Naped 4x4 czy moge załozyc jakie koszta

Postprzez Puhcio » 2 lut 2007, 18:17

pawlak32 napisał(a):Jak obejrzałem filmik z podpisu to współczuje następnemu właścicielowi tej katowanej madzi. No chyba ze masz zamiar trzymać ją do jkońca czyli nie za długo usmiech.

To samochód loudnera, więc daj spokój. Jego samochód, jego sprawa. ;)
Ostatnio edytowano 2 lut 2007, 20:39 przez Puhcio, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Paweł
Forumowicz

Od: 16 sty 2005, 17:08
Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG

Postprzez Orin » 2 lut 2007, 20:04

Ehhh... Daj spokój Puhcio. Mnie też się żal robi takiego auta gdyż do auta wychodzę z tego założenia: ma działać jak najlepiej i jak najdłużej. Domyślam się co kierowało kolegą pawlakiem, choć wiem jednocześnie że obaj nie powinniśmy się wtrącać do czyjegoś hmmm... hobby :)

Jednak z opinią o kupujących to się nie zgodzę – co niektórych rzeczy związanych z autem niestety nie sprawdzisz przy kupnie... Przecież nie rozbierzesz auta na trawniku na części, bo nawet wjazd na kanał czy obejrzenie silnika może niewiele dać... Także przynajmniej kupującym daj spokój – po obejrzeniu właśnie tego filmiku sądzę że wiele potencjalnych na nie chętnych zaczęło by obchodzić to auto szerokim łukiem, nie uważasz? Albo przynajmniej mieli by świadomość że autko nie miało łatwego życia i wiedzieli by dlaczego przy 150k km przebiegu autko nadaje się tylko na żyletki...

A tak ogólnie to będziesz w niedzielę na spocie? Może byśmy tak pogadali przy <piwo> ??
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 14 lis 2004, 19:40
Auto: Żuczek i Jaszczurka...

Postprzez Puhcio » 2 lut 2007, 20:39

Dobra, poniosło mnie trochę. :P

Sądzę, ze niejedno auto dostało "w palnik", szczególnie usportowione wersje ... więc należy się z tym liczyć kupując auto GT.

U mnie w domu zawsze szanowało się rzeczy materialne, ale jeżeli ktoś lubi inaczej to jego sprawa i nie mieszam się w to, tym bardziej nie prawię kazań. :)

Orin napisał(a):A tak ogólnie to będziesz w niedzielę na spocie? Może byśmy tak pogadali przy

Zamierzam.
Pozdrawiam,
Paweł
Forumowicz

Od: 16 sty 2005, 17:08
Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG

Postprzez Pyton162 » 2 lut 2007, 21:31

mozna tez szalec i dbac o auto bardziej niz przecietnny uzytkownik . Ja np mojego fiata nie oszczedzam , ale tez dbam o niego bardzo mocno.
Pyton162

Postprzez Bimbak » 3 lut 2007, 17:18

mozna tez szalec i dbac o auto bardziej niz przecietnny uzytkownik

zgadzam się w 100% :D
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez loudner » 5 lut 2007, 16:23

powiem tak osadzanie ludzi po fimku to jest GŁUPOTA. nie znacie mnie i nie widzieliście mojego auta. nie macie pojęcia ile w niego wsadziłem i ile jeszcze wsadze w niego siana. nie wiecie jak wyglądało za nim je kupiłem. wiec jeśli ktos uważa ze moje auto nadaje sie na żyletki to chce miec takie żyletki. gdy byście wsadzili tyle siana co ja to byście wiedzieli ze szanuje swoje auto i czasami mozna poszaleć nim bo nie kupiłem auta do jazdy do kościoła. za nim ktoś kogoś oskarży to niech sie upewni ze ma racje. a jak bym kupował od kogos takie auto co mam teraz to wiem ze to ten ktoś zrobił by mi prezent za który bym mu nogi całował
Forumowicz

Od: 2 lip 2006, 20:46
Auto: Mazda 323 1.9 GTX Turbo

Postprzez Orin » 5 lut 2007, 16:40

Wracając do tematu: i jak? Decydujesz się na 4wd? Jeśli tak to jaką opcję wybierasz? Spawanie i rzeźba czy przekładka twoich gratów do budy z 4wd GLX? Powiem Ci tak: jeśli chcesz to drugie, to zobacz to: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2211768 Ani tego dużo rzeźbić nie trzeba będzie, a wsumie to w ogóle... Przecież wprawę w przekładkach już masz. Przełożysz wiązkę z opsrzętem, silnik i finito – dużo gratów będziesz mieć jeszcze na zapas.Nawet kolor Ci podpasuje więc blacharkę można przekładać bez malowania... Ta mazda ma identyczną skrzynię jak GTX, więc warto to rozważyć. Swap przez to jest banalny. A zawsze możesz z tej silnik wsadzić w drugą stronę i ją pchnąć na handel :)
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Forumowicz

Postprzez loudner » 5 lut 2007, 17:54

hmmm dobry pomysł i cenowo wyjdzie naj taniej. musze sianko odłozyć i tak chyba zrobie. dzieki za pomoc i rade
Forumowicz

Od: 2 lip 2006, 20:46
Auto: Mazda 323 1.9 GTX Turbo

Postprzez Orin » 5 lut 2007, 19:17

Nie ma za co. Ja też zbieram kasę na silnik, bo 103KM to troszkę za mało do bezpiecznej jazdy. A tak wogóle, to co zrobiłeś ze swoim byłym silnikiem? Odpisz na PW jeśli go masz i w jakim jest stanie :)
Pozdrawiam
Forumowicz