Większe tarcze hamulcowe oraz zaciski hamulców przednich
Jak już dał taką tarcze i robił adapter pod zacisk zeby do wysunać to chyba można było dać od razu większy zacisk, mi sie wydaje że jak już dać wiekszą tarcze to i zacisk z większym klockiem
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
No właśnie o to mi chodziło. Na szczęście mam większe zaciski w BJ
Mam w główce mały plan...

Mam w główce mały plan...

sory za post pod postem ale chyba znalazłem tarczę pod zacisk od M6 z otworami 4x100 282
trochę z wysokością tarczy był by problem ale to wszystko do zrobienia
http://allegro.pl/tarcze-ebc-rover-mg-z ... 67229.html
na aukcji nie ma że to 4x100 ale na forum hondy zakładami takie same i mieli 4x100
trochę z wysokością tarczy był by problem ale to wszystko do zrobienia

na aukcji nie ma że to 4x100 ale na forum hondy zakładami takie same i mieli 4x100
mikoda nie ma tych tarcz ale sa z megane bardzo podobne (280mm). właśnie z megane zakładałem koledze do civica i po delikatnych przeróbkach wchodzą.
muszę coś wykombinować i zamówię normalnie w sklepie przymierze i oddam że to nie takie jakie mały być 
Taj jest megane 280mm wysokość 45mm 4x100, tarcza fajna tylko jaki zacisk na nią dać jeżeli chodzi o mx3, od passata zacisk jest z tarczy 288 za duża powierzchnia, M6 ma 282mm przy założeniu adaptera może sie okazać że tarcze na taki zacisk to koło 300mm
honda prelude ma zacisk na tarcze 282 bodajże. taki zestaw z tarczą megane założyłem właśnie do civica.
no tak ale jak nie podejdzie pod zwrotnice w mx3 i zrobisz adapter to automatycznie trzeba dac tarcze nie 280 tylko tyle na ile sie przesunie zacisk na zewnątrz
Robią wrażenie! Jest ich trochę chyba wariantów, tak czy siak ceny też obłędne: http://www.horsepowerfreaks.com/perform ... Brake_Kits
- Od: 4 sie 2008, 21:13
- Auto: Mx-3
weede napisał(a):Myślałem, że nikt tego nie użyje i to tylko taka ściema katalogowa...a jednak
8 tłoczków, tarcza 358mm!!!
Weede patrz

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Apropos, montowałem ostatnio zestaw z M6 do MX-3, hamulce zachowują się zacnie.... Trochę rzeźby z nawierceniem 4 otworów na tarczy 5 otworowej, dodatkowo pierścień centrujący... Zestaw mieści się w oryginalnych poliftowych 15" z MX-3...
xXx napisał(a):Apropos, montowałem ostatnio zestaw z M6 do MX-3, hamulce zachowują się zacnie.... Trochę rzeźby z nawierceniem 4 otworów na tarczy 5 otworowej, dodatkowo pierścień centrujący... Zestaw mieści się w oryginalnych poliftowych 15" z MX-3...
pokaz jakas fotke, ja to robie na dniach ale, ze mieści się pod 15tke to miłe zaskoczenie
Adrenaline Addiction.
Adrenaline Addiction.
Jakby co udało mi sie namierzyć jeszcze takie tarcze latwiej było by chyba otwory nawiercic
średnica 282
rozstaw 4x114,3
grubość 25mm
wysokość 47
otwór centr. 64
różnica między Mazda 6 a tymi to wysokość mazda 48,5 czyli na piaste trzeba zrobić 1,5 mm blache z otworem centrujacym z chyba 54 na 64
Tarcza od Accord 97-2003 silnika 2,0 147 koni F20B6
średnica 282
rozstaw 4x114,3
grubość 25mm
wysokość 47
otwór centr. 64
różnica między Mazda 6 a tymi to wysokość mazda 48,5 czyli na piaste trzeba zrobić 1,5 mm blache z otworem centrujacym z chyba 54 na 64
Tarcza od Accord 97-2003 silnika 2,0 147 koni F20B6