Mazda 3 BK sedan swap z MPS

Postprzez kokosik » 18 paź 2014, 20:24

Witam, posiadam mazdę 3 BK 1.6 benzyna w sedanie. Mam pomysł na ciekawy projekt. otóż chciałbym zakupić Mazdę MPS z rozwalonym tyłem i przeszczepić cały kompletny przód do mojej, tzn. zawieszenie i silnik. rozumiem że wiąże się to ze sporymi kosztami ale projekt myślę że ciekawy z racji tego iż jest chyba mało o ile wogóle są "trójki" sedan w wersji MPS. Moje pytanie to czy technicznie jest to do zrobienia. A i może wiecie gdzie mógłby znaleźć tak rozbitą MPS-kę by przód był w miarę możliwości cały, oczywiście nie musi mieć błotników ani zderzaków. myślę że byłoby to ciekawe. :D za wszelkie komentarze z góry dzięki.
Początkujący

Od: 12 lip 2014, 18:39
Auto: mazda 6 GH, 2.0 diesel. rok prod. 2009

Postprzez macvas » 30 paź 2014, 12:19

Ostatnio w Warszawie jedną przepołowiło, więc dawca idealny – zapytaj kogoś z tamtych rejonów, może wskażą namiary dokąd "to co zostało" trafiło :D W Garwolinie jakiś koleś też "rozdziubał" mps'a na części i namiar znajdziesz łatwo na allegro.

Pomysł ciekawy i technicznie jak najbardziej do ogarnięcia.

rozumiem że wiąże się to ze sporymi kosztami

Skoro tak, to myślę że jesteś oddany sprawie i świadomy, iż mowa tu o kosztach pozwalających się zastanowić nad racjonalnością takiej zabawy, bo w podobnej kwocie (przy sprzedaży BK) byłbyś w stanie kupić i ogarnąć szóstkę w mps'ie.
Maciek
Przedstawiciel Podlasia

Od: 17 sie 2013, 20:33
Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05