Kills on Road & Street
koles ma w starym kadecie cabrio c20xe , zamiata 2.5 v6 mx6 bez problemu , moc kadeta 165km wyplute na hamowni . Troll ktory ma zdrowe k8 jechal z kolesia stara corsa ktory ma silnik od calibry 2.0 115km troll przegral o pare dlugosci
-
Pyton162
bez problemu , widziałem na wlasne oczy nie raz i nie jedna kl ktora polegla w starciu z tym oplem kadetem
-
Pyton162
jechałem sobie spokojnie wczoraj około 23 po żone na imprezkę, stoję na światłach i przez telefon wysłuchuję pretensji że niby już powiniennem być chociaż mam jeszcze 8 minut
ruszam spokojnie i kątem oka widzę w lusterku że dla kierownika stojącego za mną na światłach ruszyłem zdecydowanie za wolno, bo xenony gwałtownie przeskakują na środkowy pas i idą ogniem
jako że mi nie trzeba dwa razy powtarzać
ogień
prawie się zrównał, 2ka zaczynam się wysuwać 3ka jestem z przodu i powiększam przewage, 4ka i 5tka podobnie
wpadam na grota i przyszła refleksja, że może to jednak np smutni panowie kolekcjonują kolejne nagrania zatem hamuję do przepisowej prędkości i czekam
po chwili z boku pojawia się nowy Civic TypeR oklejony reklamami
No to skoro juz zobaczyłem co to było to sobie pojechałem 

noucamp napisał(a):iVT jest szybsze
pierwsze słyszę o takim oznaczeniu
Na kazdym nowym vtecu np na tej plastikowej pokrywie silnika jest napisane i-vtec
Aha i na tylnych szybach, popatrz jak bedziesz jechal za jakas Honda 
- Od: 4 sty 2007, 17:31
Troll Bagienny napisał(a):Na kazdym nowym vtecu np na tej plastikowej pokrywie silnika jest napisane i-vtecAha i na tylnych szybach, popatrz jak bedziesz jechal za jakas Honda
mam 3 Hondy aktualnie w tym 2x i-VTEC i jedna i-CTDI, ale jest różnica między i-VTEC a iVT
taka że G4 i 2.generacja CRX (przed solką) z silnikami B16 się nazywały 1.6i-VT widziałem ori naklejke na klapie w CRX, silniki 1.6 VTI z późniejszych hond są tylko ciut mocniejsze a sporo cięższe, więc twierdzenie że i-VT jest szybsze od VTI może być prawdziwe.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Adaś napisał(a):2x i-VTEC i jedna i-CTDI, ale jest różnica między i-VTEC a iVT
A to ja niedoedukowany jestem
- Od: 4 sty 2007, 17:31
VTI i iVT to oznaczenia wersji a VTEC i-VTEC i-CDTI to oznaczenia technologii wykonania silników czy jak to inaczej nazwać. Troche jakby spytać czym w mondeo się różni Ambiente od Duratorq
no co ty. B16A# w G4,G5,G6-JP. W G6 UK (5d i kombi) 1.8 VTI ale to C18, i koniec VTI / iVT
w troche odleglejszych czasach kiedy w gamie były silniki gaźnikowe obok wtryskowych stosowało sie oznaczenia z i dla wtryskowych, w topowym modelu G4 było 1.6i (z wtryskiem) do tego chyba pierwszy silnik z VTEC (VT) dawało to właśnie 1.6i-VT, od G5 leciało już 1.6 VTI. Co do Type R to rzeczywiście od G7 się tak nazywają sportowe Civicki z silnikiem K20, ale w japońskiej wersji G6 była też Type R (obok VTI) z silnikiem B16B. 1.6-185HP.
w troche odleglejszych czasach kiedy w gamie były silniki gaźnikowe obok wtryskowych stosowało sie oznaczenia z i dla wtryskowych, w topowym modelu G4 było 1.6i (z wtryskiem) do tego chyba pierwszy silnik z VTEC (VT) dawało to właśnie 1.6i-VT, od G5 leciało już 1.6 VTI. Co do Type R to rzeczywiście od G7 się tak nazywają sportowe Civicki z silnikiem K20, ale w japońskiej wersji G6 była też Type R (obok VTI) z silnikiem B16B. 1.6-185HP.
Co do C20XE oplowskiego to chyba pamiętacie, że kiedyś w Rykach pojawiła się taka vectra ( cięższa od astry ) troche zardzewiała
i pozamiatała wszystkich 

c20xe zdrowe potrafi łoić dupsko
i to nie źle pokaże wam filmik jak ktoś będzie nagrwał bo mam zamiar sie zmierzyć z vectra 2000 silnik dłubnięty jakoś 178 koni na hamowni wypluty u mnie seryjny KL
z długa skrzynią i zamchem od niego 
F1 SOUND –> Najszybszy MX w Krakowie i okolicach :P
http://pl.youtube.com/watch?v=n1PLEc8YL-g
http://www.youtube.com/watch?v=GUIRYkfGs54 (mx3-wyrazów)
Reklama w MPK Kraków – pełne info u mnie :)
http://pl.youtube.com/watch?v=n1PLEc8YL-g
http://www.youtube.com/watch?v=GUIRYkfGs54 (mx3-wyrazów)
Reklama w MPK Kraków – pełne info u mnie :)
- Od: 18 mar 2006, 21:19
- Auto: ruski czerwony sapowóz ]:>
włoski gazowóz :P
i japońska hulajnoga :P
sprzedam alu ramki do mx3/323