, tylko muskal pedal gazu tak, jak to ma w zwyczaju.

Zenada panowie, jak dzieci. Ja widze, ze dla niektorych tutaj obalanie mitow stalo sie czyms zupelnie odwrotnym. Silnik 2.0 TDI ma rozne odmiany. 140PS, 170PS w RS jesli chodzi o O2. Podobnie ma sie sprawa z 1.9 TDI. Rozumiem, ze kazdy znawca golym okiem rozpoznaje jednostke z jaka sie sciera.

Zwlaszcza ze 140tka w Passku jest nierowna 140tce w Octavii. Porownywanie Passata z Talia ... to jakis niewypal.

Chetnie wsiade do takiego Passka i objade ta Talie ...

Lukasz_zdw napisał(a):Nie mam pewnosci czy cisnał do oporu ja jechalem za nim i wyprzedzalem zaraz za nim takze od 100km/h w góre szału to nie robilo gdy tylko zacząlem go dochodzic to uciakal mi na pobocze widocznies zybciej przyspieszyc juz nie mogl.

To juz w ogole mega rotfl. Gosciu, jak mozesz pisac, ze probowales sie z A6tka w 3.0 TDI, jak gosc eweidentnie puszczal Cie, bo nie chcial dostac mandatu? Sporo kierowcow w trasie lata 100tka, bo wlasnie to taki bezpieczny margines na naszych "90tkach", chyba ze trafi sie na aptekarza z fotoradarem.

Masakra, to forum to naprawde jest masakra. Ten watek, to moja ukochana mekka, jak mam zly humor. Ja bym zmienil nazwe watku na " Odwieczna walka wlascicieli gejszy z silnikiem TDI ( czyli historia killowania VPka az po nowoczesny CR ) <diabełek>

Generalnie mega rotfl, porownywanie aut wazacych 1000kg z silnikami KLZE itd do aut wazacych po 1600kg z silnikami TDI typu 140 czy 170KM.

Od zawsze w sporcie przelicznik KM/kg byl aktualny, ponadto liczylo sie przeniesienie KM na kola i trakcja. Wykres i NM schodzily na dalszy plan, jak kierownicy cieli sie na dlugiej prostej itd.

Riki napisał(a):Panowie.. postawicie Passata 110KM i Mazdę o podobnej mocy...

ROTFL ROTFL ROTFL. Najlepiej niech to bedzie mazda 323 o znacznie mniejszej masie.

Postawcie Mazda i Passata TDI z taka sama waga i KM. Stawiam piwo, ze Passat z palcem w tyle objedzie Gejsze. Z prostego powodu, w 99% Gejsz stadko koni ucieka 10 razy szybciej, niz w passacie <dupa>
Początkujący

Od: 6 gru 2008, 10:14
Auto: Octavia 1.9 TDi

Postprzez lukster » 6 gru 2008, 10:59

misiek^wro...
Zgadzam się z każdym słowem, w końcu komuś chciało się napisać kilka słów w temacie.

Ale tutaj :
misiek^wro napisał(a):Postawcie Mazda i Passata TDI z taka sama waga i KM. Stawiam piwo, ze Passat z palcem w tyle objedzie Gejsze. Z prostego powodu, w 99% Gejsz stadko koni ucieka 10 razy szybciej, niz w passacie

to jesteś złośliwy i dobrze wiesz, że byłaby walka łeb w łeb o ile cały milion pozostałych czynników byłby identyczny :P

Five zamknij w końcu ten topic :D
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 07:23
Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI

Postprzez Udesky » 6 gru 2008, 11:30

Luki1010 napisał(a):misiek^wro napisał:

Postawcie Mazda i Passata TDI z taka sama waga i KM. Stawiam piwo, ze Passat z palcem w tyle objedzie Gejsze. Z prostego powodu, w 99% Gejsz stadko koni ucieka 10 razy szybciej, niz w passacie

to jesteś złośliwy i dobrze wiesz, że byłaby walka łeb w łeb o ile cały milion pozostałych czynników byłby identyczny

