Z5 + kompresor
Mialem na mysli oryginalny regulator cisnienia paliwa. Tam jest zasilanie, przelew i podcisnienie.
-
Przemek323c
jest kolejny problem bo zaczęło wywalać olej przez odme
jakis rok temu remont silnika góra i dół, pół roku temu wymiana uszczelki pod głowica bo silnik sie przegrzał i zaczął brać olej. Od tamtego czasu zero problemów. Po jezdzie z doładowaniem też żadnych problemów ale wczoraj po 150 km trasy silnik zaje.... olejem z odmy. Ubyło go ok 1 litra oczywiście dolałem. Narazie z odmy odprowadzony jest wężyk do butelki. Co może być przyczyna?
- Od: 6 kwi 2011, 16:57
- Auto: Mazda 323f (BA) '98
jezdzilem czasami na odcinkach np po 200 m żeby pochwalić sie znajomym raczej dźwiękiem a nie przyspieszeniem, był coś tam strojony ale nie do końca, pompował 0,4 bara. Dzisiaj wykręciłem świece i nic niepokojącego nie zauważyłem tzn świece suche, ładny kolor, tłoki też wydają się ok
- Od: 6 kwi 2011, 16:57
- Auto: Mazda 323f (BA) '98
Niestety Z5 ma mało wytrzymały dół, pamiętam projekt turbo parę lat temu silnik powiedział
już chyba przy 120 koniach. Najlepiej rozebrać i zajrzeć, zakładanie kompresora bez remontu to trochę rosyjska ruletka 
Przemek323c napisał(a):Korby solidne
stwierdzasz na podstawie wyglądu czy jakości materiału bo mi się obiło o uszy że pomimo że wyglądają na grube to są z gównolitu

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Kiedys badalem na twardosc i zgialem jedna na maszynce. Doktorek powiedzial, ze nadzwyczaj mocne jak na takie gowienko. Widzialem juz je z roznymi oznaczeniami, moze w tym sekret.
-
Przemek323c
Pewnie jedno i drugie, Z5 nie nadaje się niestety na takie akcje za dobrze głównie przez tłoki, bo tak jak wyżej pisali koledzy korby są nawet nawet. Może zamiast remontu wrzucić BP + kompresor jak i tak wydatki czekają ?
Male ot. Bp i kompresor, taaa...