Dobór tłumików do kolektorów 6>2>1
Zgłoś się do Bartka do Basmotu, on Ci to wszystko pięknie wyspawa w rozsądnej cenie, a tłumiki również zrobi 
rzedowka bedzie chyba glosniej chodzic tak mi sie wydaje , ostatni bym zrobil jednak komorowy
-
Pyton162
Loczek napisał(a):Czyli mam rozumiec ze jesli w efektywny sposob odizoluje dolot od ciepła kolektorów to niema sensu obwijac kolektorów?
Owinięcie taśmą kolektorów wydechowych w V6 da ci znacznie więcej niż próby odizolowania dolotu. Będziesz mógł się nachylać nad V6 bez ograniczeń czasowych spowodowanych cholerrrrrrrrrrrrrrrrnym gorącem a co za tym idzie i dolot będzie się mniej nagrzewał.
Najlepiej zrobić jedno i drugie, tylko czym ty chcesz izolować ten dolot?
DamianMX6 napisał(a):tylko czym ty chcesz izolować ten dolot?
Loczek napisał(a):w efektywny sposob odizoluje dolot od ciepła kolektorów
bardziej pewnie chodziło o takie ułożenie przewodów dolotu aby nie miały możliwości nagrzewania się od kolektorów wydechowych i silnika.
Ułozenie napewno. Konkretnie sie jeszcze na tym nie zastanawiałem bo nad tym bede mogl myslec jak silnik bedzie w aucie.
Ale badz co badz bede kombinował z zrobieniem jakies efektywnej i efektownej grodzi/osłonie. Bo sam silnik rowniez sie nagrzewa takze przed tymi warunkami te zby trzeba oddzielic dolot.
Ale badz co badz bede kombinował z zrobieniem jakies efektywnej i efektownej grodzi/osłonie. Bo sam silnik rowniez sie nagrzewa takze przed tymi warunkami te zby trzeba oddzielic dolot.
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
Loczek ja mam kolektory owinięte bandażem – koszt 100zł a na pewno nie zaszkodzi. Vki się strasznie nagrzewają generując dużo ciepła pod maską, więc owinięcie baranów ma sens!
U mnie górna część dolotu (ta co wchodzi do kolektora ssącego) się tez nagrzewała, po założeniu bandaży nagrzewa się mniej.
U mnie górna część dolotu (ta co wchodzi do kolektora ssącego) się tez nagrzewała, po założeniu bandaży nagrzewa się mniej.
Co sadzicie o takim zestawieniu :
http://www.allegro.pl/item925359349_tlu ... apexi.html
http://www.allegro.pl/item925892678_spo ... _rm01.html
Do tego KAT metaliczny i wszystko na rurkach 2,25.
Boje sie tylko ze bedzie za głosno. Ale jesli bedzie tak jak u Adasia to chyba sie pisze na ten zestaw.

Do tego KAT metaliczny i wszystko na rurkach 2,25.
Boje sie tylko ze bedzie za głosno. Ale jesli bedzie tak jak u Adasia to chyba sie pisze na ten zestaw.
xsedzio napisał(a):tak czy siak będzie bardzo głośno. Jak ja zamawiałem wydech kierowałem się poprawnym działaniem a nie wyglądem. Na ten moment mam jedno i drugie ale takich wynalazków jak pokazałeś bym nie kupił.
Przeciez nie jestem jehowy zeby kupowac wydech dla wygladu.
Masz jakies konkretne za i przeciw.