Złośliwy, niezłośliwy, ale prawda jest taka, że TDI żadko maja mniej niż seria, raczej więcej, bynajmniej z moich obserwacji i wiadomości jakie posiadam, natomiast Mazdy, hmmm, najczęściej to stadko jest mniejsze po paru latach niż seria i nie jest to wiedza wyssana z palca, ale nabyta na forum :)

misiek^wro
<spoko>
Forumowicz

Postprzez pawlak32 » 6 gru 2008, 12:37

hahaha Passat B5 1.9 TDI DI czerwone dostaje baty od 323F BG 1.8 SOHC (103 konie). Do setki nawet nie stęknię, a rolka od 100 do jakis 150 km/h skonczyla sie wygraną pasata o i tutaj uwaga całe pół długości <lol> Żałosne prawda ? Najlepsze są teksty typu kupuje diesla bo ma moc i moment obrotowy, a teraz tlumaczycie sie ze po pupie dostajecie od benzyn bo wasz moment nie ma znaczenia w takim pojedynku. Chetnie stane z Octavią TDI moze byc wszystko na czerwono razem z napisaem Skoda octavia... :] I pamiętajcie jedno:

TDI Egniges are for senior citizens :D Zasłona dymna bezcenna <killer>
Ostatnio edytowano 6 gru 2008, 12:44 przez pawlak32, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 10 lip 2006, 15:37
Auto: Mazda 323F BA GT

Postprzez ravo » 6 gru 2008, 12:41

tdi to zlomy <diabełek>
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Udesky » 6 gru 2008, 13:01

pawlak32 napisał(a):Passat B5 1.9 TDI DI czerwone dostaje baty od 323F BG 1.8 SOHC (103 konie).

Passek 115KM i waga ok 1600kg i ponad 10s do 100,
Mazda 103KM i 1000kg oraz 9s do 100 (dane z naszej strony)
Więc o czym my mówimy <glupek2>

pawlak32 napisał(a):Zasłona dymna bezcenna

ale oleju nie bierze, no chyba ze napędowy hahaha

ravo napisał(a):tdi to zlomy diabelek

Szczególnie te 260 i 270KM co po Wrocku jeżdżą :P
Ostatnio edytowano 6 gru 2008, 13:02 przez Udesky, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez Lukasz_zdw » 6 gru 2008, 13:01

ravo napisał(a):tdi to zlomy

Dokładnie tak jak mówisz Ravo. I do tego jeszcze kierowcy diesli są bardzo nerowowi zauwazylem. Przeciez w swojej wypowiedzi zaznaczylem ze

Lukasz_zdw napisał(a):Nie mam pewnosci czy cisnał do oporu

A ten wielki fanatyk klekota az musial sie zalogowac i prawic swoje mądrości na forum mazdy chociaz jeździ skodą. Powiedz kolego skad jestes bo moze mieszkasz gdzies blisko mnie, ustwaimy sie pokazesz mi moc swojego diesla i tak jak Pawlak32 napisał, mozesz przyjechac czerwoną oktawią,
pawlak32 napisał(a):moze byc wszystko na czerwono razem z napisaem Skoda octavia

I ty tez mozesz byc z nerów czerwony bo polotu tym nie bedziesz mial. I nie wiem czego sie czepiasz czlowieku nak wyraźnie napisalem ze nie wiem czy ją cisnął, dla mnie normalne jest to ze przy wyprzedzaniu sie ciśnie zeby jak najszybciej ten manewr zakończyc tymbardziej jak ktos jeszcze z tylu tez idzie, jeśli ty tego nie rozumiesz to juz twoj problem panie misiek^wro bo przez takich jak ty wlasnie sa wypadki bo nie zdązył wyprzedzic. Nie bede sie juz rozwodzil na ten temat bo ty przeciez wszystko wiesz.
Widze ze jestes zagorzałym fanem VW i masz duzo do powiedzenia wiec jak chcesz zestawiac taką samą moc i wage mazdy i helmuta to prosze cie bardzo. Porownamy Niceo starsze modele Golf III 1.8 GT 90KM masa 1020(masa wzieta z katalogu samochody swiata95) VS Mazda 323F 1.6 16V 88KM masa 1050 prosze bardzo masa na niekozyc mazdy mojemnosc tez mniejsza. Jak powiesz mi ze taki Golf zjada mazde to nie mamy oczym rozmawiac.
Lukasz_zdw

Postprzez qlesh » 6 gru 2008, 13:14

misiek^wro, Twoje gadanie, choć z sensem, to i tak jak do ściany :) I tak dalej niektórzy będą się ścigać z 3-litrowymi limuzynami, których kierownicy słuchają w ciszy klasycznego rocka z 8 głośników i palą w spokoju cygaro jadąc na delegację hahaha
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez pawlak32 » 6 gru 2008, 13:15

