Swap hamulców: Mazda6 –> MX-6, 626
klocki lucasa dokupiłem -na razie się docierają -zamontowałem je dopiero kilka dni temu -co do hamulców jestem zadowolony jest sporo czulszy pedał hamulca -nie trzeba tak mocno cisnąć i o dziwo po nagrzaniu hamują lepiej -cała zmiana na plus -naprawdę warto
Lukas007 przy moich 15 i tarczach o śr282mm -jest coś koło 0,5 cm luzu czyli niewiele -jeżeli w nowszych wielkość zacisku się nie zmieniła to powinny pasować
Lukas007 przy moich 15 i tarczach o śr282mm -jest coś koło 0,5 cm luzu czyli niewiele -jeżeli w nowszych wielkość zacisku się nie zmieniła to powinny pasować
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
pewnie z przed 2006
Czyli potwierdza się teza z MX6.com... do seryjnych 15-tek wchodzą jedynie tarcze o średnicy 11.1" od M6 z lat 2003-2005. Tarcze o średnicy 11.8" produkowane po 2006r wymagają minimum 16-to calowych felg. Tak czy inaczej, dzięki za info.
Pozdro
Pozdro
W katalogu IC – http://moto.sklep.pl/
są takie same tarcze na przód dla MAZDA 6 2.0 , 2.3 z lat 2005-2007 jak i wcześniejszych,
od 282,5 do 283 mm na przód.
Mniejsze były dla wersji 1.8 – 273,5 mm od 2002r
A większe dla 3.0 – 330 mm
są takie same tarcze na przód dla MAZDA 6 2.0 , 2.3 z lat 2005-2007 jak i wcześniejszych,
od 282,5 do 283 mm na przód.
Mniejsze były dla wersji 1.8 – 273,5 mm od 2002r
A większe dla 3.0 – 330 mm
Tylne pasują!!!!
, no tyle się od ludzi nasłuchałem że nie pasują więc nie próbowałem nawet
, a podobnie jak kolega wcześniej pisał, mogłem miec tył za 100zł od tego samego samochodu z którego miałem przednie
. nic to, zaczynamy poszukiwania od nowa (kolo który miał mi dostarczać przednie zaginoł w akcji
i ani widu ani słychu)
a więc szykuje się kolejny experyment, ciekawe czy zaciski też inne. Trzeba Globusa o foty poprosić

DamianMX6 napisał(a):A większe dla 3.0 – 330 mm
a więc szykuje się kolejny experyment, ciekawe czy zaciski też inne. Trzeba Globusa o foty poprosić

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Pasują ,pasują z tym że prawy zacisk na lewą stronę a lewy na prawą ,a to dlatego że w M6 zaciski są z drugiej strony tarczy
bazyl wspaniały jak będziesz miał możliwość dostania tylnych w komplecie z tarczami ,osłonami i wszystkimi blaszkami a najlepiej z klockami w komplecie to też się piszę -oczywiście jeżeli cena będzie przystępna
bazyl wspaniały jak będziesz miał możliwość dostania tylnych w komplecie z tarczami ,osłonami i wszystkimi blaszkami a najlepiej z klockami w komplecie to też się piszę -oczywiście jeżeli cena będzie przystępna
pawelc napisał(a):bazyl wspaniały jak będziesz miał możliwość dostania tylnych w komplecie z tarczami ,osłonami i wszystkimi blaszkami a najlepiej z klockami w komplecie to też się piszę -oczywiście jeżeli cena będzie przystępna
Przednie złapałem za 300 lub 400zł kpl( tarcze, klocki, zaciski) z samochodu o przebiegu 17 lub 27 tyś km. nie pamiętam już jak to leciało. w każdym razie hamulce były w sumie nówki. żebym wiedział że tył jest ok to bym brał, były za grosze
EDIT: są na tył (tarcze, zaciski, klocki, osłony) za 550zł, dobra cena?? jeszcze tylko nie wiem w jakim stanie. W przyszłym tyg postaram się pojechać i obadać
zestaw do M6 czyli pasuje również do naszych staruszek

