Kolektory wydechowe do K-series, FP i FS z USA
Loczek napisał(a):Ile juz jest chetnych?
Adaś
hazu?
Mev
Loczek
Pajko do FSa
+ Probasów można by spytać
Miejmy nadzieję że będzie trochę taniej niż:
http://moto.allegro.pl/item502411734_ko ... 6_626.html

W USA kolektory kosztują ód 80USD+40USD shipping na terenie USA. Więc 120 USD + koszt przesyłki do PL – tutaj znalezienie osoby, do której graty by wysłali na terenie USA i potem wysłałaby nam zbiorczą paczkę przez USPS.
Hazu napisał(a):Miejmy nadzieję że będzie trochę taniej niż:http://moto.allegro.pl/item502411734_ko ... 6_626.html
750zł w ich sklepie www.mtuning.pl
wujass napisał(a):jestem chetny na kolektorek ale pewnie dluuugo bedzie ta paczuszka szla?
6-10 dni z USA do PL
http://www.usps.com/international/sendpackages.htm
wujass napisał(a):jestem chetny na kolektorek ale pewnie dluuugo bedzie ta paczuszka szla?
Do Polski idzie bardzo szybko, do mnie średnio w 5-7 dni pracujących. Gorzej później z centrali poczty u nas... Jedna paczka szła do centrali poczty z US 5 dni a z centrali do mnie 12 dni
Pajko, są do FSa.
Weźcie też pod uwagę wielkość paczki. Jeśli to ma być powiedzmy 8 kolektorów to będzie spora paczka, za którą trzeba będzie więcej zapłacić. Do tego cło. Nie wiem czy to wyjdzie taniej...
mnie też możecie dopisać do listy
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Panowie najpierw to trzeba byłoby zasięgnąć opinii od osób które już tego używają ...
Może się okazać, że są one wątpliwej jakości, ładnie wygladają to fakt, ale czy o to chodzi??
Szkoda że xXx nie ma ostatnio czasu na forum
Z tego co wiem, mógłby swoją opinią wzbudzić wiele watpliwości.
Może się okazać, że są one wątpliwej jakości, ładnie wygladają to fakt, ale czy o to chodzi??
Szkoda że xXx nie ma ostatnio czasu na forum

Z tego co wiem, mógłby swoją opinią wzbudzić wiele watpliwości.
- Od: 21 gru 2005, 12:50
- Auto: 323F BA KF ;)
Dudson napisał(a):Panowie najpierw to trzeba byłoby zasięgnąć opinii od osób które już tego używają ...
Oprócz Patryka te kolektory ma też Mareczek i nie narzeka
Trzeba by zasięgnąć opinii jak to logistycznie zorganizować, bo jeśli ma się to ciagnąć 2-3 miesiące to ja sobie kupie w mtuning z gwarancją
Tak ja mam kolektory juz od dluzszego czasu i wszystko z nimi jest jak najbradziej ok. NIe sa juz od dawna takie chromowane ale to normalne. Żaluje tylko ze nie okrecilem ich izolacja bo silnik szybko temperaturki dostaje. Problem jest z mocowaniem EGR ale mozna to latwo zalepic na blaszke miedziana lub 5 gr.
Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
Panowie najważniejsza sprawa – trzeba znaleźć kogoś w USA, do kogo te kolektory by zostały wysłane z ebay-a, a następnie w zbiorczej paczce by je nam wysłał do Polski przez USPS.
Ewentualnie jeśli będzie problem ze znalezieniem takiej osoby ( a pewnie będzie) można się zastanowić, czy nie skorzystać z www.shipsmartusa.com
misiekwaw za ich pośrednictwem ściągnął felgi z USA do PL.
Kolektory 80 USD
Shipping do shipsmart 44USD
razem 124USD + koszty przesyłki do PL
Napiszę mejla do sprzedawcy tych kolektorów z pytaniem jakie wymiary i wagę ma paczka z nimi, może w ten sposób uda się oszacować koszt przesyłki do PL.
________
Jakby ktoś chciał samemu to ściągać to
79 USD kolektory
Paczka do PL 7-10 dni 135USD
wyjdzie ~650zł.. i tak 100zł taniej niż w mtuning
Ewentualnie jeśli będzie problem ze znalezieniem takiej osoby ( a pewnie będzie) można się zastanowić, czy nie skorzystać z www.shipsmartusa.com
misiekwaw za ich pośrednictwem ściągnął felgi z USA do PL.
Kolektory 80 USD
Shipping do shipsmart 44USD
razem 124USD + koszty przesyłki do PL
Napiszę mejla do sprzedawcy tych kolektorów z pytaniem jakie wymiary i wagę ma paczka z nimi, może w ten sposób uda się oszacować koszt przesyłki do PL.
________
Jakby ktoś chciał samemu to ściągać to
79 USD kolektory
Paczka do PL 7-10 dni 135USD
wyjdzie ~650zł.. i tak 100zł taniej niż w mtuning
Jeśli chodzi o tanią wysyłkę do polski to polecam firmę Polonez Parcel. Są chyba najtańsi.
Kolektory takie też mam i nie narzekam.
Ja przywoziłem sobie osobiście.
Natomiast jeśli będzie to wysyłka zbiorowa to liczcie się z doliczeniem około 30% cła. Przy pojedynczej części daje się to ominąć. Przy grupowych zakupach w tej chwili raczej się to już nie udaje.
Kolektory takie też mam i nie narzekam.
Ja przywoziłem sobie osobiście.
Natomiast jeśli będzie to wysyłka zbiorowa to liczcie się z doliczeniem około 30% cła. Przy pojedynczej części daje się to ominąć. Przy grupowych zakupach w tej chwili raczej się to już nie udaje.
RX-7 FD3S Innocent Blue:
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470