Udesky napisał(a):Passek 115KM i waga ok 1600kg i ponad 10s do 100,

Miałem na myśli tego Passata B5 po face liftingi 1.9 TDI i DI czerwone ma130 koni,, kierownik tamtego tez mowil ze tyle ma, ale nie zmienia to faktu bo z tego co znalazłem w katalogu robi setke w 10.7. Dla porównania 323F 1.6 16V 88 koni robi setke w 10.6. Czyli co ? Gdzie ta przewaga ponad 40 koni i te 310 momentu obrotowego ? Jak miałbym 130 koni i robił setke w 11 sekund też miałbym takie kompleksy jak coniektórzy :D 310 momentu i 11 do sety <jem> Chyba sobie takiego kupie hahaha
Forumowicz

Postprzez Dudson » 6 gru 2008, 13:42

Miałem sie już nie odzywać w tym temacie, ale nie moge już tego czytać, bo wstyd mi, że niektórzy tutaj głoszą takie herezje ...
Ten topic to największa żenada na tym forum.
<<<<Nie ma ludzi niezastąpionych... ... ale są niezastąpione samochody!!:)>>>>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 gru 2005, 12:50
Auto: 323F BA KF ;)

Postprzez pawlak32 » 6 gru 2008, 13:53

o jejku, najgorsze na tym forum to jest wlazenie do tematow ktore nas nie interesują i prawienie tam swoich priorytetów. Nie pasuje to nie wchodź.. ot proste.
Forumowicz

Postprzez Udesky » 6 gru 2008, 14:15

pawlak32 napisał(a):10.7.

tyle ma 115KM, 130KM ma 9.9s.

pawlak32 napisał(a):Dla porównania 323F 1.6 16V 88 koni robi setke w 10.6.

weźmy też pod uwagę, oprócz wagi, wielkość i szerokość opon, jak również sylwetkę aut, passat to taki bardziej opływowy kiosk ruchu, więc jego aerodynamica nie jest pewnie zbyt specjalna. hahaha
Powiem szczerze, że moim zdaniem benzyna o tej samej mocy co diesel i w tym samym samochodzie, ma większe szanse na wygrana niż diesel, ale to tylko moje wnioski teoretyczne wysnute z danych technicznych samochodów.
Generalnie diesel ma jeździć, mało palić i dawać przyjemność w trasie z jazdy (jeśli ktoś nie lubi wysokich obrotów), a że jest podatny na modyfikacje to inna bajka.

A wracając do dyskusji to wkraczamy na złą ścieżkę, Misiek^wro miał namyśli wszystkie dziwne kille, nie tylko na TDI, ale generalnie na samochodach, bo w niektóre naprawę ciężko uwierzyć.
Dla przykładu mogę podać, że jakiś koleś w ibi, który jeśli jest użytkownikiem forum posiadające taki sam temat, może napisać, że skillował chipowaną Octe, a dlaczego, bo jak mi się 2 kończyła to on nabierał dopiero prędkości na tym biegu, a że mój pas był bardziej zatłoczony, to nawet nie zapinałem 3 bo zaraz i tak musiał bym hamować, a po co ryzykować ponad stan, ale co nie zmienia faktu, że koleś może się chwalić killem, którego w ustawce mogło by w ogóle nie być.

pawlak32 napisał(a):najgorsze na tym forum to jest wlazenie do tematow ktore nas nie interesują i prawienie tam swoich priorytetów.

ale ten temat czasem, nieźle potrafi rozweselić. :D
Forumowicz

Postprzez Mev » 6 gru 2008, 14:17

qlesh napisał(a):I tak dalej niektórzy będą się ścigać z 3-litrowymi limuzynami, których kierownicy słuchają w ciszy klasycznego rocka z 8 głośników i palą w spokoju cygaro jadąc na delegację

I to jest doskonałe podsumowanie (w sumie można by to odnieść do tego co napisałem kilkanaście dni temu w tym temacie <lol>):

Mev napisał(a):Łooo – dzisiaj były ostre kille <lol>

Z rolowanego wziąłem kumpla golfa III i punto III drugiego – tzn. oni jechali po prawym pasie, a ja ich ominąłem po lewym – liczy się? <lol>

Nie obrażajcie się, ale jak tak czytam tutaj co jakiś czas posty (jak mi się nudzi) to zastanawiam się czy ludzie których "killujecie" mają świadomość tego, że się z nimi ścigacie :P

