xXx prawda, ale jak ktoś ma mając sprawne i poprawnie działające hamulce z ori xedosa i włoży zestaw z m6 w którym zacisk jest w niewiadomym stanie(pozapiekany czy coś) to g*wno mu da ta większa tarcza jak powierzchnia styku będzie niepełna, albo zacisk nie będzie pracował poprawnie.
xXx napisał(a):Proste pytanie do orędowników seryjnych mazdowskich "małych" tarczek:
"Czy łatwiej jest docisnąć do końca pedał hamulcowych który pracuje delikatniej czy ciężej?"
ale to przecież zależy od serwa...
Przydałoby się wydajniejsze serwo po przeszczepie tarczy i zacisków z m6.
wg mnie będąc po SWAP-ie przednich hebli z m6 i regeneracji tylnych ori tarcz wydaje mi się że przydałoby się wydajniejsze serwo, spowodowałoby to większy komfort jazdy, ale myślę ze przyzwyczaić się można
xXx napisał(a):Istotnym problemem w Mazdach ze starszych roczników jest sam układ ABS, który niestety działa za wolno co może się przyczyniać do wydłużenia drogi hamowania przy małych prędkościach, kiedy zestaw hamulcowy jest w stanie momentalnie zablokować przednie koła...
o tak, u mnie przynajmniej da sie to odczuć bardzo mocno, mam porowanie z ABS-ew w Leonie 1gen FR TDI