Sprężyny progresywne JAMEX
No ja też byłem zadowolony. I na wiosne znowu będę
Na seryjnych sprężynach z przodu jest więcej miejsca między oponą a błotnikiem niż z tyłu, czy to KL, czy FS czy FP
Więc nie wiem, czemu na niższych miało by być inaczej.
LoB, Ty miałeś chyba springi z probe`a co? Czy źle Cię kiedyś zrozumiałem?
Na seryjnych sprężynach z przodu jest więcej miejsca między oponą a błotnikiem niż z tyłu, czy to KL, czy FS czy FP
LoB, Ty miałeś chyba springi z probe`a co? Czy źle Cię kiedyś zrozumiałem?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

qlesh napisał(a):Na seryjnych sprężynach z przodu jest więcej miejsca między oponą a błotnikiem niż z tyłu, czy to KL, czy FS czy FP usmiech Więc nie wiem, czemu na niższych miało by być inaczej.
Tylko Jamexy nie są po prostu niższe.
- Od: 8 wrz 2005, 21:51
- Auto: TT
No nie wiem czy nie są. Po zmianie zawieszenia (sprężyny i amortyzatory gaz) i montażu 17`` widać było wyraźnie z daleka, że auto stoi niżej. Także wątpię, że sprężyny Jamex nie są niższe od serii. Piszą ze 35mm niższe są, ale odniosłem wrażenie, że auto poszło niżej o więcej niż 35 mm 
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

One są niższe, ale nie "po prostu" niższe. Jamexy to sprężyny progresywne, czyli ich charakterystyka zmienia się ze skokiem (mały skok sprężyna miękka, duży skok twardsza). Co za tym idzie są zaprojektowane od podstaw (oryginalnie są sprężyny o charakterystyce liniowej), a ich charakterystyka została (przynajmniej teoretycznie) dobrana do samochodu. Tak więc 626, z przodem wyżej niż tył na seryjnych sprężynach nie musi tak samo wyglądać na Jamexach.
- Od: 8 wrz 2005, 21:51
- Auto: TT
m4rcin napisał(a):ich charakterystyka została (przynajmniej teoretycznie) dobrana do samochodu. Tak więc 626, z przodem wyżej niż tył na seryjnych sprężynach nie musi tak samo wyglądać na Jamexach.
A, o to Ci chodziło, nie zrozumiałem na początku trochę.
Ja na jamexy nie narzekałem, na pewno można znaleźć coś lepszego, ale pewnie za większą kasę. Poza tym chyba nie jest tak łatwo dobrac sprężyny czy kompletne zawieszenie (takiego szukałem) do 626. Sam bym chętnie coś takiego sobie zafundował, tylko tego to ze świecą szukać

Pajko pokaż mi to, jak to wygląda, możesz? I jakie koszty?

qlesh takie cos jak ma SERAPH firmy KAW http://www.fahrwerke.de/de/index.php cena cos okolo 800 Euro
- Od: 17 sty 2005, 21:18
- Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi
Pajko napisał(a):cena cos okolo 800 Euro
Aha

Qlesh twoja madzia stoi na 17" felach z tymi jamexami 
- Od: 8 paź 2007, 21:55
- Auto: Mazda 626 '98 GF
2.0 + LPG
qlesh
Ladne te felgi zmieniles je
na te z rx8 ?
co to za fele byly jak sie nazywaja podobaja mi sie poszukalbym takich do siebie
a jaka opone nacignales na nie ?
Ladne te felgi zmieniles je
co to za fele byly jak sie nazywaja podobaja mi sie poszukalbym takich do siebie
- Od: 8 paź 2007, 21:55
- Auto: Mazda 626 '98 GF
2.0 + LPG
m4rcin napisał(a):qlesh a tak swoją drogą to co się stało z Twoim samochodem?
Zepsuł się... tzn. cinquecento 700 jadące 70km/h go zepsuło. Ale to nic... już się na to cinquecento nie gniewam

Dragi napisał(a):qlesh
Ladne te felgi zmieniles je na te z rx8 ?
Na tych czarnych jest opona Falken 215/45/17 po około 5000km, do sprzedania zresztą.
Tych czarnych raczej nie zmienie, z rx8 18`` fajnie wygląda, ale to wszystko. Zapłakałbym się, jakbym pogiął takie 18`` i zniszczył opony. Poza tym cena takiego zostawu 18`` to pewnie połowa wartości 626.