O ileż to razy jeżdżąc Włoszką spotykałem się z łepkami w moim wieku lub ciut starszych w vw, fordach, bmw, etc. gdy ruszając po prostu normalnie ze świateł (no może troszkę dynamiczniej, ale ja tak generalnie jeżdżę "dynamicznie", z szaleństwem nie ma to nic wspólnego) słyszę tylko pisk opon i widzę (TM: Marek) jak to im wyskakują silniki z ramy, ale suma sumarum wygrywają, bo... ja się nie mam zamiaru ścigać, mimo że w ich oczach tak to wygląda :P

A później pewnie opisują jak to spotkali młodego kolesia w wielkiej alfie (166) bez oznaczeń na tylnej klapie i robili go jak chcieli <lol>
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez noucamp » 6 gru 2008, 15:34

Dudson napisał(a):Ten topic to największa żenada na tym forum.

o jest :D i dlatego jest taki fajny hahaha hahaha hahaha zawsze można poczytać i pouśmiechać się :)

a potem pojechać do Borksa i leżeć z ubawu na trawie :D
GO BIG OR GO HOME
Forumowicz

Od: 12 wrz 2007, 14:27
Auto: Silvia power :*

Postprzez misiek^wro » 6 gru 2008, 15:59

Widze ze faktycznie jak grochem o sciane.

Dalej porownuja wazace 1000 kg auto do wazacego 1600 i majace raptem 10KM mniej ...

[tiiit] zenada, ale nie kazdy konczy podstawowke czy szkole srednia z umiejetnoscia czytania ze zrozumieniem :)

Ludzie !!!!!

Zrozumcie ze najwazniejszy czynnik to KM/kg i kazda mazda 323 z silnikiem 1.8 czy wiekszym ma po prostu ten wspolczynnik lepszy bardzo czesto od ciezszego passata czy innej kolumbryny spod znaku VAGa.

pawlak32 napisał(a):o jejku, najgorsze na tym forum to jest wlazenie do tematow ktore nas nie interesują i prawienie tam swoich priorytetów. Nie pasuje to nie wchodź.. ot proste.

Prawienie priorytetow? Pisales moze scenariusz do brzyduli? Tam niejaka Weronika, czy Wiktoria czy cholera wie Wioletta moze ciska fajnie przekrocone przyslowia typu " biednemu to zawsze wiatr w plecy" albo "przyjeciela w biedzie nie poznajesz? " Dawalbys tam rade :)
Dla wyjasnienia, priorytet to pierwszenstwo, przywilej. Wytlumacz mi, w Zdunskiej Woli prawicie sobie priorytety ? Ciekawe <diabełek>

Co do wyzwania – zapraszam do Wroclawia.

Dudson napisał(a):Ten topic to największa żenada na tym forum.

<diabełek> ten topic to dobry rozweselacz <faja>
Początkujący

Od: 6 gru 2008, 10:14
Auto: Octavia 1.9 TDi

Postprzez iiyama » 6 gru 2008, 16:32

A Ja mam mazdę 3.0 litry która nie jedzie... heheh

tylko nie mówcie już, że to silnik forda <lol>

Temat jest fajny – taki różnokolorowy i disle i turbo i LPG i wszystko chce się ścigać – a jak ktoś opisze killa na waszym autku, to pianę bijecie

Easy to ma być frajda

Aha i jeszcze mazdy Dudsona i Badyla też nie jadą :P <lol> ;)
:) mx-3, 323F BA, M6 GG ASpec, Seat Ibiza
Forumowicz

Od: 3 paź 2005, 10:20
Auto: ASZ+

Postprzez pawlak32 » 6 gru 2008, 16:35

Użyłem słowa priorytet w rozumowaniu wartości najważniejszej, jeśli ktoś sie z killami nie zgadza bo jeździ przepisowo (czyli jazda przepioswa jest jego prioryttem) to niech tutaj nie wchodzi i tyle. Ale skoro widze jesteś moim nauczycielem języka polskiego i mówisz mi że priorytet to:
misiek^wro napisał(a):przywilej

Czyli można powiedzieć że np radiowóż pędzący na sygnale jest pojazdem "upriorytetowionym". Bo rozumiem ze dwa słowa znaczące to samo można stosować zamiennie. Chyba jednak to Ty nie wiesz o czym piszesz...Nie ma w sieci forum skody ze tutaj marudzisz ? Jak jest to prosze tam spuszczać sie nad wspaniałym designem wnętrza Skody Favorit. Niech ktoś to posprząta bo nie chce być sponsorem kłódki na tym temacie :D
Forumowicz