Pyton162 napisał(a):wywaliłem kata i wspawałem zwykła rure o średnicy odpowiednią do pozostałych rur, niestety mam efekt brzęczenia ale wiem ze jest to kosztem tego ze końcowy tłumik nie mam do końca w przelocie
wcześniej pisałem dlaczego i jak temu zaradzić
ravo napisał(a):chyba zartujesz, metalowe katy sa duzo bardziej wytrzymale od ceramicznych, taki uniwersalny starczy napewno do konca zywotu mazdy 15 letniej
nie żartuję
Jeśli chodzi o spalanie i szkodliwe substancje to większość pojazdów jeszcze na niedługo wcześniej nie posiadało katalizatora. Sprawdzałem, nie czuć specjalnie żadnych brzydkich zapachów spalin.
W tydzień po montażu strumienicy miałem szczegółowy przegląd, przeszedłem bez uwag.
Też jestem przeciwnikiem strumienic z firmy krzak z Allegro, one nie spełniają żadnej funkcji i brzęczą, więc jeśli komuś nie chce się poświęcić kilku złotych więcej na podróż do EL-TEC'a albo innej renomowanej firmy czy na przesyłkę porządnej strumienicy i jej montaż przez fachowca to lepiej niech sobie odpuści.
U mnie wszystko zostało zmierzone i odpowiednio dobrane do silnika, jego pojemności, mocy i pozostałych elementów wydechu. Teraz jest cicho, a samochód się nie dławi. Polecam to rozwiązanie.