Chip tuning za 10zł – benzyna
Mazda ma zostać na dłużej taki jest plan, jest bardzo zadbana i niezmęczona. Jezdzilem wczesniej dizlem.. zwyklym 1.8, bez turbiny. Łącznie prawie 500tyś, mam okropne przyzwyczajenie do jeżdzenia do 4.5 tyś, a eFka właśnie dopiero od takich obrotów zaczyna odjeżdżać. Dlatego czasem wydaje mi się, że brakuje mu tych 10KM 
- Od: 13 cze 2008, 13:43
- Auto: MX-5
Co w końcu z tym "Chip Tuningiem " 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
ja w najbliższym czasie wybiorę się do elektronicznego po rezystor i potencjometr i sobie zobaczę co to daje , bo po ostatnim mailowaniu z jednym ze sprzedawców tych cudów (koleś mi pisze i jest pewien ze 6KM to na bank zyskam
). A nic nie szkodzi z grosze kupić rezystor i pokrętło i zobaczyć
.
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
zyskasz bo bedziesz na ssaniu ciagle jezdzil... ot cala filozofia.
Ale taki chip 6KM + filtr stozkowy (bo mowia ze daje 10KM) + koncowka wydechu podwojna (to tez z 5KM jak nic) to juz ladny tuning by byl...![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ale taki chip 6KM + filtr stozkowy (bo mowia ze daje 10KM) + koncowka wydechu podwojna (to tez z 5KM jak nic) to juz ladny tuning by byl...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
mariusz_sti napisał(a):po ostatnim mailowaniu z jednym ze sprzedawców tych cudów (koleś mi pisze i jest pewien ze 6KM to na bank zyskam).
Nawet sobie nie zdajesz sprawy ile trzeba się napracować i ile wydać kasy żeby uzyskać dodatkowych 6KM w silniku wolnossącym.
Ludzi piszących takie bzdury powinno się zamykać.
darekk86 napisał(a):zyskasz bo bedziesz na ssaniu ciagle jezdzil... ot cala filozofia.
Ale taki chip 6KM + filtr stozkowy (bo mowia ze daje 10KM) + koncowka wydechu podwojna (to tez z 5KM jak nic) to juz ladny tuning by byl...
Zapomniałeś o magnetyzerze (+5KM) i strumienicy (+10KM). To już następne 15KM

- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
Na Allegro pojawiły się rezystory dające +47 KM. A naiwny Five wydaje dziesiątki tysięcy złotych, żeby taki przyrost osiągnąć. Do mojej FD planuję założyć 10 takich rezystorów. Moc po tym tjuningu szacuję na 750 KM na kołach 
michi napisał(a):tuning Z5

Konie w Z5 to mozna sobie jedynie dorysować ;p Kurde jak komus 90 KM nie wystarcza to trzeba sobie bylo kupić MX lub Probe za połowe tej kasy co kosztuje Z5... A jak to jest za mało to Hanke z VTEC. A jak sie wiedziało, że będzie sie potem chciało grzebac to NAJPIERW trzeba było poczytać a potem kupić. A poza tym to ani za 50 ani za 500 zł się nie zrobi potwora z seryjnego silnika.
Jakiś tam podpis Leszka :P
aLehandro dokładnie
mi tam wystarcza moj potwór. Mało pali a dobrze wygląda i wozi pupę 
aaaa przypomniał mi się jeden wątek o tej pływającej w stawach – uturbionej – 323F. ;D Tylko nie pamiętam czy tam było Z5 czy inne serce.
Moim zdaniem miejsce chip tuningu jest razem z magnetyzerami w dziale: "bajki zza wielkiej wody"
Moim zdaniem miejsce chip tuningu jest razem z magnetyzerami w dziale: "bajki zza wielkiej wody"
Jakiś tam podpis Leszka :P
nie no wiadomo ze mozna podniesc moc Z5 wlewajac jakies paliwko Typu Ultimate albo Dynamic
ale to max xD
a i nie zawsze to coś da bo z tego co mi mówiono lepsze paliwo sie wolniej spala i jezeli nie mamy auta utrbionego i np Bostów w granicy 1,5 Bara to nie odczuje sie różnicy....
chyba ze PLACEBO
chyba ze PLACEBO
Została sama mazda żony i bmw.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
- Od: 13 lis 2008, 09:30
- Auto: bmw 323 e46
michi napisał(a):Ehh nie ma to jak tuning Z5
rozbawiłeś mnie, na prawdęmariusz_sti napisał(a):6KM to na bank zyskamLepiej dołóż do tego rezystora jakieś 129,80 zł i kup sobie wkładkę filtra K&N
no właśnie ja mu to piszę, a on dalej swoje, ze gwarancje daje-to ja go podpuściłem, ze zrobię pomiar na hamowni przed i po założeniu rezystora, wtedy kontakt z nim się urwał.
a co do wkładki, też gó..o tak naprawdę da w Z5 oprócz trochę innego dźwięku. Ja po prostu wstawiłem stożek AOMA który został mi po starym aucie i chociaż dźwięk zmienia, przez co teraz moja efka nie dość że wygląda sportowo, to jeszcze trochę bardziej sportowo brzmi, ale tym mocy się nie oszuka niestety
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06