Wygłuszenie/wyciszenie układu wydechowego
Strona 1 z 1
Słuchajcie zmieniłem tłumik końcowy na basowy i pojawił się problem jest okrutnie głośny czy da się jakoś jego przyciszyć. Powiem ze on wcześniej siedział w mondeo 2.5 v6 i nie był tak głośny jak w mojej maździe. Może ktoś wie co zrobić dla mnie pasuje
ale dla pozostałej części mojej rodziny to przeszkadza. 

jest bardzo prosty sposób. Wymienić go na seryjny 
to trzeba było tylko końcówkę dać do seryjnego i było by cicho i ładnie.
kiedyś w lanosie powciskałem takie metalowe drapaki do garnków
,ale tutaj chyba nic nie zrobisz,budowa wewnętrzna jest taka,aby był basowy.Zapytaj tłumikarza,może stawi coś przed nim
-
rajtkezjusz
Zapytałem znajomego co się zajmuje tuningiem powiedział ze w taki typ tłumika to tylko dbkiller.
Zrobiłem tak prowizorycznie i naprawdę było trochę ciszej lecz muszę to zrobić z metalu bo gorące spaliny mi to stopią.
Mój dziadek powiadał kiedyś ze "Wszystko da się zrobić tylko parasola w d**ie się nie da otworzyć."
Zrobiłem tak prowizorycznie i naprawdę było trochę ciszej lecz muszę to zrobić z metalu bo gorące spaliny mi to stopią.
Mój dziadek powiadał kiedyś ze "Wszystko da się zrobić tylko parasola w d**ie się nie da otworzyć."
Kochani przyszła wiosna wiec się udało zrobić wygłuszenie po prostu potrzeba było....
Składniki:
1. Tłumik środkowy od poloneza
2. Trochę piwa i chęci (piwo to na myślenie)
3. Szlifierka kątowa no tak z 800W (nie mam mniejszej)
4.Kawałek jakiegoś drucika a nawet dwóch
5. Spawarka jak ktoś chce się bawić w rozcinanie spawanie i takie tam duperele.
Więc tak....
1. Rozcinamy tłumik poloneza po obu końcach wyjmujemy bebechy i robimy łyk piwa
2. Tam w środku jest taka wata służy ona do wygłuszenia
3. Piwo
4. Watę wpychamy do środka tłumika tak po równo w dwóch rurkach żeby nie za mocno bo będzie za słaba cyrkulacja spalin
5. później bierzemy rurkę perforowana i nabijamy w środek tak żeby nam tej waty nie wydmuchało
6. Odpalamy samochód dodajemy gazu i stwierdzamy ze jest cicho.
7. Dopijamy piwo do końca i czekamy aż wytrzeźwiejemy.
Jeśli ktoś mówił ze trzeba wsadzić serie z powrotem to się pomylił.
Jest wygląd i jest cisza
Składniki:
1. Tłumik środkowy od poloneza
2. Trochę piwa i chęci (piwo to na myślenie)
3. Szlifierka kątowa no tak z 800W (nie mam mniejszej)
4.Kawałek jakiegoś drucika a nawet dwóch
5. Spawarka jak ktoś chce się bawić w rozcinanie spawanie i takie tam duperele.
Więc tak....
1. Rozcinamy tłumik poloneza po obu końcach wyjmujemy bebechy i robimy łyk piwa
2. Tam w środku jest taka wata służy ona do wygłuszenia
3. Piwo
4. Watę wpychamy do środka tłumika tak po równo w dwóch rurkach żeby nie za mocno bo będzie za słaba cyrkulacja spalin
5. później bierzemy rurkę perforowana i nabijamy w środek tak żeby nam tej waty nie wydmuchało
6. Odpalamy samochód dodajemy gazu i stwierdzamy ze jest cicho.
7. Dopijamy piwo do końca i czekamy aż wytrzeźwiejemy.
Jeśli ktoś mówił ze trzeba wsadzić serie z powrotem to się pomylił.
Jest wygląd i jest cisza
Auto z modyfikacja układu wydechowego firmy FOX (http://www.fox-sportauspuff.de/) kominy trochę głośnie, rozważam powrót do oryginalnego układu wydechowego (2 tłumiki Bosala to prawi 1,3 tys) lub ew. wyciszenie obecnego układu. Wypełniania puszek końcowych odpada. Do tłumików sa na złączach kominy, wyglądają jak na typu rezonansowego. Modyfikował ktoś takie wynalazki na wyciszenie ?
- Od: 9 sty 2014, 11:43
- Auto: M6 2.0 SW benzin LF + Toyota T22 1.8 7AFE
Ciężko powiedzieć możesz kupić sobie dodatkowo jeszcze jeden tłumik i gdzieś wspawać przed końcowym. U mnie w BA żonka cofała i uderzyła w murek pogięła całą rurę i uszkodziła środkowy
musiałem go wyciąć i wspawać tylko rurkę no i teraz ładnie brzmi. 
Strona 1 z 1