Brat wytargał w komplecie tył i przód z klockami i osłonami za 1000zł z przesyłką ,ja od DamianMX6 przód za 300zł bez klocków ,550 trochę wydaję mi się za dużo za tył -sam spróbuję ze" spamować "
sprzedawców z allegro zobaczymy co odpiszą ....
Ja codziennie przejeżdżam obok miejsca gdzie rozbieranych jest co najmniej 20szt Mazd 6 – anglików.
Jutro postaram się zapytać czy sprzedadzą hamulce tylko nie wiem za ile można by było brać taki zestaw aby nie przepłacić.
Moze ktoś byłby ewentualnie zainteresowany bo ja aktualnie mam nowe klocki i tarcze więc wymieniał nie bedę na razie.
Jutro postaram się zapytać czy sprzedadzą hamulce tylko nie wiem za ile można by było brać taki zestaw aby nie przepłacić.
Moze ktoś byłby ewentualnie zainteresowany bo ja aktualnie mam nowe klocki i tarcze więc wymieniał nie bedę na razie.
A tarcze z mazdy 6 3.0 V6 też pasują do GE?
Zaciski z wszystkich GG są takie same?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

bazyl wspaniały napisał(a):a więc szykuje się kolejny experyment, ciekawe czy zaciski też inne.
Niestety wydaje się że są inne mocowania . Przynajmniej tak na szybko jak oglądałem z MPSa. Ale tarcze robią

qlesh napisał(a):A tarcze z mazdy 6 3.0 V6 też pasują do GE?
Zaciski z 1.8 na przód mają takie same mocowania ale nieco inny kształt.
Ostatnio edytowano 7 maja 2009, 19:46 przez DamianMX6, łącznie edytowano 1 raz
Hazu napisał(a):Ja codziennie przejeżdżam obok miejsca gdzie rozbieranych jest co najmniej 20szt Mazd 6 – anglików.
Ja jestem zainteresowany i sam też szukam. Skoro tyle tego rozbierają cena może być bardziej niż atrakcyjna.
DamianMX6 napisał(a):W katalogu IC – http://moto.sklep.pl/
no i tutaj niestety ten katalog się myli. Faktycznie po lifcie w M6 są większe tarcze.
Hazu napisał(a):Ja codziennie przejeżdżam obok miejsca gdzie rozbieranych jest co najmniej 20szt Mazd 6 – anglików
pozwolę sobie pamiętać o tej informacji i wykorzystać niedługo
qlesh napisał(a):A tarcze z mazdy 6 3.0 V6 też pasują do GE?
Dalej nie wiem
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

bez przymiarki się nie dowiesz qlesh Niestety EPC nie obsługuje 3.0 (USA prodakszyn) i nie mam jak sprawdzić
DamianMX6, ja tu widzę tylko info od Ciebie nt. modeli z silnikiem 1,8. Może to już ten wiek, że wzrok mnie zawodzi..
Może ktoś napisać z jakich modeli te zaciski pasują? Ważne czy diesel czy benzyna? I z jakich modeli m6 pasują tarcze do kół 15`` i 16``. Napiszcie ktoś.. pażałsta.
Grzyby, ciekawe czy wystarczą same piasty z FSa żeby przymierzyć zaciski z 6tki.. jak myślisz? Piasty mam jeszcze..
Może ktoś napisać z jakich modeli te zaciski pasują? Ważne czy diesel czy benzyna? I z jakich modeli m6 pasują tarcze do kół 15`` i 16``. Napiszcie ktoś.. pażałsta.
Grzyby, ciekawe czy wystarczą same piasty z FSa żeby przymierzyć zaciski z 6tki.. jak myślisz? Piasty mam jeszcze..

qlesh napisał(a):Może ktoś napisać z jakich modeli te zaciski pasują? Ważne czy diesel czy benzyna? I z jakich modeli m6 pasują tarcze do kół 15`` i 16``. Napiszcie ktoś.. pażałsta
ja mam z benzyny 2.0 rocznik 2004 i pasują pod fele15 bo na takich śmigam. z tego co się orientuję to największa tarcza w M6 poza 3litrową. w wekend zdejmę koło i zmierzę średnicę tarczy co by się upewnić.
Co do przymiarki hantli z 3litrowej to może by poprosić prezesa o udostępnienie w celach naukowych
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)